BNP Paribas Fortis Film Finance haalt 25 miljoen euro aan taxshelterfondsen op in 2017BNP Paribas Fortis Film Finance, een dochterbedrijf van BNP Paribas Fortis, sloot zijn boekjaar 2017 af met 25 miljoen euro aan opgehaald kapitaal, goed voor een groei van 60% ten opzichte van het voorgaande boekjaar (15 miljoen euro in 2016).

Het resultaat van BNP Paribas Fortis Film Finance is te danken aan een transparant en efficiënt beheer van de fondsen en de risico’s, waarbij de beleggers de sterkste garanties en de producenten de beste voorwaarden genieten.

Het bedrag van de audiovisuele producties komt op 22 miljoen euro. Ter informatie, BNP Paribas Fortis Film Finance steunt sinds juni 2017 ook podiumproducties voor een bedrag van in totaal 4 miljoen euro. 

De BBC-televisieserie ‘Les Misérables’, de musical ‘40-45’ van Studio 100 en de films ‘Domino’ van regisseur Brian de Palma, ‘Guust Flater’ en ook ‘K3 Love Cruise’ zijn enkele van de coproducties van 2017.

Hoewel het taxsheltersysteem er de voorbije vijf jaar in geslaagd is 180 tot 200 miljoen euro per jaar* bijeen te brengen, moeten we in 2017 vaststellen dat de grote, internationale projecten het in België niet zo goed deden en dat de bedragen voor de projecten minder hoog waren dan de vorige boekjaren.

In lijn met zijn strategische doelstelling blijft BNP Paribas Fortis continu werken aan het  verbeteren van zijn eigen taxshelterproduct en hanteert het voor zijn klanten uitermate hoge normen inzake kwaliteit en zekerheid. Zo aanvaardt BNP Paribas Fortis bijvoorbeeld alleen   projecten met welomschreven Belgische uitgaven/investeringen, die beantwoorden aan een strikte interpretatie van de geldende fiscale regels.

Bovendien werkt BNP Paribas Fortis enkel met een intern garantiesysteem waarmee de uitgaven nauwkeuriger kunnen worden gecontroleerd, vooraleer de door onze klanten geïnvesteerde fondsen worden overgemaakt. Door te weigeren om te werken met verzekeringen van derden – die fouten van de producent niet dekken – en door te voorzien in een grondige risicodekking, biedt BNP Paribas Fortis Film Finance de beleggers meer zekerheid en bescherming.

“Wat de vooruitzichten voor 2018 betreft, verheugen BNP Paribas Fortis en BNP Paribas Fortis Film Finance zich dat hun partners al verscheidene mooie projecten op stapel hebben staan en kijken ze met belangstelling uit naar de toekomstige taxshelterontwikkelingen in de sector van de podiumkunsten”, zei Guy Pollentier, die verantwoordelijk is voor BNP Paribas Fortis Film Finance.

Sinds zijn oprichting in 2008 financierde BNP Paribas Fortis Film Finance bijna 250 producties en investeerde het zowat 250 miljoen euro voor rekening van derden.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Belga Media Support

Zaventem
18-04-2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf donderdag 19 april onderhoudswerken uit op de Leuvensesteenweg (N2) in Zaventem tussen het kruispunt Lange Wagenstraat/Bareelstraat en het kruispunt met de Eversestraat. De aannemer zal er de oude betonplaten vervangen. Tijdens de werken beschikt het verkeer over twee versmalde rijstroken en er geldt een parkeerverbod langs beide kanten van de rijweg....


Meer info

Belga Media Support
Dendermonde
17-04-2018

Hinder op N41: beurtelings verkeer vanaf 23 april Op maandag 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de asfaltwerken op de N41 aan de kruispunten van de Neerstraat, Veldstraat en Biezestraat in Hamme. Verkeer op de N41 blijft in beide richtingen mogelijk, maar wordt beurtelings geregeld. Dit zal veel hinder veroorzaken op en rond de N41. Extra signalisatie en tekstkarren zullen...


Meer info

Belga Media Support
Asse
17-04-2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf woensdag 18 april punch-out herstellingen uit op de Pontbeeklaan (N9) in Asse tussen de R0 en de Kortemansstraat. Het verkeer zal in beide rijrichtingen t.h.v. de verschillende werfzones over 1 rijstrook worden geleid.


Meer info

Belga Media Support
Temse
17-04-2018

Hinder op N41: beurtelings verkeer vanaf 23 april Op maandag 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de asfaltwerken op de N41 aan de kruispunten van de Neerstraat, Veldstraat en Biezestraat in Hamme. Verkeer op de N41 blijft in beide richtingen mogelijk, maar wordt beurtelings geregeld. Dit zal veel hinder veroorzaken op en rond de N41. Extra signalisatie en tekstkarren zullen...


Meer info

Belga Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het