Aanplantdag op zaterdag 24 februariSCHRIJF ONLINE IN

Het terrein is klaar om aangeplant en ingericht te worden. Dat gebeurt volgens het plan dat samen met de buurtbewoners, Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos tot stand kwam. Het wordt een waar buurtbos en een groene buurtplek voor en door omwoners en passanten. Het bos zal bestaan uit loofbomen zoals zomereik en haagbeuk, omrand met hoge, bloemrijke struiken.

Op vrijdag 23 februari planten de leerlingen van vrije basisschool 't Klavertje de eerste boompjes. Op zaterdag 24 februari is iedereen welkom om nog meer boompjes te planten. Samen met de vrijwilligers van de bosgroep bouwen we aan het nieuwe bos. De groendienst zorgt vooraf voor de plantgaten. Er staat een hapje en een drankje klaar voor alle helpers.

Komt u mee helpen, schrijf u dan vrijblijvend in via het onlineformulier. We spreken om 13 uur af aan het paadje langs de begraafplaats tussen de Bremstraat en Landweg.

Ook voor de verdere opvolging van de nieuwe bosaanplant is er ruimte voor enthousiaste vrijwilligers.

Voor de aankoop van het plantgoed en het infobord ontvangt de stad via Bosgroep Zuiderkempen een subsidie van 2.202,46 euro van Plattland Plus en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

Naaldbos maakt plaats voor de ontwikkeling van een loofbos

Op maandag 27 november 2017 startten de kapwerken aan de begraafplaats van Noorderwijk. In de aangrenzende groenzone vonden dunningswerken plaats. De werkzaamheden duurden ongeveer tien werkdagen.

De bomen werden geveld en afgevoerd met zware machines. Ze worden tijdelijk opgeslagen aan de rand van het bos, naast het verbindingspad tussen de Bremstraat en Landweg. Door de werkzaamheden kan de toegangsweg beschadigd worden. Na de werken brengt de aannemer het pad opnieuw in goede staat. 

Tegen het einde van het jaar is ook het verhakselen van het takhout en het bosfrezen om het terrein plantklaar te maken, afgerond.

Bewonersvergadering

Op donderdag 23 november 2017 waren de buurtbewoners welkom op een vergadering over het buurtbos in Noorderwijk. Die vond plaats in het Dorpshuis (Ring 26).

In samenspraak met de buurt maakte het stadsbestuur een plan op voor de omvorming van het naaldbos en de aanliggende groenzone aan de begraafplaats van Noorderwijk. Samen met de Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos stelde de stad dit plan voor.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Herentals

Herentals
13-02-2018

Op vrijdag 16 februari om 14 uur opent het speelbos aan het nieuwe Begijnhofpark. Alle avonturiers en natuurliefhebbers, klein en groot, zijn welkom op de inhuldiging. Het speelbos werd gerealiseerd door de firma Nature Play uit Morkhoven en kostte ongeveer 40.000 euro. De natuurlijke speelelementen dagen de kinderen uit om op ontdekking te gaan. De vleermuis is de centrale figuur in het...


Meer info

Herentals
Herentals
13-02-2018

De Week van de Keigezonde Kempen vindt plaats van 1 tot 7 maart. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ richt deze eerste actieweek zich vooral op gezinnen met kinderen tot twaalf jaar. Meer dan twintig gezondheidsorganisaties uit de Kempen hebben een goed gevuld, gezond programma samengesteld. Ook in Herentals zijn er verschillende gratis activiteiten: Proeven van...


Meer info

Herentals
Herentals
01-02-2018

Op zaterdag 3 februari is het Dag van de Academies. De leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans trekken naar het stadscentrum om u te laten kennismaken met hun werk. Aangepaste verkeerssituatie De Zandstraat is autovrij van 12 tot 18 uur. Op de Grote Markt kunt u van 9 tot 17 uur niet parkeren op de eerste drie rijen parkeerplaatsen aan de Zandstraat.


Meer info

HerentalsAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het