Magisch speelbos in het centrum van de stadOp vrijdag 16 februari om 14 uur opent het speelbos aan het nieuwe Begijnhofpark. Alle avonturiers en natuurliefhebbers, klein en groot, zijn welkom op de inhuldiging.

Het speelbos werd gerealiseerd door de firma Nature Play uit Morkhoven en kostte ongeveer 40.000 euro. De natuurlijke speelelementen dagen de kinderen uit om op ontdekking te gaan.

De  vleermuis is de centrale figuur in het speelbos. De eikendreef is namelijk een belangrijke vliegroute voor deze diertjes. De vleermuizen nemen de  kinderen mee op hun vlucht langs de troon van de Trollenkoning en de sprookjesachtige heksenkring. Onderweg kunnen ze kampen bouwen, hun evenwicht testen, klimmen, klauteren of gewoon even rondhangen.

Binnenkort komt er nog een vertelpaal met verhaaltjes waarin de kinderen meer vernemen over het magische speelbos en zijn bewoners.

U kunt het speelbos bereiken via de Begijnenvest, de Burchtstraat of het Spaanshofpark. Aan elke invalsweg staat een toverfiguur die u  graag op weg helpt. Veel plezier!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Herentals

Herentals
20-11-2018

Deze werken lopen ook maandagnacht nog door. Dinsdagochtend 27 november begint de aannemer met het asfalteren van het nieuwe wegdek. Vanaf dan wordt er in twee fases gewerkt om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Dinsdag 27 en woensdag 28 november: asfalteringswerken op N13 tussen Lierseweg en Meirhoevendreef (t.h.v. de bedrijvenzone) Donderdag 29 en vrijdag 30 november: asfalteringswerken...


Meer info

Herentals
Herentals
20-11-2018

Op donderdag 29 november vinden er herstellingswerkzaamheden plaats aan een gsm-mast op de Molenvest. Deze werken waren eerst gepland op 22 november, maar zijn een week uitgesteld. Tijdens de werkzaamheden is de Molenvest afgesloten voor het verkeer in de rijrichting van de Gildelaan naar de Zandstraat.


Meer info

Herentals
Herentals
20-11-2018

Tijdens de eindejaarsperiode straalt het historische stadscentrum een en al gezelligheid uit. Samen met de vele café- en restaurantuitbaters verwelkomen de handelaars u in de mooie winkelstraten, waar u een groot aanbod vindt aan originele kerstcadeaus, kerstversiering en feestkleding. Winkels open op zondag 9, 16 en 23 december Op zondag 9, 16 en 23 december zijn de winkels open van 13...


Meer info

Herentals
Herentals
20-11-2018

Gedurende 2,5 uur gaat u op verkenning door onze mooie stad, die dan prachtig ondergedompeld is in de kerstsfeer. We houden halt op enkele pittoreske plaatsen voor een vertelling, een muziek- of een zangoptreden. Onderweg kunt u genieten van soep, glühwein en warme chocolademelk. Kortom, een mooi moment om samen te beleven. Om het half uur vertrekt er een groep wandelaars aan de Lakenhal....


Meer info

HerentalsAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het