Strooiplan klaar voor bij winterse omstandighedenWeldra doet de vrieskou zijn intrede. Vanaf dat moment staat de gemeentelijke strooidienst van Dessel paraat en dit 24/24 en 7/7. Onze strooidienst zorgt dat de gemeentelijke wegen en fietspaden zoveel mogelijk ijsvrij zijn.

De diensten van het Vlaams Gewest zorgen voor de gewestwegen (in Dessel is dit enkel de N18).

Prioritaire strooiroute 2018-2019

Het schepencollege stelt elk jaar een prioritaire strooiroute vast. Bij zware winterse omstandigheden is het onmogelijk om overal tegelijkertijd te zijn. De wegen van de prioritaire strooiroute worden daarom eerst bestrooid.

Jammer genoeg sloop er in het gemeentelijk informatieblad De Desselaar dat op vrijdag 30 november 2018 in de Desselse brievenbussen zat, een foutje. Enkele straten werden hier niet in opgenomen. Onderstaande lijst is dan ook de juiste lijst.

De prioritaire strooiroute is:
Pluimstraat - Kruisberg – Kuilstraat - Akkerstraat - Pastorijstraat - Hofstraat - Kwademeer - Bergenstraat - Brasel - parking Sportpark Brasel - Kastelsedijk - Zandbergen - Gravenstraat - Boeretang - Boeretangsedreef - Hannekestraat - Kolkstraat - Oude markt - Zandvliet - Meistraat - Diel tot weg Postel - Nieuwedijk tot skiclub - Kerkhofweg - Kloosterstraat - Blokstraat (tussen Kloosterstraat en Hameldijk) - Hameldijk (als het school is) - Eersels - Kerkstraat tot poort school (als het school is) – Zanddijk (tot Vijverzicht) - Heegstraat - Markt - Lorzestraat - Gildestraat - Netestraat -Donkerstraat - Polderstraat - Dijkstraat (deels) - Goormansdijk ( sas 5 tot Molsebaan) - Broekstraat – Lukasstraat – Kattenberg - Bleekstraat.

Fietspaden:
Kruisberg - Kuilstraat -Turnhoutsebaan tot aan Hofstraat (indien nodig) - Akkerstraat - Kruisberg - Heegstraat - Zanddijk (deels) - Eersels – Meistraat.

Kwademeer – Boeretangsedreef - Kastelsedijk - Bergenstraat - Brasel - Broekstraat - Lukasstraat - Kolkstraat - Oude markt - Zandvliet - Dijkstraat - Goormansdijk – Polderstraat. 

24/24 en 7/7 van wacht

In de winter worden de weersvoorspellingen op de voet gevolgd. Op basis van deze voorspellingen, wordt er beslist of de strooidiensten al dan niet in actie moeten treden. Ze zijn dan ook 24/24 en 7/7 van wacht, want vaak wordt er ’s nachts uitgereden.

Draag je steentje bij!

Wist je dat je zelf ook verantwoordelijk bent voor het sneeuw- en ijsvrij maken van de voetpaden. Het is verplicht om op het voetpad voor je woning een doorgang van 1,20 meter vrij te houden. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, houden we Dessel samen veilig en kunnen we genieten van een prachtig winters landschap.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
10-12-2018

Op 22 februari 2019 huldigt de sportraad zijn sportlaureaten. De viering start om 19.30 uur in het parochiecentrum van Witgoor. De winnaars in de volgende categorieën worden die avond bekend gemaakt: Beste mannelijke prestatie Beste vrouwelijke prestatie Beste prestatie jongere (< 16 jaar) Beste prestatie mindervalide Beste prestatie in ploegverband Beste club De clubs die...


Meer info

Dessel
Dessel
10-12-2018

Op vrijdag 28 december 2018 viert het bestuur van Dessel de Desselse vrijwilligers tijdens het eerste vrijwilligersfeest! In de gemeenteraad van Dessel was de rol en het belang van onze vrijwilligers meermaals het gespreksonderwerp. Hoe kunnen we de waardering voor die vele mensen tot uiting brengen? Het resulteerde in een beleidsnota die begin 2017 goedgekeurd werd. Die beleidsnota plant een...


Meer info

Dessel
Dessel
05-12-2018

Brandweer zone Kempen roept met haar eindejaarcampagne ‘Ik knal zonder vuurwerk’ opnieuw op om tijdens de eindejaarsfeesten zélf geen vuurwerk af te steken. De campagne die in 2015 klein begon krijgt ieder jaar een groter draagvlak. Er zijn dan ook heel wat instanties die geconfronteerd worden met de problemen en overlast die deze traditie met zich meebrengt. Soms is het tijd...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het