Koksijde zegt neen tegen racisme en haat!De verkiezingscampagnes zitten in hun laatste eindsprint. Kiescampagnes zijn traditioneel momenten waarbij verschillende meningen en visies extra in de verf gezet worden en ook in Koksijde is dit zo.

Over 1 zaak zijn alle Koksijdse politieke partijen het echter eens: ondanks meningsverschillen of verschillende visies op de maatschappij, blijft het onderling respect ten allen tijde primeren.
Ze willen dan ook gezamenlijk een krachtig signaal geven en ondertekenden vandaag het charter                  ‘In Koksijde is er geen plaats voor racisme en haat!’.
Hiermee engageren ze zich om ervoor te zorgen dat Koksijde een gemeente is van en voor iedereen, van wederzijds respect, waar racisme en haat geen plaats krijgen.

In het charter staat:

  • We veroordelen elke uiting van racisme en/of haat, ongeacht op welke manier of om welke reden deze gebeurt.
  • We zullen de nodige aandacht vragen en geven binnen beleidsbeslissingen om racisme en haat te bannen.
  • We zorgen ervoor dat elke communicatie vanuit gemeentebestuur en politieke partij steeds met het nodige respect gebeurt.
  • We willen de hand reiken naar burgers en (sociale) organisaties om samen racisme en haat volledig te bannen uit Koksijde.

 

Hieronder de reacties van de verschillende partijen:

 

Marc Vanden Bussche (Open VLD):

“In onze mooie gemeente is iedereen welkom en het onderling respect zorgt ervoor dat het samenleven aangenaam is. Het ondertekenen van deze engagementsverklaring bevestigt hierbij onze visie als liberale partij.”

 

 

 

Guido Decorte (CD&V):

“Ik geloof in een gemeenschap waarin we leven voor en met elkaar.  Haat en racisme hebben daarin geen plaats.”

 

Sander Loones (N-VA):

“Mensen die hun nek uitsteken en een engagement willen opnemen voor onze gemeente verdienen respect. Wij wensen succes aan álle kandidaten van álle partijen. Er is geen plaats in onze gemeente voor racisme, beschadiging van privé-bezit en negatieve campagnes. Onze scholen, verenigingen,... en bij uitstek ook onze gemeenteraad zijn dé plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten. Laat ons dat koesteren en versterken.”

 

Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit):

Ook Koksijde Vooruit zegt ‘NEE’ tegen racisme en haat. We staan voor een inclusieve maatschappij, iedereen telt mee. Niemand wordt geboren om een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof te haten. Een mens leert haten. Als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Koksijdenaars hebben een groot hart.

 

Ivan Vancayseele (SP.A):

Wij staan voor een nultolerantie op vlak van discriminatie en racisme. Solidariteit zorgt voor een betere toekomst voor iedereen!

 

Jos Boons (Vlaams Belang):

“Mensen onder elkaar blijven mensen.  Haat is contraproductief.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
13-12-2018

Op donderdag 1 augustus 2019 vindt in Koksijde de allereerste editie plaats van Night of the Proms “Summer Edition”. Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van Night of the Proms (NotP) zal er in België een openluchteditie plaatsvinden van dit alom gekende en geprezen concept. Het Antwerp Philharmonic Orchestra, o.l.v. de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche,...


Meer info

Koksijde
Koksijde
04-12-2018

Allen daarheen! Waarheen? De kerstverlichting in Koksijde heeft een ijzersterke reputatie. Veel mensen doen een extra inspanning om de gemeente te bezoeken en zich onder te dompelen in de lichtjes en sfeer. Ook dit jaar wordt het een voltreffer. De dienst Technieken o.l.v. Neal Baelen maakt alles zelf en begint jaarlijks al in mei met het ontwerpen van de blikvangers. In grote lijnen zorgt de...


Meer info

Koksijde
Koksijde
25-11-2018

Het St.-Idesbaldbier heeft een nieuw etiket. Aan het recept van de vier soorten bier wordt niet geraakt. De link bij het officiële Belgische abdijbier naar de Duinenabdij wordt versterkt, want naast de verwijzing naar de vroegere abt Idesbald (†1167), draagt het abdijbier nu ook het logo van het Koksijdse Abdijmuseum. Het is een voorbode voor een andere mooie samenwerking: brouwerij...


Meer info

Koksijde
Koksijde
24-11-2018

Dit jaar is het een speciale editie. Aanwezigen kunnen namelijk voor en na de cross gaan dansen in de Play Sports-bocht tijdens een DJ set van Dimaro. Een initiatief van Telenet om ook de jongere generatie te laten proeven van de cross. Tijdens het veldritseizoen van 2018 - 2019 is Telenet met de Play Sports-bocht aanwezig op 8 crossen, waaronder Koksijde. In deze bocht van het parcours kan...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het