Kerstwandelingen met glühwein in het Zwin Natuur ParkOok tijdens de koudste en donkerste dagen heeft het Zwin Natuur Park heel wat moois te bieden, waardoor een bezoek aan het natuurgebied zelfs op koude winterdagen een aanrader is! In de kerstvakantie, op zaterdag 22, zondag 23, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 en woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019 kan je aansluiten bij een kerstwandeling. In een sfeervol kader neemt een Zwingids je mee langs de mooiste plekjes van het Zwin.  De wandeling start om 14.30 uur. Vanaf 15.30 uur kan je er live de ‘slaaptrek’ van vogels naar het reservaat beleven.

Avondspits

Bij zonsondergang trekken vele ganzen, eenden, wulpen en andere vogelsoorten vanuit de polders naar het Zwin, waar ze op de grote veilige plassen de nacht doorbrengen. Het luchtverkeer tussen het Zwin en de omliggende polders leidt op zo’n momenten tot een indrukwekkende ‘avondspits’ van overtrekkende vogels en geeft bij ondergaande zon aanleiding tot prachtige, sfeervolle momenten.

Ganzen

Dit jaar besteedt de Zwingids speciale aandacht aan de ganzen. In de Zwinstreek overwinteren heel wat ganzen, hoofdzakelijk grauwe ganzen, brandganzen en kolganzen. Die laatste komen helemaal uit Arctisch Siberië naar hier gevlogen om de winter door te brengen. Ganzen zijn sociale vogels die in grote luidruchtige groepen optrekken. De jonge vogels blijven tijdens hun eerste winter samen met de ouders. In de groepen ganzen is voortdurend sociale interactie waar te nemen, een mooi schouwspel!

Terug opwarmen na de wandeling kan bij een kop warme chocolademelk of een dampende ghühwein in Zwinbistro The Shelter (inbegrepen in de prijs).

Praktisch

Data: zaterdag 22, zondag 23, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 en woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019, telkens om 14 uur

 

Duur: 2 tot 3 uur

 

Plaats: Zwin Natuur park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist

 

Deelnameprijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 11 jaar: € 6; vanaf 18 jaar: € 12 online (€ 14 aan de kassa)

In de prijs zijn inkom met hele dag toegang tot het park, gids en warme drank (glühwein of warme chocolademelk) inbegrepen.
Vooraf inschrijven is verplicht en kan via www.zwin.be/kerstwandelingen.

Doe voor je eigen comfort water- en winddichte kledij en rubber laarzen aan. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
Honden zijn niet toegelaten.

Kerstparcours

Ben je benieuwd welke vogels de winter doorbrengen in het Zwin?
De Zwingidsen staan voor je klaar in de kijkhut en de voederhut in het park en vertellen je er alles over. Ze geven je ook heel wat boeiende informatie en interessante tips mee over hoe je vogels tijdens de winter best voedert en hoe je je eigen tuin aantrekkelijk kan maken voor zangvogels.
Jonge bezoekertjes leggen hun oor best te luisteren in het kijkcentrum voor een sfeervol winterverhaal of kunnen aan de slag om een voederketting te maken voor de vogels in de tuin.

Praktisch

Data: van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 van 10.30 uur tot 16.30 uur, uitgezonderd op 24 december en 31 december tot 15 uur. Op 24 december en 31 december gaat het winterverhaal en het maken van vogelvoer niet door. Gesloten op 25 december 2018 en 1 januari 2019.
Plaats: Zwin Natuur park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Deelnameprijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 11 jaar: € 5; vanaf 18 jaar: € 10 online (€ 12 aan de kassa)

In de toegangsprijs zijn inkom met hele dag toegang en alle activiteiten in het park inbegrepen.

Kijk voor alle activiteiten en openingstijden op www.zwin.be.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
09-02-2019

Op 25 februari 2019 start op het strand van Knokke-Heist de eerste fase van een grote strandsuppletie. In opdracht van MDK afdeling Kust wordt zo'n 280.000m³ zand opgespoten tussen het Van Bunnenplein en de Lekkerbek. De Vlaamse overheid trekt hiervoor ruim 3 miljoen euro uit. De werken zullen tegen de paasvakantie beëindigd zijn. Op dinsdag 12 februari 2019 worden op het strand ter...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
09-02-2019

De Woonwinkel Knokke-Heist, gevestigd in het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein in Heulebrug, doet het technisch beheer van meer dan 500 sociale woningen in Knokke-Heist in een steeds aangroeiend patrimonium. Om het team te versterken zoekt de Woonwinkel een ploegbaas (klusjesman m/v/x).Ben jij een handige klusjesman en in staat om zelfstandig allerlei basisherstellingen uit te voeren aan...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
09-02-2019

Elk weekend het jaarrond, telkens van 10.30u tot 16.30u staat er een parkgids paraat in het Zwin Natuur Park om alle bezoekers meer informatie te geven over een bepaald actueel of seizoensgebonden thema. Tijdens het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 februari2019 geeft de parkgids in het Zwin Natuur Park meer uitleg bij de uitbreidingswerken van het Zwin. Het gebied is maar liefst 120 ha groter...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
09-02-2019

In oude gebouwen van voor 1970 kunnen nog loden waterleidingen liggen. Deze leidingen zijn ongezond, vooral voor zwangere vrouwen, baby’s en kleine kinderen. Het lood uit die leidingen komt los en zit dan in je kraantjeswater. Door kraantjeswater met lood te drinken stapelt het lood zich op in het lichaam en beschadigt het lood het skelet, de organen en het zenuwstelsel. Woon je in een...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het