BNP Paribas Fortis Film Finance haalt 25 miljoen euro aan taxshelterfondsen op in 2017BNP Paribas Fortis Film Finance, een dochterbedrijf van BNP Paribas Fortis, sloot zijn boekjaar 2017 af met 25 miljoen euro aan opgehaald kapitaal, goed voor een groei van 60% ten opzichte van het voorgaande boekjaar (15 miljoen euro in 2016).

Het resultaat van BNP Paribas Fortis Film Finance is te danken aan een transparant en efficiënt beheer van de fondsen en de risico’s, waarbij de beleggers de sterkste garanties en de producenten de beste voorwaarden genieten.

Het bedrag van de audiovisuele producties komt op 22 miljoen euro. Ter informatie, BNP Paribas Fortis Film Finance steunt sinds juni 2017 ook podiumproducties voor een bedrag van in totaal 4 miljoen euro. 

De BBC-televisieserie ‘Les Misérables’, de musical ‘40-45’ van Studio 100 en de films ‘Domino’ van regisseur Brian de Palma, ‘Guust Flater’ en ook ‘K3 Love Cruise’ zijn enkele van de coproducties van 2017.

Hoewel het taxsheltersysteem er de voorbije vijf jaar in geslaagd is 180 tot 200 miljoen euro per jaar* bijeen te brengen, moeten we in 2017 vaststellen dat de grote, internationale projecten het in België niet zo goed deden en dat de bedragen voor de projecten minder hoog waren dan de vorige boekjaren.

In lijn met zijn strategische doelstelling blijft BNP Paribas Fortis continu werken aan het  verbeteren van zijn eigen taxshelterproduct en hanteert het voor zijn klanten uitermate hoge normen inzake kwaliteit en zekerheid. Zo aanvaardt BNP Paribas Fortis bijvoorbeeld alleen   projecten met welomschreven Belgische uitgaven/investeringen, die beantwoorden aan een strikte interpretatie van de geldende fiscale regels.

Bovendien werkt BNP Paribas Fortis enkel met een intern garantiesysteem waarmee de uitgaven nauwkeuriger kunnen worden gecontroleerd, vooraleer de door onze klanten geïnvesteerde fondsen worden overgemaakt. Door te weigeren om te werken met verzekeringen van derden – die fouten van de producent niet dekken – en door te voorzien in een grondige risicodekking, biedt BNP Paribas Fortis Film Finance de beleggers meer zekerheid en bescherming.

“Wat de vooruitzichten voor 2018 betreft, verheugen BNP Paribas Fortis en BNP Paribas Fortis Film Finance zich dat hun partners al verscheidene mooie projecten op stapel hebben staan en kijken ze met belangstelling uit naar de toekomstige taxshelterontwikkelingen in de sector van de podiumkunsten”, zei Guy Pollentier, die verantwoordelijk is voor BNP Paribas Fortis Film Finance.

Sinds zijn oprichting in 2008 financierde BNP Paribas Fortis Film Finance bijna 250 producties en investeerde het zowat 250 miljoen euro voor rekening van derden.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Belga Media Support

Antwerpen
19-01-2018

De Belgische arbeidsmarkt maakte in 2016 geen grote wijzigingen door. Onze klassiek erg gesegregeerde arbeidsmarkt bleef bijgevolg zeer heterogeen: de voorzichtige stijging van de werkzaamheidsgraad van immigranten met een niet-EU-nationaliteit in 2015 kon het jaar daarop niet bestendigd worden (daling van 42,7% naar 41,8%), waardoor de kloof ten opzichte van Belgen en EU-burgers opnieuw iets...


Meer info

Belga Media Support
Brussel
19-01-2018

Werkprogramma Europese Commissie 2018 Op voorstel van minister-president Geert Bourgeois De Vlaamse Regering duidt de voorstellen aan uit het Werkprogramma 2018 van de Europese Commissie die prioritair relevant zijn voor Vlaanderen. De betrokken ministers zullen voor deze dossiers een gecoördineerd Vlaams standpunt vastleggen en eventueel het advies inwinnen van lokale besturen en...


Meer info

Belga Media Support
Antwerpen
19-01-2018

De Vlaamse Regering keurde vrijdag 19 januari 2018 definitief het decreet goed over de Vlaamse sociale bescherming. Dat decreet voorziet dat vanaf 2019 stap voor stap nieuwe onderdelen worden toegevoegd, te beginnen met de mobiliteitshulpmiddelen en de residentiële ouderenzorg. In een latere fase volgen gezinszorg, kortverblijf, dagverzorgingscentra, geestelijke gezondheidszorg en...


Meer info

Belga Media Support
Gent
17-01-2018

GENT: PieSync maakt volgens G2 Crowd ook deel uit van de Top 50 kleine en middelgrote (KMB) softwarebedrijven wereldwijd Piesync, het snelst groeiende platform voor tweerichtingssynchronisatie van gegevens, is vereerd met een plek op G2 Crowds lijst met Beste softwarebedrijven voor 2018, die de Top 100 zakelijke softwarebedrijven erkent op basis van klantenfeedback, gebaseerd op G2 Crowds...


Meer info

Belga Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het