Nieuw zeilwagencentrumDe infrastructuur van de zeilwagenclub is verouderd en speelt niet langer in op de wensen en eisen van een hedendaags zeilwagencentrum. Verbouwen en uitbreiden bleek geen interessante optie, een nieuwbouw wel.

 

Het nieuwe clubhuis komt op dezelfde plaats te staan als het huidige gebouw in de Dynastielaan 20. De uitbreiding, voornamelijk voorzien voor een grotere bergcapaciteit , situeert zich vooral ondergronds. In de kelderverdieping komt een techniekruimte, een berging en afzonderlijke kleedkamers met douches en toiletten voor mannen en vrouwen. Op het gelijkvloers komt een ruime cafetaria, een bureau en onthaal voor de zeilwagenclub, een werkplaats, een opslagruimte en sanitair met mindervalidentoilet en babyverzorgingstafel.

 

Eén met de omgeving

De sobere vormgeving zorgt ervoor dat het gebouw niet dominant aanwezig zal zijn in zijn omgeving.

Er werd gekozen voor duurzame, natuurlijke materialen die een harmonieus geheel vormen. De combinatie van grijs zichtbeton, houten accenten en houten buitenschrijnwerk straalt rust uit.

 

Budget

De raming voor de bouw van het zeilwagencentrum bedraagt € 999.365 (excl. btw). Het gemeentebestuur vroeg subsidies aan bij Toerisme Vlaanderen en Westkans en verkreeg een gezamenlijke impulssubsidie van maximaal € 250.000 in kader van het toeristisch impulsprogramma Vlaamse Kust.

 

Timing

Begin 2016 werd Janis Fillieux uit Veurne aangesteld als ontwerper voor het nieuwe zeilwagencentrum. Eind 2017 werd de bouwvergunning afgeleverd en momenteel wordt naar een aannemer gezocht. Om de dagelijkse werking van de zeilwagenclub tijdens de werken te verzekeren, zullen containers geplaatst worden. 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over De Panne

De Panne
23-04-2018

dienst Jeugd (058-42 21 94, jeugd@depanne.be) De eerste echte stap richting heraanleg van het speelterrein aan de Blauwe Distelweg ging zaterdag 21 april 2018 officieel van start met een allereerste inspraak-aperitief voor buurtbewoners. De dienst Jeugd van De Panne maakt werk van de herinrichting van het speelterrein op de hoek van de Veurnestraat en de Blauwe Distelweg. Afgelopen...


Meer info

De Panne
De Panne
23-04-2018

Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet (058-41 27 10, gemeenteschool@depanne.be) Zaterdag 5 mei is het weer schoolfeest in de gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet. Ondanks bouwwerken, en bijgevolg een ander concept, zal het opnieuw een spetterend leuke dag zijn. Het volledige schoolteam en de Vriendenkring staat op 5 mei klaar om er voor iedereen een onvergetelijke dag van te...


Meer info

De Panne
De Panne
04-04-2018

Een nieuwe De Panne Leeft valt eerstdaags in de brievenbus van alle Pannenaars. Nieuwsgierige leesbeesten kunnen deze nu al nalezen op onze website (http://www.depanne.be/product/2495/2018-lees-de-panne-leeft-online)


Meer info

De Panne
De Panne
04-04-2018

Het gemeentebestuur biedt in samenwerking met de vzw Futur’b opnieuw gratis taalkampjes aan voor kinderen van 5 tot 9 jaar die extra ondersteuning kunnen gebruiken in het oefenen van hun Nederlands. Ook voor de ouders zijn er activiteiten voorzien. “Ook in de paasvakantie nemen we anderstalige kinderen en hun ouders opnieuw op sleeptouw om hen te versterken”, vertelt schepen...


Meer info

De PanneAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het