Koksijde zegt neen tegen racisme en haat!De verkiezingscampagnes zitten in hun laatste eindsprint. Kiescampagnes zijn traditioneel momenten waarbij verschillende meningen en visies extra in de verf gezet worden en ook in Koksijde is dit zo.

Over 1 zaak zijn alle Koksijdse politieke partijen het echter eens: ondanks meningsverschillen of verschillende visies op de maatschappij, blijft het onderling respect ten allen tijde primeren.
Ze willen dan ook gezamenlijk een krachtig signaal geven en ondertekenden vandaag het charter                  ‘In Koksijde is er geen plaats voor racisme en haat!’.
Hiermee engageren ze zich om ervoor te zorgen dat Koksijde een gemeente is van en voor iedereen, van wederzijds respect, waar racisme en haat geen plaats krijgen.

In het charter staat:

  • We veroordelen elke uiting van racisme en/of haat, ongeacht op welke manier of om welke reden deze gebeurt.
  • We zullen de nodige aandacht vragen en geven binnen beleidsbeslissingen om racisme en haat te bannen.
  • We zorgen ervoor dat elke communicatie vanuit gemeentebestuur en politieke partij steeds met het nodige respect gebeurt.
  • We willen de hand reiken naar burgers en (sociale) organisaties om samen racisme en haat volledig te bannen uit Koksijde.

 

Hieronder de reacties van de verschillende partijen:

 

Marc Vanden Bussche (Open VLD):

“In onze mooie gemeente is iedereen welkom en het onderling respect zorgt ervoor dat het samenleven aangenaam is. Het ondertekenen van deze engagementsverklaring bevestigt hierbij onze visie als liberale partij.”

 

 

 

Guido Decorte (CD&V):

“Ik geloof in een gemeenschap waarin we leven voor en met elkaar.  Haat en racisme hebben daarin geen plaats.”

 

Sander Loones (N-VA):

“Mensen die hun nek uitsteken en een engagement willen opnemen voor onze gemeente verdienen respect. Wij wensen succes aan álle kandidaten van álle partijen. Er is geen plaats in onze gemeente voor racisme, beschadiging van privé-bezit en negatieve campagnes. Onze scholen, verenigingen,... en bij uitstek ook onze gemeenteraad zijn dé plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten. Laat ons dat koesteren en versterken.”

 

Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit):

Ook Koksijde Vooruit zegt ‘NEE’ tegen racisme en haat. We staan voor een inclusieve maatschappij, iedereen telt mee. Niemand wordt geboren om een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof te haten. Een mens leert haten. Als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Koksijdenaars hebben een groot hart.

 

Ivan Vancayseele (SP.A):

Wij staan voor een nultolerantie op vlak van discriminatie en racisme. Solidariteit zorgt voor een betere toekomst voor iedereen!

 

Jos Boons (Vlaams Belang):

“Mensen onder elkaar blijven mensen.  Haat is contraproductief.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
26-06-2019

In de week van de mobiliteit (16 september 2019) zal Koksijde een project lanceren dat kinderen beloont wanneer ze te voet of met de fiets naar school komen. De directies en leerkrachten van de deelnemende scholen kregen net voor de start van de zomervakantie al een opstartsessie.Deelnemende scholen zijn: Leefschool De Letterzee, Vrije Basisschool De Ark, Vrije Basisschool Oostduinkerke,...


Meer info

Koksijde
Koksijde
25-06-2019

Speciaal voor dit jubileum pakt de organisatie uit met een gloednieuwe wagen.Er wordt altijd gezocht naar een thema dat kan gelinkt worden met visserij, geschiedenis van de badplaats, of een uniek boegbeeld van onze gemeente.Na een overleg met burgemeester, de leden van de werkgroep garnaalstoet en de regisseurs van de stoet kwam dan het idee om bootrestaurant De Normandie na te bouwen.Een...


Meer info

Koksijde
Koksijde
14-06-2019

Wat zou jij plezant vinden in Koksijde?Die vraag kregen alle Koksijdse kinderen in de loop van de maand mei voorgeschoteld. Een vraag waarmee ze graag aan de slag gingen. Dat getuigen de vele gedichten, ontwerpen en andere werkjes die ze indienden. Werkjes die te mooi zijn om zomaar in een donker hok te leggen. Vandaar dat die kunstwerken de komende twee weken – van 14 tot 28 juni –...


Meer info

Koksijde
Koksijde
29-05-2019

Steunpunt Graf - NoordduinenDe Noordduinen ken je waarschijnlijk van de jaarlijkse cyclocross. Maar wist je dat er ook bunkers uit de Tweede Wereldoorlog liggen? Vanop de top van de duinen kijkt een personeelsbunker uit op de Britse Militaire Begraafplaats. Iets verder, verscholen onder het zand en tussen de struiken, ligt een grote VF-machinebunker. Vind je hem? Of heb je de hulp nodig van een...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het