Holebifobie en racisme? Geen bal aan!Op zaterdag 13 juli neemt het OHL-Worldteam, een team bestaande uit vluchtelingen en asielzoekers, het in een vriendschappelijke voetbalmatch op tegen een holebiteam van Holebihuis Vlaams-Brabant, &of en Lez*go!. De pers is van harte welkom op dit evenement, dat plaatsvindt op het voetbalveld van het Provinciedomein in Kessel-Lo (Leuven).

Vanaf 10u voetballen de ploegen van de verschillende aangesloten verenigingen van Holebihuis Vlaams-Brabant tegen elkaar voor de overwinning. Het winnende holebiteam zal uiteindelijk de slotmatch spelen tegen het OHL Worldteam om 14u30. Dit voetbaltornooi wordt georganiseerd door Holebihuis Vlaams-Brabant, in samenwerking met de Leuvense holebi-jongerenvereniging &of en Lez*go! (de vereniging voor vrouwen tussen de 25 en 40 jaar die (ook) van vrouwen houden).

“Via deze weg wijzen we op het belang van diversiteit binnen onze samenleving én in het voetbal. Met deze vriendschappelijke matches brengen we twee diverse groepen van de samenleving, namelijk holebi's en vluchtelingen, dichter bij elkaar”, zo stelt Inge Hendrickx van Holebihuis Vlaams-Brabant. “Iedereen is welkom om deel te nemen in ploeg, individueel of om te supporteren.

Dit initiatief wil diversiteit in al haar vormen in de kijker plaatsen, en illustreert hoe sport mensen met verschillende achtergronden kan samenbrengen. “Hoewel elk team uiteraard goals wil scoren, is ons voornaamste doel om mekaar beter te leren kennen”, vervolgt Hendrickx. “Je hoeft heus geen voetbaltalent te zijn om je goed te amuseren.” Juich je liever de sportievelingen toe vanaf de zijlijn? Ook dat kan!

De Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) is eveneens actief bezig met het integreren van diverse groepen in het voetbal en heeft zelf een aantal campagnes en projecten om diversiteit in het voetbal te promoten. Zo was de KBVB partner van het Europese holebi-voetbalproject ‘Heroes of Football’ waarmee zij holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar wil maken (voor meer info, zie: www.heroesoffootball.eu). Dit jaar zet de KBVB samen met Pride in Football, Fuβballfans gegen Homophobie & Football Supporters Europe (FSE) in op een nieuwe partnerschap genaamd ‘OUT!’. Het is een uniek project dat supports, fanorganisaties, voetbalfederaties, voetbalcompetities en andere stakeholders wil samenbrengen om homofobie weg te werken en LGBT+ stakeholders in het voetbal te versterken. ( voor meer info, zie: https://www.outinfootball.org/).

Daarnaast zet de KBVB, samen met Voetbal Vlaanderen, Pro League, ACFF en Fedasil, in op de integratie van vluchtelingen en asielzoekers via hun integratieproject ‘Iedereen op het veld’. Via deze sociaal duurzame projecten wil de KBVB via het voetbal de waarden respect, fair play, inclusie, gezondheid, duurzaamheid en opvoeding  promoten in onze Belgische samenleving.

“We steunen dit initiatief van Holebihuis Vlaams-Brabant dan ook van ganser harte”, zegt Sassi Hedeli van de KBVB. “Deze lokale initiatieven versterken onze eigen werking, en helpen bij het uitdragen van onze missie.”
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Aartselaar
13-07-2019

Goede doelen vieren mee met 30ste verjaardag van Antwerp Golf School AARTSELAAR – Voor haar 30ste verjaardag organiseert Antwerp Golf School dit jaar tal van activiteiten. In juli en augustus kan je er iedere dinsdagavond terecht voor de Afterwork Hole. Het concept? Ontspannen op de green, intussen je beste swing bovenhalen én kans maken op een geldprijs. Ook enkele goede doelen...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Dilsen - Stokkem
13-07-2019

De stad gaat een hondenlosloopzone aanleggen in het bos aan de Brugstraat in Rotem. De werken, goed voor een kostprijs van ca. € 10.000, worden spoedig afgerond.Wandelaars, joggers of fietsers hebben soms al eens last van honden. Niet iedereen vindt het even leuk als een hond enthousiast tegen hen opspringt of luid blaffend achter hen aanrent. Daarnaast hebben alle honden een jachtinstinct....


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Oudenaarde
13-07-2019

3 redenen waarom MOW geen bebouwing wenst op de site van de voormalige centrale van Ruien Milieufront Omer Wattez vzw (MOW) krijgt veel vragen over de site Ruien. We menen dat ons standpunt in het publieke debat niet steeds duidelijk aan bod kwam. Daarom sommen we hierbij de 3 argumenten op waarom MOW in beroep gaat tegen de vergunning van Samsonite.1: De gemeente wacht het provinciaal...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het