Strooiplan klaar voor bij winterse omstandighedenWeldra doet de vrieskou zijn intrede. Vanaf dat moment staat de gemeentelijke strooidienst van Dessel paraat en dit 24/24 en 7/7. Onze strooidienst zorgt dat de gemeentelijke wegen en fietspaden zoveel mogelijk ijsvrij zijn.

De diensten van het Vlaams Gewest zorgen voor de gewestwegen (in Dessel is dit enkel de N18).

Prioritaire strooiroute 2018-2019

Het schepencollege stelt elk jaar een prioritaire strooiroute vast. Bij zware winterse omstandigheden is het onmogelijk om overal tegelijkertijd te zijn. De wegen van de prioritaire strooiroute worden daarom eerst bestrooid.

Jammer genoeg sloop er in het gemeentelijk informatieblad De Desselaar dat op vrijdag 30 november 2018 in de Desselse brievenbussen zat, een foutje. Enkele straten werden hier niet in opgenomen. Onderstaande lijst is dan ook de juiste lijst.

De prioritaire strooiroute is:
Pluimstraat - Kruisberg – Kuilstraat - Akkerstraat - Pastorijstraat - Hofstraat - Kwademeer - Bergenstraat - Brasel - parking Sportpark Brasel - Kastelsedijk - Zandbergen - Gravenstraat - Boeretang - Boeretangsedreef - Hannekestraat - Kolkstraat - Oude markt - Zandvliet - Meistraat - Diel tot weg Postel - Nieuwedijk tot skiclub - Kerkhofweg - Kloosterstraat - Blokstraat (tussen Kloosterstraat en Hameldijk) - Hameldijk (als het school is) - Eersels - Kerkstraat tot poort school (als het school is) – Zanddijk (tot Vijverzicht) - Heegstraat - Markt - Lorzestraat - Gildestraat - Netestraat -Donkerstraat - Polderstraat - Dijkstraat (deels) - Goormansdijk ( sas 5 tot Molsebaan) - Broekstraat – Lukasstraat – Kattenberg - Bleekstraat.

Fietspaden:
Kruisberg - Kuilstraat -Turnhoutsebaan tot aan Hofstraat (indien nodig) - Akkerstraat - Kruisberg - Heegstraat - Zanddijk (deels) - Eersels – Meistraat.

Kwademeer – Boeretangsedreef - Kastelsedijk - Bergenstraat - Brasel - Broekstraat - Lukasstraat - Kolkstraat - Oude markt - Zandvliet - Dijkstraat - Goormansdijk – Polderstraat. 

24/24 en 7/7 van wacht

In de winter worden de weersvoorspellingen op de voet gevolgd. Op basis van deze voorspellingen, wordt er beslist of de strooidiensten al dan niet in actie moeten treden. Ze zijn dan ook 24/24 en 7/7 van wacht, want vaak wordt er ’s nachts uitgereden.

Draag je steentje bij!

Wist je dat je zelf ook verantwoordelijk bent voor het sneeuw- en ijsvrij maken van de voetpaden. Het is verplicht om op het voetpad voor je woning een doorgang van 1,20 meter vrij te houden. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, houden we Dessel samen veilig en kunnen we genieten van een prachtig winters landschap.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
18-02-2019

Op zondag 17 maart 2019 zet Lokaal Bestuur Dessel zijn deuren open! Met de start van het nieuwe bestuur op 2 januari en de samensmelting van het gemeentebestuur en het OCMW-bestuur tot Lokaal Bestuur Dessel, is dit het ideale moment om onze diensten en ons aanbod kenbaar te maken. Iedereen is welkom om tussen 13.30 en 17 uur een bezoekje te brengen aan administratief centrum “De...


Meer info

Dessel
Dessel
18-02-2019

Het gemeentebestuur van Dessel zoekt jobstudenten voor de groendienst, de bibliotheek en speelpleinwerking tijdens juli en augustus. Alle informatie vind je op www.dessel.be/vacatures. Solliciteren kan tot 4 maart 2019. De sollicitatieprocedures vinden plaats in de paasvakantie. De sollicitaties voor monitoren vinden voor de paasvakantie plaats.


Meer info

Dessel
Dessel
07-02-2019

Nieuw: subsidies voor het laten ophalen van asbestgolfplaten. De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in de Kempen zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestcementleien of –golfplaten. De Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en OVAM maken werk van een versnelde afbouw van asbest. Het is nu ook mogelijk om...


Meer info

Dessel
Dessel
31-01-2019

Dit jaar bestaat de Desselse Sportraad 30 jaar. Een uitstekende gelegenheid om de jaarlijkse sportlaureatenhuldiging in een ander kleedje te steken. Op vrijdag 22 februari 2019 trekken we daarom naar het parochiecentrum voor een heuse sportshow. Via een aantal interessante panelgesprekken, vakkundig gemodereerd door journalist Raf Liekens, kom je er heel wat te weten over bekende en minder...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het