Strooiplan klaar voor bij winterse omstandighedenWeldra doet de vrieskou zijn intrede. Vanaf dat moment staat de gemeentelijke strooidienst van Dessel paraat en dit 24/24 en 7/7. Onze strooidienst zorgt dat de gemeentelijke wegen en fietspaden zoveel mogelijk ijsvrij zijn.

De diensten van het Vlaams Gewest zorgen voor de gewestwegen (in Dessel is dit enkel de N18).

Prioritaire strooiroute 2018-2019

Het schepencollege stelt elk jaar een prioritaire strooiroute vast. Bij zware winterse omstandigheden is het onmogelijk om overal tegelijkertijd te zijn. De wegen van de prioritaire strooiroute worden daarom eerst bestrooid.

Jammer genoeg sloop er in het gemeentelijk informatieblad De Desselaar dat op vrijdag 30 november 2018 in de Desselse brievenbussen zat, een foutje. Enkele straten werden hier niet in opgenomen. Onderstaande lijst is dan ook de juiste lijst.

De prioritaire strooiroute is:
Pluimstraat - Kruisberg – Kuilstraat - Akkerstraat - Pastorijstraat - Hofstraat - Kwademeer - Bergenstraat - Brasel - parking Sportpark Brasel - Kastelsedijk - Zandbergen - Gravenstraat - Boeretang - Boeretangsedreef - Hannekestraat - Kolkstraat - Oude markt - Zandvliet - Meistraat - Diel tot weg Postel - Nieuwedijk tot skiclub - Kerkhofweg - Kloosterstraat - Blokstraat (tussen Kloosterstraat en Hameldijk) - Hameldijk (als het school is) - Eersels - Kerkstraat tot poort school (als het school is) – Zanddijk (tot Vijverzicht) - Heegstraat - Markt - Lorzestraat - Gildestraat - Netestraat -Donkerstraat - Polderstraat - Dijkstraat (deels) - Goormansdijk ( sas 5 tot Molsebaan) - Broekstraat – Lukasstraat – Kattenberg - Bleekstraat.

Fietspaden:
Kruisberg - Kuilstraat -Turnhoutsebaan tot aan Hofstraat (indien nodig) - Akkerstraat - Kruisberg - Heegstraat - Zanddijk (deels) - Eersels – Meistraat.

Kwademeer – Boeretangsedreef - Kastelsedijk - Bergenstraat - Brasel - Broekstraat - Lukasstraat - Kolkstraat - Oude markt - Zandvliet - Dijkstraat - Goormansdijk – Polderstraat. 

24/24 en 7/7 van wacht

In de winter worden de weersvoorspellingen op de voet gevolgd. Op basis van deze voorspellingen, wordt er beslist of de strooidiensten al dan niet in actie moeten treden. Ze zijn dan ook 24/24 en 7/7 van wacht, want vaak wordt er ’s nachts uitgereden.

Draag je steentje bij!

Wist je dat je zelf ook verantwoordelijk bent voor het sneeuw- en ijsvrij maken van de voetpaden. Het is verplicht om op het voetpad voor je woning een doorgang van 1,20 meter vrij te houden. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, houden we Dessel samen veilig en kunnen we genieten van een prachtig winters landschap.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
14-05-2019

De Desselse adviesraad voor personen met een handicap organiseert samen met de kermiskramers een initiatief om Desselse burgers met een handicap gratis te laten deelnemen aan attracties tijdens Sinksenkermis.Wie kan hiervoor inschrijven?Voldoe je aan één van de volgende voorwaarden dan kan je inschrijven:kinderen waarvoor er een recht is op verhoogd kinderbijslag9 punten of 66% -...


Meer info

Dessel
Dessel
10-05-2019

Wegens het trieste overlijden van Herman Sannen, voorzitter VVV en organisator van de zomer-fotozoektocht, zal er dit jaar geen fotozoektocht georganiseerd worden.Herman heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger voor het gemeentebestuur en was zeer actief in het Desselse verenigingsleven, waaronder binnen de vzw Stora. Zijn kennis en inzet zullen hier vast en zeker gemist worden. We zijn als...


Meer info

Dessel
Dessel
10-05-2019

De week van de opvoeding, van 16 tot 23 mei 2019, zet dit jaar het netwerk van organisaties en diensten, die gezinnen op allerlei domeinen ondersteunen, in de kijker. Want samen sta je sterker!Om deze week van de opvoeding te ondersteunen, zullen er allerlei activiteiten georganiseerd worden in en rond Dessel:Er worden bloemzaadjes uitgedeeld in de bib bij het uitlenen van een boek over...


Meer info

Dessel
Dessel
07-05-2019

Van 24 mei tot en met 2 juni organiseren de gemeenten Arendonk, Dessel, Geel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie het Gluren bij de Buren Huiskamerfestival. Genieten van een optreden in de gezellige sfeer van een huiskamer, dat is waar het om draait.Tien dagen, tien Desselse gastgezinnen, tien Kempense artiesten, tien fantastische optredens!Jawel, je leest het goed, er gaan tien optredens door in...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het