Rustzoekers op den boeren buitenBurn-out, stress is een zeer actueel thema, de aantallen lopen in stijgende lijn op. Uit onderzoek blijkt inmiddels de helende werking van een groene omgeving op mensen met burn-out.

Een open landschap, het buiten zijn en bewegen zijn hier belangrijke elementen. Een agrarische omgeving biedt daarbovenop de mogelijkheid om van het hoofd over te schakelen naar de handen. De beleving van de dieren, het zien groeien van ons voedsel en het contact met een boer (in) zijn aspecten die kunnen mee bijdragen in een herstelproces.

Project Boerenrustpunt
Met het project Boerenrustpunt willen we boeren ondernemers doen samenwerken met burn-out coaches om zo mensen met burn-out vooruit te helpen in hun herstelproces. Hiervoor gaan 6 boeren ondernemers samenwerken met 6 burn-out coaches. Op de boerderij wordt door hen samen een concrete plek ingericht: boerenrustpunt. Door de burn-out coach wordt een coaching traject uitgewerkt. Door de boeren ondernemer wordt een doe mee-formule ontwikkeld voor mensen met een burn-out.

Het project ontwikkelt werkmodellen om deze samenwerking te realiseren:

  • Gebruikersovereenkomst: De burn-out coach maakt (tegen betaling) gebruik van de locatie op de boerderij (boerenrustpunt) om een coaching traject ter plaatse aan te bieden.
  • Begeleiders overeenkomst: drie partijen (iemand met burn-out, boer(in) en coach/ arts/ psycholoog) sluiten een overeenkomst af om zo een juridisch (zorg)kader te scheppen. Prestatievergoeding voor de boer(in) die mensen met burn-out op hun bedrijf begeleiden in een doe-mee traject.

Boeren gezocht
Ben jij een ondernemende boer(in) die graag het persoonlijk contact aangaat met zorg behoevende mensen? Of ben je als zorgboer(in) actief en wil je gaan werken met mensen met burn-out? Is je onderneming gelegen in de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout, Arendonk, Retie, Dessel, Mol en Balen? Maak dan je ambities kenbaar voor 8 april!

Informatie
Laura van Selm
projectcoördinator RURANT vzw
Tel. 014 85 27 07
E-mail: laura.vanselm@rurant.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
20-03-2019

De afdeling grondgebiedzaken voert extra verkeersmaatregelen in tijdens de wielerwedstrijd Zuidkempense Pijl op zondag 24 maart. Zo geldt die dag tussen 9 en 18 uur een parkeerverbod in enkele straten en is er tijdens de manifestatie enkel enkelrichtingsverkeer toegestaan op bijna het hele parcours. In volgende straten wordt op het parcours een verplichte richting ingevoerd: Nieuwedijk,...


Meer info

Dessel
Dessel
19-03-2019

In 2018 registreerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol 2 821 misdrijven in hun politiezone. De meest voorkomende gerechtelijke inbreuken op het niveau van de politiezone waren achtereenvolgens diefstal en afpersing, drugs en beschadigingen van eigendom. In ons activiteitenoverzicht 2018 gaan we dieper in op de cijfers en lees je de voornaamste veranderingen in de werking van ons korps. De meest...


Meer info

Dessel
Dessel
13-03-2019

Traditiegetrouw sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een marktfestival en dat is in 2019 niet anders! Zaterdag 31 augustus zal Dessel Swingt het Marktplein in Dessel laten swingen en ook dit jaar beloofd het weer een schitterende editie te worden. BlitZ sluit de Roefeldag van de Desselse roefelaars af op Dessel Swingt en warmt meteen ook het hoofdpodium op. Jelle Cleymans en zijn El...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het