Kerstwandelingen met glühwein in het Zwin Natuur ParkOok tijdens de koudste en donkerste dagen heeft het Zwin Natuur Park heel wat moois te bieden, waardoor een bezoek aan het natuurgebied zelfs op koude winterdagen een aanrader is! In de kerstvakantie, op zaterdag 22, zondag 23, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 en woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019 kan je aansluiten bij een kerstwandeling. In een sfeervol kader neemt een Zwingids je mee langs de mooiste plekjes van het Zwin.  De wandeling start om 14.30 uur. Vanaf 15.30 uur kan je er live de ‘slaaptrek’ van vogels naar het reservaat beleven.

Avondspits

Bij zonsondergang trekken vele ganzen, eenden, wulpen en andere vogelsoorten vanuit de polders naar het Zwin, waar ze op de grote veilige plassen de nacht doorbrengen. Het luchtverkeer tussen het Zwin en de omliggende polders leidt op zo’n momenten tot een indrukwekkende ‘avondspits’ van overtrekkende vogels en geeft bij ondergaande zon aanleiding tot prachtige, sfeervolle momenten.

Ganzen

Dit jaar besteedt de Zwingids speciale aandacht aan de ganzen. In de Zwinstreek overwinteren heel wat ganzen, hoofdzakelijk grauwe ganzen, brandganzen en kolganzen. Die laatste komen helemaal uit Arctisch Siberië naar hier gevlogen om de winter door te brengen. Ganzen zijn sociale vogels die in grote luidruchtige groepen optrekken. De jonge vogels blijven tijdens hun eerste winter samen met de ouders. In de groepen ganzen is voortdurend sociale interactie waar te nemen, een mooi schouwspel!

Terug opwarmen na de wandeling kan bij een kop warme chocolademelk of een dampende ghühwein in Zwinbistro The Shelter (inbegrepen in de prijs).

Praktisch

Data: zaterdag 22, zondag 23, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 en woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019, telkens om 14 uur

 

Duur: 2 tot 3 uur

 

Plaats: Zwin Natuur park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist

 

Deelnameprijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 11 jaar: € 6; vanaf 18 jaar: € 12 online (€ 14 aan de kassa)

In de prijs zijn inkom met hele dag toegang tot het park, gids en warme drank (glühwein of warme chocolademelk) inbegrepen.
Vooraf inschrijven is verplicht en kan via www.zwin.be/kerstwandelingen.

Doe voor je eigen comfort water- en winddichte kledij en rubber laarzen aan. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
Honden zijn niet toegelaten.

Kerstparcours

Ben je benieuwd welke vogels de winter doorbrengen in het Zwin?
De Zwingidsen staan voor je klaar in de kijkhut en de voederhut in het park en vertellen je er alles over. Ze geven je ook heel wat boeiende informatie en interessante tips mee over hoe je vogels tijdens de winter best voedert en hoe je je eigen tuin aantrekkelijk kan maken voor zangvogels.
Jonge bezoekertjes leggen hun oor best te luisteren in het kijkcentrum voor een sfeervol winterverhaal of kunnen aan de slag om een voederketting te maken voor de vogels in de tuin.

Praktisch

Data: van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 van 10.30 uur tot 16.30 uur, uitgezonderd op 24 december en 31 december tot 15 uur. Op 24 december en 31 december gaat het winterverhaal en het maken van vogelvoer niet door. Gesloten op 25 december 2018 en 1 januari 2019.
Plaats: Zwin Natuur park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Deelnameprijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 11 jaar: € 5; vanaf 18 jaar: € 10 online (€ 12 aan de kassa)

In de toegangsprijs zijn inkom met hele dag toegang en alle activiteiten in het park inbegrepen.

Kijk voor alle activiteiten en openingstijden op www.zwin.be.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
11-12-2018

De gemeente Knokke-Heist is bijzonder verheugd dat staatssecretaris Philippe De Backer het testeiland voor de kust van Knokke-Heist uit het Marien Ruimtelijk Plan (MRP) geschrapt heeft. De federale regering heeft vrijdag 7 december 2018 het definitief MRP 2020-2026 goedgekeurd. De mogelijkheid om een testeiland te bouwen voor de kust van Knokke-Heist werd, zoals door de gemeente gevraagd, uit het...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
11-12-2018

Sinds dit schooljaar organiseert MAAK, de Open Academie voor Kunsten in Knokke-Heist een pakket kortlopende cursussen voor iedereen die wil proeven en ontdekken. De eerste cursus van het voorjaar van 2019 wordt levend model. In 7 sessies (van 1 februari tot 15 maart 2019) leer je een unieke manier van kijken door te tekenen naar model. De inschrijvingen voor deze cursus starten op dinsdag 11...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
11-12-2018

Binnenkort starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het buurtpark Groene Long in Oostwinkel. Het project omvat de heraanleg van de zone rond de vijver met de aanleg van een nieuwe, natuurlijke vijver en de gedeeltelijke demping van de bestaande vijver. Daarnaast komen er ook nog een open grasveld (lig- en speelweide) en een speelzone met nieuwe speeltoestellen en meubilair. De...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
11-12-2018

Ook Lakeside Paradise laat Music for Life van Studio Brussel niet zomaar aan zich voorbijgaan en komt naar aanleiding van de warmste week voor de proppen met 2 primeurs: een echte ijsduik en “wake for life”. Op zondag 16 december wordt iedereen verwacht voor de allereerste ijsduik ooit in het Duinenwatermeer. Aansluitend is er een wakeboardingdemonstratie van de beste wakeboarders uit...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het