Wordt jouw gezin het 20ste pleeggezin in Balen?Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Wist jij dat er 19 pleeggezinnen zijn in Balen? 19 keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking op een pleeggezin. Interesse? Hier vind je de nodige info!

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt.

Maar er zijn ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

 

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

 

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be en vraag een infopakket aan. Of kom naar een informatieavond in je buurt (bijvoorbeeld op 14 november in Geel, of op 14 december in Turnhout).

Info: 0800/30 181, info@pleegzorgvlaanderen.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Balen

Balen
23-01-2018

De Vastenavondvieringen in Olmen krijgen hun hoogtepunt tijdens het ‘Hanekappen’ op maandag 12 februari om 16u en het grootse ‘Defilé’ met alle vastenavondpartijen op de Olmense Markt op dinsdag 13 februari om 13u30. Bekijk het volledige programma van 11 tot 13 februari. Zondag 11 februari 14u-19u: Verklede carnavalfuif voor kinderen (lokaal Germeer) 16u30:...


Meer info

Balen
Balen
23-01-2018

VC De Kruierie is op zoek naar lokale producenten om eenmalig op zaterdag van 10u tot 16u het pop-upcafé in leescafé De KruiDerie open te houden. Ze kunnen er hun producten laten proeven en verkopen. Interesse? Contacteer Gitte Van Hout op gitte.van.hout@balen.be of 014/74 41 13. Ongeveer één keer per maand opent in leescafé De KruiDerie een pop-upcafé...


Meer info

Balen
Balen
22-01-2018

Ouders van Balense kinderen die in 2016 en 2017 geboren zijn, krijgen deze week een uitnodiging in de bus om samen een geboortekloemp aan te planten op zaterdag 24 februari in Olmen. Inschrijven kan vóór 10 februari via 014/74 40 90, het e-loket op www.balen.be/milieu of milieudienst@balen.be. Heb je in 2016 of 2017 een kind gekregen? Dan nodigt de Milieuraad en de Bosgroep...


Meer info

Balen
Balen
22-01-2018

De gemeente Balen is in de prijzen gevallen op de uitreiking van de #sportersbelevenmeer-awards door Sport Vlaanderen. Balen behaalde de titel #sportersbelevenmeer-gemeente 2017 en Gemeentelijke Basisschool De Twinkeling (Hulsen) won zelfs de hoofdprijs in de categorie 'Toon je sportclub@school'. Balen is één van de 23 gemeenten en 5 steden uit de provincie Antwerpen die...


Meer info

BalenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het