‘Ik knal zonder vuurwerk … omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn’Brandweer zone Kempen roept met haar eindejaarcampagne ‘Ik knal zonder vuurwerk’ opnieuw op om tijdens de eindejaarsfeesten zélf geen vuurwerk af te steken.

De campagne die in 2015 klein begon krijgt ieder jaar een groter draagvlak. Er zijn dan ook heel wat instanties die geconfronteerd worden met de problemen en overlast die deze traditie met zich meebrengt. Soms is het tijd voor een mentaliteitsverandering en als hulpverleners willen wij daar graag het voortouw in nemen.

De campagneaffiches tonen een brandweerman, ambulancier, paardenliefhebster en een kindje met haar hondje. Zij ‘knallen zonder vuurwerk … omdat ze weten wat de gevolgen kunnen zijn’. Eigenlijk weten we dat allemaal, maar we denken dat het ons niet zal overkomen.

Wij willen niemand het plezier van een prachtig spektakelvuurwerk ontnemen, maar adviseren om naar één van de vele geplande vuurwerkspektakels van een professionele vuurwerkafsteker te gaan kijken en zélf geen vuurwerk af te steken. Deze zijn gratis, veilig en zorgen ervoor dat de overlast voor mens en dier tot een half uur beperkt blijft.

Deel de boodschap!

Vind je het een prima idee om tijdens de eindejaarsfeesten te ‘knallen zonder vuurwerk’? Deel dan onze boodschap en draag je steentje bij aan deze mentaliteitsverandering. Een gratis affiche kan afgehaald worden aan het onthaal van administratief centrum “De Plaetse”, Hannekestraat 1 in Dessel.

Meer info op https://kempen.hulpverleningszone.be/
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
18-02-2019

Op zondag 17 maart 2019 zet Lokaal Bestuur Dessel zijn deuren open! Met de start van het nieuwe bestuur op 2 januari en de samensmelting van het gemeentebestuur en het OCMW-bestuur tot Lokaal Bestuur Dessel, is dit het ideale moment om onze diensten en ons aanbod kenbaar te maken. Iedereen is welkom om tussen 13.30 en 17 uur een bezoekje te brengen aan administratief centrum “De...


Meer info

Dessel
Dessel
18-02-2019

Het gemeentebestuur van Dessel zoekt jobstudenten voor de groendienst, de bibliotheek en speelpleinwerking tijdens juli en augustus. Alle informatie vind je op www.dessel.be/vacatures. Solliciteren kan tot 4 maart 2019. De sollicitatieprocedures vinden plaats in de paasvakantie. De sollicitaties voor monitoren vinden voor de paasvakantie plaats.


Meer info

Dessel
Dessel
07-02-2019

Nieuw: subsidies voor het laten ophalen van asbestgolfplaten. De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in de Kempen zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestcementleien of –golfplaten. De Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en OVAM maken werk van een versnelde afbouw van asbest. Het is nu ook mogelijk om...


Meer info

Dessel
Dessel
31-01-2019

Dit jaar bestaat de Desselse Sportraad 30 jaar. Een uitstekende gelegenheid om de jaarlijkse sportlaureatenhuldiging in een ander kleedje te steken. Op vrijdag 22 februari 2019 trekken we daarom naar het parochiecentrum voor een heuse sportshow. Via een aantal interessante panelgesprekken, vakkundig gemodereerd door journalist Raf Liekens, kom je er heel wat te weten over bekende en minder...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het