Geelse Seniorenraad zoekt nieuwe ledenDe Geelse Seniorenraad installeert in 2019 een nieuwe raad en verkiest een nieuwe voorzit(s)ter.

Wil je je engageren voor andere ouderen en het maatschappelijk leven in Geel? Voel je je geroepen om het seniorenbeleid in Geel mee te beïnvloeden? Dan is een rol opnemen in de Geelse Seniorenraad misschien wel iets voor jou. Heb je meer informatie nodig voor je de stap zet? Kom dan op woensdag 9 januari naar het kennismakingsmoment.

 

Eén van de belangrijkste taken van de seniorenraad is het stadsbestuur adviseren over (lokale) thema’s die senioren aanbelangen. De Geelse SeniorenRaad komt minstens viermaal per jaar samen. Je kunt je op verschillende manieren engageren. Je kunt ervoor kiezen om actief aan alle vergaderingen deel te nemen of om sporadisch mee te werken aan specifieke projecten of adviezen.

 

Om lid te worden van de Geelse Seniorenraad:

  • moet je in Geel wonen (uitzonderingen hierop na te vragen)
  • geniet je een rustpensioen of heb je de normale pensioengerechtigde leeftijd bereikt
  • moet je geen lid zijn van een seniorenvereniging of organisatie om jouw stem te vertolken. Je kunt je ook rechtstreeks kandidaat stellen voor deelname aan de raad.

Ook elke Geelse seniorenvereniging of organisatie die aangesloten is bij de seniorenraad, kan een kandidaat voordragen. Deze kandidaat moet lid zijn van de betrokken vereniging.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten? Kom dan naar het kennismakingsmoment op woensdag 9 januari. Van 10 tot 11.30 uur verwachten we jou in het stadhuis in Geel, vergaderzaal 1.14 op de eerste verdieping.

 

De Geelse Seniorenraad doet een oproep naar gemotiveerde kandidaat-leden en ook naar kandidaat-(vice) voorzit(s)ters. Wie zich kandidaat wil stellen voor een van deze functies doet dit ten laatste op vrijdag 1 februari op het secretariaat van de Geelse seniorenraad, bij mevrouw May Luyckx, deskundige senioren, op het nummer 014 56 71 31 of via may.luyckx@geel.be. Een derde van de stemgerechtigde leden moet een vrouw zijn. De seniorenraad wil vrouwen dan ook extra aanmoedigen om zich kandidaat te stellen.


Op vrijdag 22 februari 2019 wordt tijdens een installatievergadering de Geelse Seniorenraad opnieuw samengesteld en worden de nieuwe (vice) voorzit(s)ters verkozen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Geel

Geel
14-05-2019

Stad Geel zet de komende jaren nog meer in op participatie en wil haar inwoners en organisaties betrekken bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het beleid. Onder de noemer ‘Zeggetis’ organiseert de stad een grote participatieronde om ideeën van inwoners en organisaties voor het meerjarenplan 2020-2025 te verzamelen. Heb jij een idee voor Geel? Noteer het op een gele...


Meer info

Geel
Geel
14-05-2019

De Geelse centrumhandelaars houden van 26 tot 30 juni hun jaarlijkse braderij die dit jaar geheel in het thema van Ibiza zal staan. Dit evenement lokt - samen met de vele activiteiten op de Markt - elk jaar heel wat extra bezoekers naar de centrumstraten. Naast de aanwezige handelszaken zijn er elk jaar ook heel wat handelaars van buiten het centrum die een plaatsje reserveren op de braderij....


Meer info

Geel
Geel
14-05-2019

Stad Geel zet de komende jaren nog meer in op participatie en wil haar inwoners en organisaties betrekken bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het beleid. Onder de noemer ‘Zeggetis’ organiseert de stad een grote participatieronde om ideeën van inwoners en organisaties voor het meerjarenplan 2020-2025 te verzamelen. Heb jij een idee voor Geel? Noteer het op een gele...


Meer info

Geel
Geel
07-05-2019

Vanaf vandaag staat een digitale schoolroutekaart van Geel online. De digitale schoolroutekaart toont de meest aanbevolen route naar school. Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten.De digitale schoolroutekaart is het resultaat van een samenwerking van de...


Meer info

GeelAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het