Kerstwandelingen met glühwein in het Zwin Natuur ParkOok tijdens de koudste en donkerste dagen heeft het Zwin Natuur Park heel wat moois te bieden, waardoor een bezoek aan het natuurgebied zelfs op koude winterdagen een aanrader is! In de kerstvakantie, op zaterdag 22, zondag 23, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 en woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019 kan je aansluiten bij een kerstwandeling. In een sfeervol kader neemt een Zwingids je mee langs de mooiste plekjes van het Zwin.  De wandeling start om 14.30 uur. Vanaf 15.30 uur kan je er live de ‘slaaptrek’ van vogels naar het reservaat beleven.

Avondspits

Bij zonsondergang trekken vele ganzen, eenden, wulpen en andere vogelsoorten vanuit de polders naar het Zwin, waar ze op de grote veilige plassen de nacht doorbrengen. Het luchtverkeer tussen het Zwin en de omliggende polders leidt op zo’n momenten tot een indrukwekkende ‘avondspits’ van overtrekkende vogels en geeft bij ondergaande zon aanleiding tot prachtige, sfeervolle momenten.

Ganzen

Dit jaar besteedt de Zwingids speciale aandacht aan de ganzen. In de Zwinstreek overwinteren heel wat ganzen, hoofdzakelijk grauwe ganzen, brandganzen en kolganzen. Die laatste komen helemaal uit Arctisch Siberië naar hier gevlogen om de winter door te brengen. Ganzen zijn sociale vogels die in grote luidruchtige groepen optrekken. De jonge vogels blijven tijdens hun eerste winter samen met de ouders. In de groepen ganzen is voortdurend sociale interactie waar te nemen, een mooi schouwspel!

Terug opwarmen na de wandeling kan bij een kop warme chocolademelk of een dampende ghühwein in Zwinbistro The Shelter (inbegrepen in de prijs).

Praktisch

Data: zaterdag 22, zondag 23, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 en woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019, telkens om 14 uur

 

Duur: 2 tot 3 uur

 

Plaats: Zwin Natuur park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist

 

Deelnameprijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 11 jaar: € 6; vanaf 18 jaar: € 12 online (€ 14 aan de kassa)

In de prijs zijn inkom met hele dag toegang tot het park, gids en warme drank (glühwein of warme chocolademelk) inbegrepen.
Vooraf inschrijven is verplicht en kan via www.zwin.be/kerstwandelingen.

Doe voor je eigen comfort water- en winddichte kledij en rubber laarzen aan. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
Honden zijn niet toegelaten.

Kerstparcours

Ben je benieuwd welke vogels de winter doorbrengen in het Zwin?
De Zwingidsen staan voor je klaar in de kijkhut en de voederhut in het park en vertellen je er alles over. Ze geven je ook heel wat boeiende informatie en interessante tips mee over hoe je vogels tijdens de winter best voedert en hoe je je eigen tuin aantrekkelijk kan maken voor zangvogels.
Jonge bezoekertjes leggen hun oor best te luisteren in het kijkcentrum voor een sfeervol winterverhaal of kunnen aan de slag om een voederketting te maken voor de vogels in de tuin.

Praktisch

Data: van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 van 10.30 uur tot 16.30 uur, uitgezonderd op 24 december en 31 december tot 15 uur. Op 24 december en 31 december gaat het winterverhaal en het maken van vogelvoer niet door. Gesloten op 25 december 2018 en 1 januari 2019.
Plaats: Zwin Natuur park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Deelnameprijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 11 jaar: € 5; vanaf 18 jaar: € 10 online (€ 12 aan de kassa)

In de toegangsprijs zijn inkom met hele dag toegang en alle activiteiten in het park inbegrepen.

Kijk voor alle activiteiten en openingstijden op www.zwin.be.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
15-05-2019

Door de aanhoudende stormwind in de eerst helft van maart 2019 moest het strand in Knokke-Heist opnieuw genivelleerd worden. De opbouwperiode voor de particuliere strandcabines werd hierdoor 2 weken opgeschoven van 15 maart naar 29 maart 2019. Gezien de latere startdatum wordt nu ook de einddatum van de opbouwperiode logischerwijze verschoven van woensdag 15 mei 2019 naar vrijdag 31 mei 2019. Na...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
15-05-2019

De oude site van het containerpark en huisvuilverbrandingsinstallatie in de Sluisstraat in Knokke-Heist wordt volledig omgevormd tot een overslagstation en modern recyclagepark. Er zal ook een volledig nieuw dierenasiel gebouwd worden, die voldoet aan de hedendaagse noden om de dieren te verzorgen. Daarnaast wordt de mogelijkheid voorzien om een sorteercentrum te bouwen waarbij tevens de optie...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
15-05-2019

Op donderdag 9 mei 2019 vierden Joseph Verloy en Georgette Schijvens hun diamanten huwelijksjubileum bij hen thuis in de Sint-Antoniusstraat. Het echtpaar trad op 9 mei 1959 in het huwelijksbootje in Merksem. Schepen Annie Vandenbussche feliciteerde het koppels namens het gemeentebestuur en het Koninklijk Paleis. Het paar gaat nagenoeg dagelijks uit wandelen en houden ervan om te genieten van een...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
15-05-2019

Shannon De Kempe uit Knokke-Heist Belgisch kampioen moderne dansOp 11 mei 2019 behaalde Shannon De Kempe met haar solo op het Belgisch kampioenschap 'modern' van Danssport Vlaanderen goud in de leeftijdscategorie 'adults. Vorig jaar werd ze reeds Vlaams kampioen bij de junioren. Op 28 april werd ze tweede op het Vlaams kampioenschap bij de adults. Tijdens het voorbije weekend heeft ze...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het