Heraanleg plein voor stedelijke begraafplaats in de Scharebrugstraat starten volgende week.Patrick De Klerck, schepen van openbare werken: ”De heraanleg van het plein voor de begraafplaats in de Scharebrugstraat zal aanvangen op 13 november. Het betreft hier een halfcirkelvormig plein dat geflankeerd wordt door de boogvormige kerkhofmuur enerzijds en de Scharebrugstraat anderzijds. Op heden is het plein aangelegd in grijze kasseien en bevinden zich een 4-tal bomen, verspreid over het plein. De werken omvatten de uitbraak van de bestaande verharding (welke opnieuw zal worden gebruikt voor de Q8-site), het rooien van de bestaande bomen, het aanbrengen van nieuwe Led-verlichting en het geheel heraanleggen van het plein in één vak. De rijweg en aanpalende 12 parkeerplaatsen worden aangelegd in oker/donkerbruin gevlamde betonstraatstenen. De overige verharding wordt eveneens uitgevoerd in dezelfde stenen maar in een vierkant formaat. Tevens wordt ruimte voorzien voor 2 parkeerplaatsen voor mindervaliden. Naast de nieuwe verharding, wordt ook aandacht besteed aan levend groen. Centraal rond de toegangsweg worden 4 nieuwe hoogstammen voorzien met daarrond telkens een houten zitbank. Links en rechts van deze toegang komen er 2 treurwilgen binnen een ruimere beplantingszone. Op vlak van mobiliteit wordt de site verbeterd. Door gebruik te maken van verschillende materialen, wordt een meer verkeersveilige toestand gecreëerd waarbij een duidelijk onderscheid wordt gemaakt voor zwakke weggebruikers en mechanisch verkeer. Bij de start van de werken wordt tevens een deel van de riolering vernieuwd, waardoor er tot 24 november geen doorgaand verkeer mogelijk is in de Scharebrugstraat. Er wordt voorzien in omleidingen.

 

 

 

 

 

 

Gezien de bestaande stenen van het huidig plein zullen gebruikt worden voor de heraanleg van de Q8-site, kunnen de werken hier pas van start gaan na de realisatie van het plein voor de begraafplaats. Tot voor kort bevond zich op de hoek Zwarte Leeuwstraat/Kerkstraat een tankstation met bijhorende infrastructuren. Deze werd ondertussen gesloopt, waarbij de site geheel werd gesaneerd. Op de site zelf wordt verharding voorzien in functie van 8 parkeerplaatsen en 1 parkeerplaats voor mindervaliden. Deze zullen bereikbaar zijn d.m.v. een ontsluiting van 7m breed via de Zwarte Leeuwstraat. Op die manier wordt geen bijkomende hinder veroorzaakt naar de Kerkstraat toe. Naast deze functionele verharding wordt tevens een wandelpad voorzien naar de verharding, die zich in het park verderzet. De overige niet-verharde delen van de site worden volledig aangelegd in levend groen. Naast enkele hoogstammige bomen die zich in een gazon zullen bevinden, worden tevens diverse plantvakken voorzien in functie van vaste planten. Aan de zijde van de Kerkstraat worden ondergrondse afvalcontainers voorzien. Verder voorzien we tevens een elektrisch oplaadpunt.”.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
patrick de klerck
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 


AdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het