Kerstverlichting in Koksijde 2018Allen daarheen! Waarheen?

De kerstverlichting in Koksijde heeft een ijzersterke reputatie. Veel mensen doen een extra inspanning om de gemeente te bezoeken en zich onder te dompelen in de lichtjes en sfeer. Ook dit jaar wordt het een voltreffer. De dienst Technieken o.l.v. Neal Baelen maakt alles zelf en begint jaarlijks al in mei met het ontwerpen van de blikvangers. In grote lijnen zorgt de gemeente voor sfeerverlichting in de omgeving van dorpskernen, handelszones, accentpunten en kerken.

Her en der, over de hele gemeente, werden de afgelopen weken met man en macht kerstbomen, lichtslingers, armaturen aan palen, grote constructies, enz. geplaatst. Hiervoor kan de gemeente ook rekenen op een sterke ploeg medewerkers uit de dienst Groen en Technisch Onderhoud.

Dit jaar werd vooral ingezet op de instandhouding en onderhoud van de vele verlichting. Maar er was ook ruimte voor wat nieuws. Zo worden de Dorpsplaats te Wulpen en het Sociaal Huis te Koksijde-Bad straks opgefleurd door fonkelende sterren en krijgt de fontein op het Fabiolaplein een extra dimensie.  

Kom zeker ook eens langs bij de ijsbaan, beneden aan het gemeentehuis, waar een zestal Koksijdse verenigingen u van een natje en een droogje kunnen voorzien in een gezellig kader met leuke optredens.

Het Bos van Commerce (dit jaar gevestigd aan de linkerkant van het openluchtzwembad)  laat zich opnieuw vergezellen van een reusachtige kerstspar.

 

Een blik achter de schermen

Dit jaar was voor Koksijde een groots evenementenjaar. Zo hadden we dit najaar Koket Koksijde, het bloemenparadijs in en rond het gemeentehuis. Een zeer mooi, fijn en groots initiatief, met de nodige investeringen, zowel budgettair als in manuren. Dit voorjaar stond bij onze technische, creatieve diensten vooral in het teken van Koket Koksijde. Dezelfde mensen die zich ook scharen achter de kerstverlichting, én de garnaalstoet. Het spreekt voor zich dat zij de aandacht wat moeten verdelen, teneinde telkens een kwalitatief eindresultaat te kunnen behalen. Goede afspraken en planning is een grote troef.

Wist je trouwens dat de gemeente Koksijde op zo’n 45 plaatsen, verdeeld over de hele gemeente, sfeerverlichting voorziet? Dit is goed voor zo’n 100.000 lampjes en 6 km lichtsnoer.

 

Opgepast! Werken!

De werken aan het L. Hegerplein in Koksijde-Dorp zijn ondertussen van start gegaan, waardoor de elektrische voedingsleidingen voor de kerstverlichting als eerste dienden te worden verwijderd. Hierdoor kunnen de verlichte kerstbomen in de Zeelaan en Noordstraat, alsook de herten op het Hegerplein deze winter niet worden geplaatst. Wel wordt er een accent voorzien aan het oud brandweerarsenaal, hier zullen de schaatsende ijsberen zich deze winter amuseren.

 

Mag het iets intiemer?

Doe mee aan onze fotowedstrijd #Koksijdepaktuit. Neem bij de grote kerstbal aan het gemeentehuis een te gekke kusfoto van jezelf onder de maretak mét partner, vriend, vriendin, of al wie je liefhebt. Zend je foto naar communicatie@koksijde of plaats hem op facebook, twitter en instagram met de hashtag #Koksijdepaktuit. De vijf leukste beelden worden gepubliceerd in het gemeentelijk infoblad Tij-dingen en winnen een Kado met K-gadgets.

 

Agenda klaarhouden

De lichtjes in Koksijde kan je bewonderen tussen vrijdag 30 november 2018 en zondag 6 januari 2019, telkens tussen 7 en 9 uur en tussen 15 en 23 uur. Op Kerst- en oudejaarsavond branden de lichtjes uitzonderlijk langer, tot ‘s anderendaags 9 uur.

De ijspiste is toegankelijk vanaf 15 december, eveneens tot 6 januari.

Tip: Raadpleeg de dienst toerisme, live of online via visitkoksijde.be, voor het overzicht van de kerstactiviteiten.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
25-11-2018

Het St.-Idesbaldbier heeft een nieuw etiket. Aan het recept van de vier soorten bier wordt niet geraakt. De link bij het officiële Belgische abdijbier naar de Duinenabdij wordt versterkt, want naast de verwijzing naar de vroegere abt Idesbald (†1167), draagt het abdijbier nu ook het logo van het Koksijdse Abdijmuseum. Het is een voorbode voor een andere mooie samenwerking: brouwerij...


Meer info

Koksijde
Koksijde
24-11-2018

Dit jaar is het een speciale editie. Aanwezigen kunnen namelijk voor en na de cross gaan dansen in de Play Sports-bocht tijdens een DJ set van Dimaro. Een initiatief van Telenet om ook de jongere generatie te laten proeven van de cross. Tijdens het veldritseizoen van 2018 - 2019 is Telenet met de Play Sports-bocht aanwezig op 8 crossen, waaronder Koksijde. In deze bocht van het parcours kan...


Meer info

Koksijde
Koksijde
20-11-2018

Op zaterdag 22 december slaan de dienst Toerisme Koksijde-Oostduinkerke en de handelaarsbond Hartje Koksijde de handen in elkaar en zorgen ze met het shoppingsevenement ‘Stijlvol Shoppen’ voor de perfecte uitvalbasis. De Zeelaan staat deze dag volledig in het teken van Kerst. Flaneer er tussen de sfeervolle straatanimatie, geniet van de mooi gedecoreerde etalages en ga op de foto...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het