Aanplantdag op zaterdag 24 februariSCHRIJF ONLINE IN

Het terrein is klaar om aangeplant en ingericht te worden. Dat gebeurt volgens het plan dat samen met de buurtbewoners, Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos tot stand kwam. Het wordt een waar buurtbos en een groene buurtplek voor en door omwoners en passanten. Het bos zal bestaan uit loofbomen zoals zomereik en haagbeuk, omrand met hoge, bloemrijke struiken.

Op vrijdag 23 februari planten de leerlingen van vrije basisschool 't Klavertje de eerste boompjes. Op zaterdag 24 februari is iedereen welkom om nog meer boompjes te planten. Samen met de vrijwilligers van de bosgroep bouwen we aan het nieuwe bos. De groendienst zorgt vooraf voor de plantgaten. Er staat een hapje en een drankje klaar voor alle helpers.

Komt u mee helpen, schrijf u dan vrijblijvend in via het onlineformulier. We spreken om 13 uur af aan het paadje langs de begraafplaats tussen de Bremstraat en Landweg.

Ook voor de verdere opvolging van de nieuwe bosaanplant is er ruimte voor enthousiaste vrijwilligers.

Voor de aankoop van het plantgoed en het infobord ontvangt de stad via Bosgroep Zuiderkempen een subsidie van 2.202,46 euro van Plattland Plus en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

Naaldbos maakt plaats voor de ontwikkeling van een loofbos

Op maandag 27 november 2017 startten de kapwerken aan de begraafplaats van Noorderwijk. In de aangrenzende groenzone vonden dunningswerken plaats. De werkzaamheden duurden ongeveer tien werkdagen.

De bomen werden geveld en afgevoerd met zware machines. Ze worden tijdelijk opgeslagen aan de rand van het bos, naast het verbindingspad tussen de Bremstraat en Landweg. Door de werkzaamheden kan de toegangsweg beschadigd worden. Na de werken brengt de aannemer het pad opnieuw in goede staat. 

Tegen het einde van het jaar is ook het verhakselen van het takhout en het bosfrezen om het terrein plantklaar te maken, afgerond.

Bewonersvergadering

Op donderdag 23 november 2017 waren de buurtbewoners welkom op een vergadering over het buurtbos in Noorderwijk. Die vond plaats in het Dorpshuis (Ring 26).

In samenspraak met de buurt maakte het stadsbestuur een plan op voor de omvorming van het naaldbos en de aanliggende groenzone aan de begraafplaats van Noorderwijk. Samen met de Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos stelde de stad dit plan voor.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Herentals

Herentals
20-11-2018

Deze werken lopen ook maandagnacht nog door. Dinsdagochtend 27 november begint de aannemer met het asfalteren van het nieuwe wegdek. Vanaf dan wordt er in twee fases gewerkt om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Dinsdag 27 en woensdag 28 november: asfalteringswerken op N13 tussen Lierseweg en Meirhoevendreef (t.h.v. de bedrijvenzone) Donderdag 29 en vrijdag 30 november: asfalteringswerken...


Meer info

Herentals
Herentals
20-11-2018

Op donderdag 29 november vinden er herstellingswerkzaamheden plaats aan een gsm-mast op de Molenvest. Deze werken waren eerst gepland op 22 november, maar zijn een week uitgesteld. Tijdens de werkzaamheden is de Molenvest afgesloten voor het verkeer in de rijrichting van de Gildelaan naar de Zandstraat.


Meer info

Herentals
Herentals
20-11-2018

Tijdens de eindejaarsperiode straalt het historische stadscentrum een en al gezelligheid uit. Samen met de vele café- en restaurantuitbaters verwelkomen de handelaars u in de mooie winkelstraten, waar u een groot aanbod vindt aan originele kerstcadeaus, kerstversiering en feestkleding. Winkels open op zondag 9, 16 en 23 december Op zondag 9, 16 en 23 december zijn de winkels open van 13...


Meer info

Herentals
Herentals
20-11-2018

Gedurende 2,5 uur gaat u op verkenning door onze mooie stad, die dan prachtig ondergedompeld is in de kerstsfeer. We houden halt op enkele pittoreske plaatsen voor een vertelling, een muziek- of een zangoptreden. Onderweg kunt u genieten van soep, glühwein en warme chocolademelk. Kortom, een mooi moment om samen te beleven. Om het half uur vertrekt er een groep wandelaars aan de Lakenhal....


Meer info

HerentalsAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het