16de editie van Bengelpop met recordaantal ‘Bengels’!Recreatiedomein Keiheuvel maakt zich klaar voor

‘leukste dag van het jaar’ voor 5.600 Bengels van 1ste en 2de leerjaar

 

Op dinsdag 26 juni wordt recreatiedomein Keiheuvel weer omgetoverd tot een megaleuk pretpark voor één dag. Het succesrijke recept van Bengelpop blijft ook voor de zestiende editie overeind: geen grote namen op het podium, maar wel ‘kei-veel’ en ‘kei-leuke’ animaties, optredens en doe-activiteiten, allemaal op en rond de avontuurlijke speeltuin van recreatiedomein Keiheuvel in Balen.

Maar liefst 88 scholen (!) uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant bezorgen vol vertrouwen hun zes- en zevenjarige Bengels de dag van hun leven.

 

Op drie dagen uitverkocht...

Het recept van ‘pretpark voor één dag’ wordt blijkbaar goed gesmaakt door de scholen. De ticketverkoop was binnen de drie dagen (!) al uitverkocht. De organisatie heeft het aantal lichtjes verhoogd zodat er een capaciteit is van 5.600 leerlingen. Om deze grote groep aan te kunnen, zijn er extra animaties voorzien. De recent heraangelegde evenementenweide biedt ook meer mogelijkheden.

 

5.600 Bengels leven zich uit in maar liefst 9 zones

Om de vele attracties en animaties overzichtelijk te houden voor de vele Bengels, wordt het domein vanaf dit jaar ingedeeld in 9 zones:

 

De springzone

De Bengels kunnen er 1.000 gaten in de lucht springen op een grasveld vol springplezier. Van bijna angstaanjagend hoog tot spectaculair snel. Aan hen de keuze!

 

De avonturenzone

Hier kunnen de kinderen hun durf testen op het klim-en klauterparcours of als een echte spin omhoog kruipen in de spidertoren. Maar ze kunnen ook de strijd aangaan bij het paintballschieten of racen tussen de bomen op het BMX parcours.

 

De kermiszone

De allerleukste kermisattracties en smullen van een lekkere suikerspin, het kan hier allemaal.

 

De gekke snoeten zone

Op een festival moet je er natuurlijk ook uitzien als een echte festivalganger met het coolste haar, de leukste tattoos en de gekste grime.

 

De theaterzone

Hier kunnen de Bengels een echte circusartiest worden, genieten van het openluchttheater of eindeloos veel bellen blazen.

 

De educatiezone

Ook aan spelend leren wordt aandacht geschonken op Bengelpop! De kinderen kunnen er afval door de lucht knallen samen met het IOK, ‘slim leren zonnen’ met Flamio en gamen op de Yum Runner app van De Voorzorg.

 

De workshopzone

Hier mogen de kinderen hun handen eens flink vuil maken! Knutselen met klei, tekenen in het zand, figuurtjes maken met Playmais,… het kan allemaal! En als er nog wat energie over is, kunnen ze dit eraf dansen op de dancepads of bij het buikdansen.

 

Keileuke zone

We zouden het tussen al dit leuks bijna vergeten, maar het is eigenlijk heel het jaar door ‘kei-leuk’ op de vele avontuurlijke speeltoestellen van de Keiheuvel. Je kan er ook de hele dag de trampolines en het go-cart parcours uittesten.

 

Het podium

Op een echt festival moet er natuurlijk een podium staan. Kids die gek zijn op dansen, moeten in deze zone zeker een kijkje nemen want Time To Dance leert er alle kids de coolste danspasjes. Naast het podium kan je de première van een indrukwekkende trampoline-act ontdekken: Duo Triali!

 

Afspraak dus de ‘leukste dag van het jaar’: dinsdag 26 juni 2018 van 9u tot 16u op recreatiedomein Keiheuvel in Balen.

 

Alle info: www.bengelpop.be  – e-mail info@bengelpop.be  - tel. 014/81 03 01

 

 

Speeltuin Keiheuvel niet gratis toegankelijk

Op dinsdag 26 juni is speeltuin Keiheuvel omwille van Bengelpop niet gratis toegankelijk tot 17u. Ook bij de voorbereidingen op maandag 25 juni kan er in de speeltuin hinder zijn voor de bezoekers.

