Koksijde zegt neen tegen racisme en haat!De verkiezingscampagnes zitten in hun laatste eindsprint. Kiescampagnes zijn traditioneel momenten waarbij verschillende meningen en visies extra in de verf gezet worden en ook in Koksijde is dit zo.

Over 1 zaak zijn alle Koksijdse politieke partijen het echter eens: ondanks meningsverschillen of verschillende visies op de maatschappij, blijft het onderling respect ten allen tijde primeren.
Ze willen dan ook gezamenlijk een krachtig signaal geven en ondertekenden vandaag het charter                  ‘In Koksijde is er geen plaats voor racisme en haat!’.
Hiermee engageren ze zich om ervoor te zorgen dat Koksijde een gemeente is van en voor iedereen, van wederzijds respect, waar racisme en haat geen plaats krijgen.

In het charter staat:

  • We veroordelen elke uiting van racisme en/of haat, ongeacht op welke manier of om welke reden deze gebeurt.
  • We zullen de nodige aandacht vragen en geven binnen beleidsbeslissingen om racisme en haat te bannen.
  • We zorgen ervoor dat elke communicatie vanuit gemeentebestuur en politieke partij steeds met het nodige respect gebeurt.
  • We willen de hand reiken naar burgers en (sociale) organisaties om samen racisme en haat volledig te bannen uit Koksijde.

 

Hieronder de reacties van de verschillende partijen:

 

Marc Vanden Bussche (Open VLD):

“In onze mooie gemeente is iedereen welkom en het onderling respect zorgt ervoor dat het samenleven aangenaam is. Het ondertekenen van deze engagementsverklaring bevestigt hierbij onze visie als liberale partij.”

 

 

 

Guido Decorte (CD&V):

“Ik geloof in een gemeenschap waarin we leven voor en met elkaar.  Haat en racisme hebben daarin geen plaats.”

 

Sander Loones (N-VA):

“Mensen die hun nek uitsteken en een engagement willen opnemen voor onze gemeente verdienen respect. Wij wensen succes aan álle kandidaten van álle partijen. Er is geen plaats in onze gemeente voor racisme, beschadiging van privé-bezit en negatieve campagnes. Onze scholen, verenigingen,... en bij uitstek ook onze gemeenteraad zijn dé plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten. Laat ons dat koesteren en versterken.”

 

Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit):

Ook Koksijde Vooruit zegt ‘NEE’ tegen racisme en haat. We staan voor een inclusieve maatschappij, iedereen telt mee. Niemand wordt geboren om een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof te haten. Een mens leert haten. Als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Koksijdenaars hebben een groot hart.

 

Ivan Vancayseele (SP.A):

Wij staan voor een nultolerantie op vlak van discriminatie en racisme. Solidariteit zorgt voor een betere toekomst voor iedereen!

 

Jos Boons (Vlaams Belang):

“Mensen onder elkaar blijven mensen.  Haat is contraproductief.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
05-02-2019

Koksijdenaar en cultureel ambassadeur Walter Vilain overleed maandag 7 januari op 80-jarige leeftijd. Hij was grondlegger van de Westhoekacademie, kunstenaar, kunstpedagoog, componist en dichter. Zijn familie organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur van Koksijde een herdenkingsmoment op zaterdag 16 februari 2019 om 10.30 uur in de Kerkepannezaal (Strandlaan, St. Idesbald). Iedereen is...


Meer info

Koksijde
Koksijde
31-01-2019

Op 13 december 2018 werd door raadslid Elwin Van Herck klacht ingediend bij de gouverneur. Enkele dagen geleden werd het gemeentebestuur via aangetekend schrijven op de hoogte gebracht van het standpunt van de gouverneur inzake. Naast het aankaarten van ‘niet naleven van het huishoudelijk reglement’ werd een klacht tegen 8 agendapunten van de gemeenteraad van 12 december 2018...


Meer info

Koksijde
Koksijde
26-01-2019

GERARD LENORMAN EN REGI EERSTE NAMEN VOOR NIGHT OF THE PROMS SUMMER EDITION IN KOKSIJDE Ticketverkoop start dinsdag 29 januari om 10u. Op donderdag 1 augustus 2019 vindt in Koksijde de allereerste editie plaats van Night of the Proms Summer Edition. Ook in Koksijde zal het programma bestaan uit bekende nummers uit het lichtklassieke genre, afgewisseld met nummers uit de pop- en...


Meer info

Koksijde
Koksijde
24-01-2019

Op zondag 24 februari 2019 organiseert de sportdienst van Koksijde de vijfentwintigste editie van de mountainbiketoertocht. Je hebt keuze uit drie verschillende parcours: 25, 40 en 52 km. Voor handbikers is er een aangepast traject. Inschrijven en starten tussen 8 en 12 uur in de sporthal in Koksijde-Dorp. Deelnemen kost 5 euro (verzekering inbegrepen). Voor kinderen tot en met 12 jaar is de...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het