Nieuw wielerverhaal in KoksijdeOp de mooie locatie van Koksijde Golf ter Hille werd tijdens de persconferentie deze morgen groot sportief nieuws meegedeeld i.v.m. de wielerwedstrijd Bredene Handzame Classic Koksijde.

Het is nu officieel, de gemeente Koksijde heeft er vanaf 2019 een nieuwe voorjaarskoers bij en het bestuur is bijzonder tevreden met deze sportieve uitdaging.
De nieuwe samenwerking met Handzame Classic wordt in Koksijde met veel enthousiasme onthaald. 

De wielerwedstrijd zal plaatsvinden op 22 maart 2018, met vertrek in Bredene en aankomst in Koksijde.

De datum van de wedstrijd is ondanks de soms tegenvallende weersomstandigheden nog altijd een grote troef om een prachtige wedstrijd te presenteren. De prestatiedrang van sommige renners, de koershonger van de wielerliefhebber is dan nog amper te stillen.

 

Burgemeester Marc Vanden Bussche:

“We zijn bijzonder trots om met Koksijde een vervolg te breien aan het 3daagse De Panne-Koksijde verhaal. Daarom zetten we in op een langdurig contract met Handzame Classic en een gegarandeerde tv-uitzending. Daar zal onze mooie gemeente nog eens extra in de verf worden gezet. Met 'Bredene Handzame Classic Koksijde' staat opnieuw een mooie wielerwedstrijd op de kalender! Zowel beloften als elite staan eind maart aan de start in Bredene. Smeer alvast je kuiten in voor aankomst in Koksijde. Ook de cyclocross blijft een vaste waarde op de wielerkalender en daarmee zitten we gebeiteld voor de volgende jaren.”

 

Schepen van Sport Dirk Dawyndt:

“Een wielerwedstrijd hebben in Koksijde, dat is al altijd de traditie geweest. Met Handzame Classic hebben we weer twee wedstrijden bij met beloften en elitecoureurs. We zijn blij om met de gemeente Koksijde terug op de kaart te staan wat beroepswedstrijden betreft. Zeker in het voorjaar, net voor de periode van de grote klassiekers. Dat is mooi meegenomen, ook voor de kijklustigen. We zijn terug speler voor een aantal jaar en zullen samen met Bert Pattyn, voorzitter van Handzame Classic, en zijn team de krachten bundelen om er een mooi spektakel van te maken met een magnifieke aankomst in onze badplaats Koksijde.”

 

Foto01 ©DirkVanHove v.l.n.r.: Koersdirecteur Handzame Classic Stefaan Decleir, schepen van Sport Dirk Dawyndt, burgemeester Marc Vanden Bussche, voorzitter Handzame Classic Bert Pattyn en de schepen van Sport van Bredene Erwin Feys.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
21-06-2018

Duik in het vissersverleden dankzij een wervelende tentoonstelling in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum! De expo ‘Vissen in het verleden: 500 jaar Vlaamse zeevisserij’ vertelt het verhaal van de Vlaamse visserij van de late middeleeuwen tot nu en neemt de bezoeker mee op een reis doorheen het verleden. Bij de expo, die loopt van 1 juli 2018 t.e.m. 6 januari 2019, hoort een...


Meer info

Koksijde
Koksijde
12-06-2018

De bestaande mountainbikeroute ‘Paul Herygers’ bestaande uit een lus van 13 km tussen Koksijde en De Panne wordt uitgebreid richting Oostduinkerke. De afstand van deze mountainbikeroute bedraagt nu 28 km (waarvan 16 km op onverharde wegen). Dit betekent dat er nu een officiële verbinding is tussen de bestaande, permanent bewegwijzerde, routes in De Panne, Nieuwpoort en Koksijde. ...


Meer info

Koksijde
Koksijde
12-06-2018

De zoektocht naar Mieke Garnaal is dit jaar dichtbij huis gebleven. Laura Vanhoutte (18/08/2000), al enkele jaren de ster van het straattheater Mariette Crevette, stelt zich kandidaat. Laura volgt les aan het Annuntiata-Instituut te Veurne en steekt haar vrije tijd vooral in toneel, voordracht en zang. Zij treedt, buiten het straattheater Mariette Crevette, ook op met het jongerenkoor...


Meer info

Koksijde
Koksijde
12-06-2018

De voorstelling van het boek vond plaats op zaterdag 9 juni, de avond van de opening van de kermis in Koksijde-Dorp. Aansluitend was er de opening van de expo Koksijde vertelt (van 1900 tot 1950), georganiseerd door de gemeentelijke Archiefdienst. Koksijdenaar William Slosse is in de ban van de geschiedenis van Koksijde. Vanaf de jaren 90 van vorige eeuw interviewde William oudere...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het