Koksijde zegt neen tegen racisme en haat!De verkiezingscampagnes zitten in hun laatste eindsprint. Kiescampagnes zijn traditioneel momenten waarbij verschillende meningen en visies extra in de verf gezet worden en ook in Koksijde is dit zo.

Over 1 zaak zijn alle Koksijdse politieke partijen het echter eens: ondanks meningsverschillen of verschillende visies op de maatschappij, blijft het onderling respect ten allen tijde primeren.
Ze willen dan ook gezamenlijk een krachtig signaal geven en ondertekenden vandaag het charter                  ‘In Koksijde is er geen plaats voor racisme en haat!’.
Hiermee engageren ze zich om ervoor te zorgen dat Koksijde een gemeente is van en voor iedereen, van wederzijds respect, waar racisme en haat geen plaats krijgen.

In het charter staat:

  • We veroordelen elke uiting van racisme en/of haat, ongeacht op welke manier of om welke reden deze gebeurt.
  • We zullen de nodige aandacht vragen en geven binnen beleidsbeslissingen om racisme en haat te bannen.
  • We zorgen ervoor dat elke communicatie vanuit gemeentebestuur en politieke partij steeds met het nodige respect gebeurt.
  • We willen de hand reiken naar burgers en (sociale) organisaties om samen racisme en haat volledig te bannen uit Koksijde.

 

Hieronder de reacties van de verschillende partijen:

 

Marc Vanden Bussche (Open VLD):

“In onze mooie gemeente is iedereen welkom en het onderling respect zorgt ervoor dat het samenleven aangenaam is. Het ondertekenen van deze engagementsverklaring bevestigt hierbij onze visie als liberale partij.”

 

 

 

Guido Decorte (CD&V):

“Ik geloof in een gemeenschap waarin we leven voor en met elkaar.  Haat en racisme hebben daarin geen plaats.”

 

Sander Loones (N-VA):

“Mensen die hun nek uitsteken en een engagement willen opnemen voor onze gemeente verdienen respect. Wij wensen succes aan álle kandidaten van álle partijen. Er is geen plaats in onze gemeente voor racisme, beschadiging van privé-bezit en negatieve campagnes. Onze scholen, verenigingen,... en bij uitstek ook onze gemeenteraad zijn dé plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten. Laat ons dat koesteren en versterken.”

 

Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit):

Ook Koksijde Vooruit zegt ‘NEE’ tegen racisme en haat. We staan voor een inclusieve maatschappij, iedereen telt mee. Niemand wordt geboren om een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof te haten. Een mens leert haten. Als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Koksijdenaars hebben een groot hart.

 

Ivan Vancayseele (SP.A):

Wij staan voor een nultolerantie op vlak van discriminatie en racisme. Solidariteit zorgt voor een betere toekomst voor iedereen!

 

Jos Boons (Vlaams Belang):

“Mensen onder elkaar blijven mensen.  Haat is contraproductief.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
12-10-2018

Op vrijdag 12 oktober vond in Koksijde de installatievergadering plaats van de nieuwe kindergemeenteraad. Voor het schooljaar 2018-2019 zijn er 15 raadsleden verkozen en waren er zes kandidaat-kinderburgemeesters. Lottrekking besliste over de nieuwe Koksijdse kinderburgemeester. De schepen van Onderwijs en Jeugd, Lander van Hove, maakte de winnaar bekend: Remi Pieters, 11 jaar, van de Vrije...


Meer info

Koksijde
Koksijde
06-10-2018

Het gemeentebestuur van Koksijde opent vanaf deze voormiddag 10 uur een rouwregister in het gemeentehuis naar aanleiding van het overlijden van Walter Capiau. Het bestuur biedt daarmee de gelegenheid aan zijn bevolking om hun medeleven uit te drukken aan de nabestaanden. Walter Capiau verwierf vooral faam als presentator van spelprogramma’s zoals Hoger lager en Rad van fortuin. De...


Meer info

Koksijde
Koksijde
25-09-2018

Bespeel je een muziekinstrument? Zoek je een toffe vereniging om je hobby uit te oefenen. Of droom je er gewoon eens van om te kijken achter de schermen van een modern harmonieorkest? Kom dan op vrijdag 5 oktober naar de open repetitie van de Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Koksijde. Vanaf 20 t.e.m. 22 uur is iedereen welkom in lokaal De Notenkraker. Het repetitielokaal bevindt zich aan de...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het