Aanplantdag op zaterdag 24 februariSCHRIJF ONLINE IN

Het terrein is klaar om aangeplant en ingericht te worden. Dat gebeurt volgens het plan dat samen met de buurtbewoners, Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos tot stand kwam. Het wordt een waar buurtbos en een groene buurtplek voor en door omwoners en passanten. Het bos zal bestaan uit loofbomen zoals zomereik en haagbeuk, omrand met hoge, bloemrijke struiken.

Op vrijdag 23 februari planten de leerlingen van vrije basisschool 't Klavertje de eerste boompjes. Op zaterdag 24 februari is iedereen welkom om nog meer boompjes te planten. Samen met de vrijwilligers van de bosgroep bouwen we aan het nieuwe bos. De groendienst zorgt vooraf voor de plantgaten. Er staat een hapje en een drankje klaar voor alle helpers.

Komt u mee helpen, schrijf u dan vrijblijvend in via het onlineformulier. We spreken om 13 uur af aan het paadje langs de begraafplaats tussen de Bremstraat en Landweg.

Ook voor de verdere opvolging van de nieuwe bosaanplant is er ruimte voor enthousiaste vrijwilligers.

Voor de aankoop van het plantgoed en het infobord ontvangt de stad via Bosgroep Zuiderkempen een subsidie van 2.202,46 euro van Plattland Plus en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

Naaldbos maakt plaats voor de ontwikkeling van een loofbos

Op maandag 27 november 2017 startten de kapwerken aan de begraafplaats van Noorderwijk. In de aangrenzende groenzone vonden dunningswerken plaats. De werkzaamheden duurden ongeveer tien werkdagen.

De bomen werden geveld en afgevoerd met zware machines. Ze worden tijdelijk opgeslagen aan de rand van het bos, naast het verbindingspad tussen de Bremstraat en Landweg. Door de werkzaamheden kan de toegangsweg beschadigd worden. Na de werken brengt de aannemer het pad opnieuw in goede staat. 

Tegen het einde van het jaar is ook het verhakselen van het takhout en het bosfrezen om het terrein plantklaar te maken, afgerond.

Bewonersvergadering

Op donderdag 23 november 2017 waren de buurtbewoners welkom op een vergadering over het buurtbos in Noorderwijk. Die vond plaats in het Dorpshuis (Ring 26).

In samenspraak met de buurt maakte het stadsbestuur een plan op voor de omvorming van het naaldbos en de aanliggende groenzone aan de begraafplaats van Noorderwijk. Samen met de Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos stelde de stad dit plan voor.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Herentals

Herentals
21-08-2018

Op zaterdag 15 september vindt de recreatieve bedrijventriatlon Ons bedrijf is triactief plaats. Teams van acht tot tien personen gaan de uitdaging aan om samen een volledige Iron Man af te leggen. De deelnemers zwemmen in het Netepark, fietsen op het wielercircuit en lopen op het domein van Sport Vlaanderen. Om het evenement vlot te laten verlopen, mag u op zaterdag 15 september tussen 8 en 17...


Meer info

Herentals
Herentals
23-06-2018

In 2017 sloegen de vijf gemeenten van het Neteland de handen in elkaar om ook buiten de politiewerking nauwer samen te gaan werken. Het doel van die ruimere samenwerking bestaat erin de bestuurskracht in de regio te versterken zonder afbreuk te doen aan de identiteit van elke gemeente afzonderlijk. Om het samenwerkingsverband Neteland ook visueel op de kaart te zetten, beschikt het vanaf nu over...


Meer info

Herentals
Herentals
10-06-2018

Op 18, 23 en 28 juni spelen de Rode Duivels hun wedstrijden in de eerste ronde van het wereldkampioenschap voetbal. Vzw Homahe zorgt opnieuw voor een groot scherm op de Grote Markt. Iedereen is welkom om onze nationale voetbalploeg aan te moedigen. Als de Rode Duivels verder doorstoten op het WK, kunt u ook op de Grote Markt terecht voor de achtste finales, de kwartfinales, de halve finales en...


Meer info

Herentals
Herentals
02-05-2018

Op zondag 6 mei zet Herentals het toeristisch seizoen op een feestelijke manier in. Op de Grote Markt is er een marktje met streekproducten en zorgt tovenaar Mario voor enkele magische momenten. In het kantoor van de dienst toerisme kunt u de nieuwe edities van de wandelzoektochten en wandelbrochures kopen. Bij elke aankoop ontvangt u een bon voor een gratis ijsje en maakt u kans om een...


Meer info

HerentalsAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het