Geelse Seniorenraad zoekt nieuwe ledenDe Geelse Seniorenraad installeert in 2019 een nieuwe raad en verkiest een nieuwe voorzit(s)ter.

Wil je je engageren voor andere ouderen en het maatschappelijk leven in Geel? Voel je je geroepen om het seniorenbeleid in Geel mee te beïnvloeden? Dan is een rol opnemen in de Geelse Seniorenraad misschien wel iets voor jou. Heb je meer informatie nodig voor je de stap zet? Kom dan op woensdag 9 januari naar het kennismakingsmoment.

 

Eén van de belangrijkste taken van de seniorenraad is het stadsbestuur adviseren over (lokale) thema’s die senioren aanbelangen. De Geelse SeniorenRaad komt minstens viermaal per jaar samen. Je kunt je op verschillende manieren engageren. Je kunt ervoor kiezen om actief aan alle vergaderingen deel te nemen of om sporadisch mee te werken aan specifieke projecten of adviezen.

 

Om lid te worden van de Geelse Seniorenraad:

  • moet je in Geel wonen (uitzonderingen hierop na te vragen)
  • geniet je een rustpensioen of heb je de normale pensioengerechtigde leeftijd bereikt
  • moet je geen lid zijn van een seniorenvereniging of organisatie om jouw stem te vertolken. Je kunt je ook rechtstreeks kandidaat stellen voor deelname aan de raad.

Ook elke Geelse seniorenvereniging of organisatie die aangesloten is bij de seniorenraad, kan een kandidaat voordragen. Deze kandidaat moet lid zijn van de betrokken vereniging.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten? Kom dan naar het kennismakingsmoment op woensdag 9 januari. Van 10 tot 11.30 uur verwachten we jou in het stadhuis in Geel, vergaderzaal 1.14 op de eerste verdieping.

 

De Geelse Seniorenraad doet een oproep naar gemotiveerde kandidaat-leden en ook naar kandidaat-(vice) voorzit(s)ters. Wie zich kandidaat wil stellen voor een van deze functies doet dit ten laatste op vrijdag 1 februari op het secretariaat van de Geelse seniorenraad, bij mevrouw May Luyckx, deskundige senioren, op het nummer 014 56 71 31 of via may.luyckx@geel.be. Een derde van de stemgerechtigde leden moet een vrouw zijn. De seniorenraad wil vrouwen dan ook extra aanmoedigen om zich kandidaat te stellen.


Op vrijdag 22 februari 2019 wordt tijdens een installatievergadering de Geelse Seniorenraad opnieuw samengesteld en worden de nieuwe (vice) voorzit(s)ters verkozen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Geel

Geel
07-02-2019

Stad Geel zoekt een voltijds deskundige communicatie met vervangingscontract. Samen met je collega’s van de dienst communicatie ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van het lokaal bestuur Geel. Je ondersteunt diensten en projecten bij het opmaken en uitvoeren van communicatieplannen en het organiseren van inspraak en participatie. Je hebt een vlotte pen en staat...


Meer info

Geel
Geel
07-02-2019

Het Geelse stadsbestuur is op zoek naar creatievelingen die een tijdelijke invulling geven aan de ruimtes van voormalig cultuurcafé de Halle op de Markt, namelijk het gelijkvloers en de kelderruimte. De Halle kwam ter beschikking op 1 januari, na het verlopen van het contract van het café. Het stadsbestuur stelde vast dat er vraag is naar locaties om tijdelijke creatieve concepten...


Meer info

Geel
Geel
07-02-2019

Van 11 tot 15 februari voert de Vlaamse Waterweg herstellingswerken uit aan de baileybrug aan de Larumsebrugweg. In die periode is de brug afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien. Deze omleiding loopt via Mosselgoren / Roerdompstraat / Lichtaartseweg / Bankloopstraat / Grensstraat /Herentalsedijk en omgekeerd.


Meer info

Geel
Geel
07-02-2019

Stad Geel zoekt vrijwilligers die tijdens de komende verkiezingen op zondag 26 mei als bijzitter willen optreden. Onder begeleiding van de voorzitter en secretaris zorg je voor het goede verloop van de verkiezingen in het stembureau. Stel je kandidaat voor 1 maart 2019. Je kunt bijzitter worden als je Belg, stemgerechtigd en 18 jaar of ouder bent. Je krijgt een kleine financiële vergoeding...


Meer info

GeelAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het