 

Tijdelijk éénrichtingsverkeer in 17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan

Op dinsdag 26 juni geldt er éénrichtingsverkeer in de 17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan: vanuit de straat Gerheide rij je de Endstraat in, via de Sint-Jansstraat kan je dan in de 17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan. Zeker bij de ochtendspits rond 9u en de avondspits vanaf 15u kan het erg druk zijn door de vele schoolbussen. Autobestuurders die niet echt in de buurt moeten zijn, vermijden beter de omgeving.

Er is ook een nieuwe regeling voor autobussen. Zij kunnen niet meer parkeren op de parking van de aeroclub. Er is voor de bussen langs de 17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan een ‘kiss&ride’-zone gemaakt, waarna de autobussen kunnen parkeren op de busparkings aan Nyrstar of de parking van de motorcross langs de Sint-Jansstraat.

Dit jaar wordt er ook nog een extra parking toegevoegd aan het vroegere binnenzwembad Keiheuvel.

 

Absolute prioriteit voor veiligheid en kwaliteit

Bovenop de 15 jaar-lange ervaring in het garanderen van een dag vol plezier, blijft Bengelpop ook inzetten op veiligheid.

Enkele voorbeelden

• Alle kinderen krijgen een polsbandje met hun naam en een uniek Bengelpop-nummer. Zo kunnen verloren gelopen kinderen makkelijk teruggebracht worden bij hun juffen, meesters of begeleiders.

• Iedereen die Bengelpop wil bezoeken (dus ook bv. buschauffeurs) kunnen het terrein enkel betreden met een officieel polsbandje.

• Bengelpop kan rekenen op 150 vrijwillige crewleden en veiligheidsdiensten, al deze personen worden op voorhand gescreend.

• Voor alle bengels wordt er heel de dag door gratis water à volonté voorzien.

• Het volledige festivalterrein is omheind.

• Het Vlaams Kruis is ook aanwezig met een EHBO-stand, de pleisterplaats voor schaafwondjes en andere kleine kwaaltjes.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Balen

Balen
08-09-2018

Het gemeentebestuur van Balen vernam gisteren met ontzetting het herstructureringsplan van de snackproducent Mora in buurgemeente Mol, waar ook veel inwoners van Balen tewerkgesteld zijn. Het gemeentebestuur betreurt de aankondiging van bijna 100 ontslagen in Mol, meer dan de helft van het totaal aantal banen. En dit op een bijzonder vreemd moment waarbij we juist kunnen spreken van een...


Meer info

Balen
Balen
07-09-2018

Tussen 10 september en begin oktober worden een aantal straten in Balen (deels) opnieuw geasfalteerd. Tijdens de werken zijn de straten niet berijdbaar. Als de kleeflaag is aangebracht, kan je zelfs je voertuig beschadigen. Bewoners plaatsen hun auto best buiten de werkzone. De werken bestaan uit drie fases: eerst schrapen ze de bovenste asfaltlaag af, de volgende dag brengen ze een kleeflaag...


Meer info

Balen
Balen
07-09-2018

Tijdens de ‘Week van de Sportclub’ (10-16 september) geven Balense sportclubs de mogelijkheid aan jong en oud om vrijblijvend een sport uit te proberen. Zo kan je de sport en de sfeer in de club vrijblijvend leren kennen. Bekijk hier het overzicht van alle gratis initiaties en trainingen. Er zijn gratis initiaties en trainingen van: badminton (Badmintonclub Olmen-Balen) bootcamp...


Meer info

Balen
Balen
07-09-2018

3e oproep: OCMW Balen zoekt een referentiepersoon dementie/kwaliteit voor WZC Ter Vest (voltijds, contractueel, onbepaalde duur, B-niveau). Attest 'referentiepersoon dementie' kan later behaald worden. Kandideren kan tot uiterlijk 26 september 2018. Functie: Je bent een aanspreekpunt voor vragen over dementie voor medewerkers en familie van bewoners. Je staat in voor het bevorderen van...


Meer info

BalenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het