Ruim aanbod voor G-sporters in Knokke-HeistOp Surfers Paradise werd op woensdag 26 juni 2019 de jaarlijkse G-Sportdag georganiseerd met een opkomst van niet minder dan 36 enthousiaste sporters met een beperking. Ze werden getrakteerd op gratis golfsurflessen, onder leiding van ervaren instructeurs. Het werd een dag vol plezier met veel lachen, vallen en opstaan, maar niemand die dit erg vond. De lessen werden ingedeeld volgens eigen kunnen en mogelijkheden zodat iedereen met volle teugen kon genieten. Sommige G-Sporters willen zelfs op regelmatige basis blijven terugkomen. Anderen kijken alvast uit naar volgend jaar. Naast Surfers Paradise biedt ook het gemeentebestuur tal van sportactiviteiten aan voor sportievelingen met een beperking. Een overzicht van het aanbod verneem je hieronder.

 

G-sportaanbod van het gemeentebestuur

Wekelijks op maandag en donderdag voorziet de gemeente sportlessen met lesgever voor zowel het dagcentrum Het Baken als het Boothuis. Om de 2 weken hebben deze instellingen ook de gelegenheid om deel te nemen aan zwemlessen in Sportoase Duinenwater.

Op de Iron Kid en Finishers Triatlon nemen traditiegetrouw een 10-tal G-sporters deel, dit in individueel verband of in trio. De sportdienst zorgt daarbij voor gepaste begeleiding en ondersteuning. Ook op de loopwedstrijden van 1 mei, de Zwintriathlon en Halve Triatlon kunnen G-sporters steevast rekenen op maximale ondersteuning en begeleiding vanuit de organisatie. Als er G-sporters aan andere gemeentelijke sportevenementen willen deelnemen is de sportdienst altijd bereid om binnen een bepaald concept ervoor te zorgen dat ook mindervaliden een fantastische sportieve ervaring kunnen beleven.

 

Plaatselijke sportclubs kunnen ook advies inwinnen bij de sportdienst om hun reguliere werking uit te breiden zodat G-sporters zich maximaal thuis voelen bij de beoefening van hun lievelingssport.

Verder is er de jaarlijkse G-sportdag in samenwerking met 5 regionale centra voor mensen met een beperking. Hierbij biedt de gemeente 4 verschillende sportsessies aan op maat voor iedereen. Op de jaarlijkse scholenveldloop organiseert de sportdienst ten slotte een speciale actie waarbij G-sporters een uur komen lopen en zoveel mogelijk rondjes samen afleggen. Ook hier gebeurt dit in nauwe samenwerking met verschillende gespecialiseerde centra.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
19-08-2019

Van 17 tot en met 25 augustus 2019 vindt op het strand van Knokke-Heist de 40ste editie van het Internationaal Vuurwerkfestival plaats. Na het pyrotechnisch spektakel van Nederland is vanavond Rusland aan de beurt. Van het Zegemeer naar het strand50 jaar geleden werd voor de allereerste keer het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist georganiseerd. Toen werden de vuurpijlen nog de lucht...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
19-08-2019

Jeugdclub ’t Verzet in Duinenwater heeft een vacature voor een jobstudent. Als jobstudent ondersteun je wekelijks de beroepskrachten (coördinator en projectmedewerker) in allerlei taken. Je bent een alleskunner. Je voert zowel logistieke, administratieve als organisatorische taken uit. Je maakt voor hen een affiche (of bent bereid dit te leren), je boost de evenementen op social media,...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
19-08-2019

Op zondag 8 september kunnen alle kindjes wederom terecht bij de scoutsgroep 102de FOS de Albatros. Die dag vindt immers hun startdag plaats. Iedereen is welkom om 13.30 uur in de Smedenstraat 125.Meer info: www.dealbatros.be.


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
19-08-2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 organiseert vtbKultuur Knokke-Heist een culturele picknick. Het initiatief kadert in de picknickweek die vtbKultuur van 24 augustus tot en met 1 september op diverse locaties in Vlaanderen organiseert om gezellig te picknicken en bovendien cultuur binnen te smikkelen. Momenteel zijn er meer dan 25 lokale vtbKultuur-groepen die zich op bijzondere plekken op een...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het