Overweg Vaartstraat afgesloten van 4 tot 19 meiVan donderdag 4 mei tot vrijdag 19 mei werkt Infrabel aan de overweg in de Vaartstraat. Gedurende deze periode wordt er een omleiding voorzien voor het auto- en vrachtverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de spoorweg wel passeren, uitgezonderd het weekend van 6 en 7 mei.

Hoogdringende werken voor de veiligheid

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, zal tussen 4 en 19 mei op spoorlijn 15 (Mol-Hasselt) de overweg 112 in de Vaartstraat vervangen. Hierdoor moet het auto- en vrachtverkeer omgeleid worden. Het gemeentebestuur betreurt dat deze werken samenvallen met die aan de Steenweg op Leopoldsburg, maar heeft begrip voor de hoogdringendheid waarmee Infrabel aan de slag moet om de veiligheid te kunnen waarborgen.

 

Werken in drie fasen

• Fase 1 (vanaf donderdagochtend 4 mei): voorbereidende werken.

• Fase 2 (van vrijdag 5 mei 23u tot maandag 8 mei 4u): er wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt om de overweg te vervangen.

• Fase 3 (vanaf maandag 8 mei): uithardingsperiode en wegeniswerken.

 

Omleiding auto- en vrachtverkeer (4-19 mei)

Tijdens de uitvoering van de werken zal de overweg afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd verkeer. Van 4 tot 19 mei wordt het doorgaand en zwaar verkeer omgeleid via de N71 (ring Mol-Lommel). Een lokale omleiding is niet mogelijk wegens de combinatie met de werken aan de Steenweg op Leopoldsburg: de Gasthuisstraat en Veststraat kunnen dit verkeer niet aan.

 

Kruispunt Vaartstraat - Oude Molsebaan afgesloten (6 mei)

Op zaterdag 6 mei worden de nieuwe overwegblokken geplaatst met behulp van zware kraanwagens. Het kruispunt Vaartstraat - Oude Molsebaan (ter hoogte van De Orangerie) is tijdens deze plaatsing volledig afgesloten.

 

Omleiding fietsers en voetgangers (6-7 mei)

Infrabel neemt tijdens de werken de nodige voorzieningen voor een veilige passage van fietsers en voetgangers. Alleen tijdens het weekend van 6 en 7 mei zal de overweg ook voor hen afgesloten zijn wegens veiligheidsredenen. Gedurende die periode wordt er voor fietsers en wandelaars een omleiding voorzien via de Spoorwegstraat en het jaagpad van het kanaal Dessel-Kwaadmechelen.

 

Geen treinverkeer op 6 en 7 mei

In het weekend van 6 en 7 mei zal er door de werken aan de overweg in de Vaartstraat geen treinverkeer mogelijk zijn tussen de stations van Mol en Leopoldsburg. Er worden vervangbussen ingelegd. Daarbuiten verloopt de dienstregeling normaal.

 

Meer info

De bewoners in de omgeving van de overweg krijgen op dinsdag 25 april een brief van Infrabel in de bus met alle praktische inlichtingen. Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met de cel Info Buurtbewoners van Infrabel op het groene nummer 0800/55 000 (tussen 7u en 22u) of via info.projecten@infrabel.be. Zij doen hun uiterste best om jouw vraag zo snel en zo volledig mogelijk te behandelen.

Meer info op de website van Infrabel
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Balen

Balen
19-02-2018

Erfgoed Balen organiseert i.s.m. Okra Balen-Centrum een seminarie over de geschiedenis van de Abdij van Averbode en de Sint-Andriesparochie in Balen. Interesse om mee 18de eeuwse archiefstukken te doorlopen? Dan kan je op 9 maart, 6 april, 4 mei en 8 juni vanaf 14u terecht in het Oud Gemeentehuis. Sinds 6 februari 2018 is een nieuwe werkgroep van start gegaan: een studiegroep (seminarie) die...


Meer info

Balen
Balen
19-02-2018

De dagen beginnen te lengen, dus dit betekent dat de lente ook dichterbij komt. Om ten top te genieten van de eerste zonnestralen, is het nu het moment om eens stil te staan bij de inrichting van de tuin en het terras. Kies daarbij bij voorkeur voor verantwoorde, milieuvriendelijke materialen. Wie wil genieten van de natuur, houdt natuurlijk ook rekening met de impact die zijn/haar handelingen...


Meer info

Balen
Balen
19-02-2018

De gemeente Balen organiseert op 7 april, 1 mei en 5 mei opnieuw een gratis opleiding 'reanimatie en defibrilatie' voor Balense verenigingen en vzw's die aangesloten zijn bij een erkende adviesraad. Je krijgt er de basis van EHBO en het gebruik van een AED toestel aangeleerd. Schrijf je hier in. Balen wil als 'Hartvriendelijke Gemeente' verenigingen aanmoedigen om...


Meer info

Balen
Balen
19-02-2018

De neerslag in combinatie met de vrieskou heeft het BMX-parcours op sportcomplex Bleukens beschadigd. Het terrein wordt voorlopig afgesloten tot de weersomstandigheden het toelaten om het volledige parcours terug te egaliseren. Gezien de voorspelde vrieskou zal dit deze week al zeker niet mogelijk zijn en in het slechtste geval kan het nog enkele weken duren. We houden je op www.balen.be en de...


Meer info

BalenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het