Werken N136: sluipverbinding tussen Breden Els (Balen) en Varenstraat (Mol) afgesloten voor auto’sOm de veiligheid van vooral de schoolgaande fietsers naar de scholen in de omgeving te waarborgen, heeft het gemeentebestuur van Balen bij hoogdringendheid beslist om de sluipverbinding tussen Breden Els (Balen) en Varenstraat (Mol) vanaf donderdag 11 januari af te sluiten voor het autoverkeer met een betonblok ter hoogte van de brug (op de grens van Balen en Mol). Fietsers en voetgangers kunnen dan nog passeren, auto’s niet meer.

 

Gevaarlijke situaties voor schoolgaanop sluipweg

Heel wat autobestuurders maken tijdens de werken aan N136, die afgelopen maandag gestart zijn, gebruik van de Varenstraat als sluipweg. Maar een deel van deze straat is een smalle, onverharde en onverlichte zandweg die totaal ongeschikt is om zowel fietsers als auto’s in twee richtingen toe te laten. Dit leidde de afgelopen dagen tot zeer gevaarlijke situaties, vooral voor jonge schoolgaande fietsers. Verschillende omwonenden en het oudercomité van de school van Rijsbergdijk (De Bosmier) hebben dit aangekaart. Vandaar dat het gemeentebestuur van Balen overgegaan is tot deze drastische maatregel.

Autobestuurders wordt met aandrang gevraagd om de aangegeven omleiding te volgen (zie www.balen.be/wegenwerken).

 

Onverharde zandweg, ongeschikt voor druk kruisend verkeer

De Varenstraat vormt de verbinding tussen Breden Els en Wezelbaan. Deels is deze weg onverhard. In het verleden werd deze onverharde weg sporadisch gebruikt door directe omwonenden en landbouwers, en ook door fietsers en schoolgaande jeugd die de N136 wilden vermijden. Maar deze weg is uiterst ongeschikt voor drukker kruisend autoverkeer.

Landbouwers kunnen nog aan hun weide via Breden Els (voor weiden op grondgebied Balen) of via Wezelhoevenweg (voor weiden op grondgebied Mol).

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Balen

Balen
08-03-2018

Vanaf dinsdagnacht 13 maart tot dinsdagochtend 20 maart geldt er een parkeerverbod in de straten voor Balen Jaarmarkt. Op maandag 19 maart geldt er ook een parkeer- en doorgangsverbod voor auto's voor de kraampjesmarkt. Zorg er dus voor dat jouw auto tijdig weg is (wegsleepregeling van kracht). Parkeerverbod Balen Jaarmarkt Vanaf dinsdagnacht 13 maart geldt in deze straten een parkeerverbod...


Meer info

Balen
Balen
08-03-2018

Balen is geselecteerd als één van de 20 Vlaamse pilootgemeentes voor de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) die de Verenigde Naties heeft vastgelegd op weg naar een duurzame wereld in 2030. Je komt meer te weten over deze doelstellingen op een vormingsavond op dinsdag 27 maart in Geel. De vormingsavond is een organisatie van Team Noord Zuid Geel en de Dienst...


Meer info

Balen
Balen
08-03-2018

Op maandag 19 maart geldt er een parkeer- en doorgangsverbod voor auto's wegens de kraampjesmarkt in de Vaartstraat (vanaf Boudewijnlaan), Steegstraat (vanaf Fabiolalaan), Kerkstraat (vanaf Zandstraat) en op de Markt (gedeelte kerk). Het verbod blijft gelden tot dinsdagochtend 20 maart 7u. Zorg er dus voor dat jouw auto tijdig weg is (wegsleepregeling van kracht). Omleiding wordt voorzien.


Meer info

Balen
Balen
>>
08-03-2018

wHAjo, de jongerenpastorale werking van de parochies van Balen en Mol, laat alle verenigingen uit Balen en Mol creatief aan de slag gaan met een Mariabeeld. In de meimaand zullen de beelden tentoongesteld en verkocht worden ten voordele van twee goede doelen die zich inzetten voor jongeren. 'Veel creativiteit in Balen en Mol' "Hier in Balen en Mol zit heel wat creativiteit in de...


Meer info

BalenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het