Aanplantdag op zaterdag 24 februariSCHRIJF ONLINE IN

Het terrein is klaar om aangeplant en ingericht te worden. Dat gebeurt volgens het plan dat samen met de buurtbewoners, Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos tot stand kwam. Het wordt een waar buurtbos en een groene buurtplek voor en door omwoners en passanten. Het bos zal bestaan uit loofbomen zoals zomereik en haagbeuk, omrand met hoge, bloemrijke struiken.

Op vrijdag 23 februari planten de leerlingen van vrije basisschool 't Klavertje de eerste boompjes. Op zaterdag 24 februari is iedereen welkom om nog meer boompjes te planten. Samen met de vrijwilligers van de bosgroep bouwen we aan het nieuwe bos. De groendienst zorgt vooraf voor de plantgaten. Er staat een hapje en een drankje klaar voor alle helpers.

Komt u mee helpen, schrijf u dan vrijblijvend in via het onlineformulier. We spreken om 13 uur af aan het paadje langs de begraafplaats tussen de Bremstraat en Landweg.

Ook voor de verdere opvolging van de nieuwe bosaanplant is er ruimte voor enthousiaste vrijwilligers.

Voor de aankoop van het plantgoed en het infobord ontvangt de stad via Bosgroep Zuiderkempen een subsidie van 2.202,46 euro van Plattland Plus en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

Naaldbos maakt plaats voor de ontwikkeling van een loofbos

Op maandag 27 november 2017 startten de kapwerken aan de begraafplaats van Noorderwijk. In de aangrenzende groenzone vonden dunningswerken plaats. De werkzaamheden duurden ongeveer tien werkdagen.

De bomen werden geveld en afgevoerd met zware machines. Ze worden tijdelijk opgeslagen aan de rand van het bos, naast het verbindingspad tussen de Bremstraat en Landweg. Door de werkzaamheden kan de toegangsweg beschadigd worden. Na de werken brengt de aannemer het pad opnieuw in goede staat. 

Tegen het einde van het jaar is ook het verhakselen van het takhout en het bosfrezen om het terrein plantklaar te maken, afgerond.

Bewonersvergadering

Op donderdag 23 november 2017 waren de buurtbewoners welkom op een vergadering over het buurtbos in Noorderwijk. Die vond plaats in het Dorpshuis (Ring 26).

In samenspraak met de buurt maakte het stadsbestuur een plan op voor de omvorming van het naaldbos en de aanliggende groenzone aan de begraafplaats van Noorderwijk. Samen met de Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos stelde de stad dit plan voor.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Herentals

Herentals
02-05-2018

Op zondag 6 mei zet Herentals het toeristisch seizoen op een feestelijke manier in. Op de Grote Markt is er een marktje met streekproducten en zorgt tovenaar Mario voor enkele magische momenten. In het kantoor van de dienst toerisme kunt u de nieuwe edities van de wandelzoektochten en wandelbrochures kopen. Bij elke aankoop ontvangt u een bon voor een gratis ijsje en maakt u kans om een...


Meer info

Herentals
Herentals
02-05-2018

Op pinkstermaandag 21 mei vindt de zestigste editie van de Provinciale Veeprijskamp plaats op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg. De wedstrijd begint om 13 uur. Op het programma staan wedstrijden met pony's, paarden, schapen, geiten en ezels. Op de kleinveestand kunt u kennismaken met kippen, eenden, ganzen en konijnen. Verder kunt u de G-sportruiters aan het werk zien en...


Meer info

Herentals
Herentals
02-05-2018

Op zaterdag 2 juni staat het Lekkers met Strekenterras van 11 tot 18 uur op de Grote Markt. Twaalf lokale producenten van hoeve- en streekproducten zetten er hun producten in de kijker. Wandel rustig langs de kraampjes om kennis te maken met de producten, en zet u daarna op het gezellige terras om er uitgebreid van te genieten. Het Lekkers met Streken-terras is een organisatie van het...


Meer info

Herentals
Herentals
02-05-2018

De Sint-Waldetrudiskerk is tijdens het toeristisch seizoen open voor het publiek. Van 1 mei tot 30 september kunt u de kerk bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens tussen 14 en 17 uur. Ook de Sint-Catharinakerk op het Begijnhof is tijdens deze periode open op vrijdag, zaterdag en zondag, tussen 14 en 17 uur. Sint-Waldetrudiskerk Begijnhof


Meer info

HerentalsAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het