Geelse Seniorenraad zoekt nieuwe ledenDe Geelse Seniorenraad installeert in 2019 een nieuwe raad en verkiest een nieuwe voorzit(s)ter.

Wil je je engageren voor andere ouderen en het maatschappelijk leven in Geel? Voel je je geroepen om het seniorenbeleid in Geel mee te beïnvloeden? Dan is een rol opnemen in de Geelse Seniorenraad misschien wel iets voor jou. Heb je meer informatie nodig voor je de stap zet? Kom dan op woensdag 9 januari naar het kennismakingsmoment.

 

Eén van de belangrijkste taken van de seniorenraad is het stadsbestuur adviseren over (lokale) thema’s die senioren aanbelangen. De Geelse SeniorenRaad komt minstens viermaal per jaar samen. Je kunt je op verschillende manieren engageren. Je kunt ervoor kiezen om actief aan alle vergaderingen deel te nemen of om sporadisch mee te werken aan specifieke projecten of adviezen.

 

Om lid te worden van de Geelse Seniorenraad:

  • moet je in Geel wonen (uitzonderingen hierop na te vragen)
  • geniet je een rustpensioen of heb je de normale pensioengerechtigde leeftijd bereikt
  • moet je geen lid zijn van een seniorenvereniging of organisatie om jouw stem te vertolken. Je kunt je ook rechtstreeks kandidaat stellen voor deelname aan de raad.

Ook elke Geelse seniorenvereniging of organisatie die aangesloten is bij de seniorenraad, kan een kandidaat voordragen. Deze kandidaat moet lid zijn van de betrokken vereniging.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten? Kom dan naar het kennismakingsmoment op woensdag 9 januari. Van 10 tot 11.30 uur verwachten we jou in het stadhuis in Geel, vergaderzaal 1.14 op de eerste verdieping.

 

De Geelse Seniorenraad doet een oproep naar gemotiveerde kandidaat-leden en ook naar kandidaat-(vice) voorzit(s)ters. Wie zich kandidaat wil stellen voor een van deze functies doet dit ten laatste op vrijdag 1 februari op het secretariaat van de Geelse seniorenraad, bij mevrouw May Luyckx, deskundige senioren, op het nummer 014 56 71 31 of via may.luyckx@geel.be. Een derde van de stemgerechtigde leden moet een vrouw zijn. De seniorenraad wil vrouwen dan ook extra aanmoedigen om zich kandidaat te stellen.


Op vrijdag 22 februari 2019 wordt tijdens een installatievergadering de Geelse Seniorenraad opnieuw samengesteld en worden de nieuwe (vice) voorzit(s)ters verkozen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Geel

Geel
06-12-2018

Grote stedenbouwkundige projecten zorgen voor bijkomende taken voor de stad, zoals verzwaring van lasten op openbaar domein, mobiliteit of vrijetijdsruimte. De stad wil dat de projectontwikkelaars, grondeigenaars of andere betrokkenen bijdragen aan de kosten voor deze bijkomende taken. Het gaat over bouwprojecten met andere functies dan wonen, zoals: projecten vanaf 500 m² bruto...


Meer info

Geel
Geel
06-12-2018

Sneeuw en ijzel zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties. Vijf strooiploegen van de stad staan stand-by om te strooien. De wegen worden gestrooid volgens drie vaste strooirondes. De routes omvatten verschillende centrumstraten, verbindings- en ontsluitingswegen (geen sluipwegen), openbaarvervoersverbindingen, fietsverbindingen (voor schoolgaande jeugd) waar geen fietspaden zijn, wegen naar...


Meer info

Geel
Geel
06-12-2018

Trek op zondag 23 december je leukste kerstoutfit aan voor de eerste Geelse Santa Run. De organisatoren, AGB Sport Geel en handelaarsvereniging vzw Geel Centrum, hebben een parcours van 6 km uitgestippeld met twee haltes voor een hartverwarmend borreltje. De kerstmannen, kerstvrouwen, rendieren en verlichte kerstbomen worden om 14 uur aan de start op de Markt verwacht. De eerste 500 deelnemers...


Meer info

Geel
Geel
06-12-2018

De Warmste Week van Music For Life begint op 18 december en loopt tot en met 24 december. Heel wat initiatieven zijn georganiseerd door en/of voor Gelenaren. Net als vorig jaar kies je zelf welk goed doel je wil steunen met De Warmste Week. Op www.geel.be/warmste-week vind je een overzicht van Geelse initiatieven. Voor een volledig overzicht en de laatste updates surf je naar...


Meer info

GeelAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het