Kerstverlichting in Koksijde 2018Allen daarheen! Waarheen?

De kerstverlichting in Koksijde heeft een ijzersterke reputatie. Veel mensen doen een extra inspanning om de gemeente te bezoeken en zich onder te dompelen in de lichtjes en sfeer. Ook dit jaar wordt het een voltreffer. De dienst Technieken o.l.v. Neal Baelen maakt alles zelf en begint jaarlijks al in mei met het ontwerpen van de blikvangers. In grote lijnen zorgt de gemeente voor sfeerverlichting in de omgeving van dorpskernen, handelszones, accentpunten en kerken.

Her en der, over de hele gemeente, werden de afgelopen weken met man en macht kerstbomen, lichtslingers, armaturen aan palen, grote constructies, enz. geplaatst. Hiervoor kan de gemeente ook rekenen op een sterke ploeg medewerkers uit de dienst Groen en Technisch Onderhoud.

Dit jaar werd vooral ingezet op de instandhouding en onderhoud van de vele verlichting. Maar er was ook ruimte voor wat nieuws. Zo worden de Dorpsplaats te Wulpen en het Sociaal Huis te Koksijde-Bad straks opgefleurd door fonkelende sterren en krijgt de fontein op het Fabiolaplein een extra dimensie.  

Kom zeker ook eens langs bij de ijsbaan, beneden aan het gemeentehuis, waar een zestal Koksijdse verenigingen u van een natje en een droogje kunnen voorzien in een gezellig kader met leuke optredens.

Het Bos van Commerce (dit jaar gevestigd aan de linkerkant van het openluchtzwembad)  laat zich opnieuw vergezellen van een reusachtige kerstspar.

 

Een blik achter de schermen

Dit jaar was voor Koksijde een groots evenementenjaar. Zo hadden we dit najaar Koket Koksijde, het bloemenparadijs in en rond het gemeentehuis. Een zeer mooi, fijn en groots initiatief, met de nodige investeringen, zowel budgettair als in manuren. Dit voorjaar stond bij onze technische, creatieve diensten vooral in het teken van Koket Koksijde. Dezelfde mensen die zich ook scharen achter de kerstverlichting, én de garnaalstoet. Het spreekt voor zich dat zij de aandacht wat moeten verdelen, teneinde telkens een kwalitatief eindresultaat te kunnen behalen. Goede afspraken en planning is een grote troef.

Wist je trouwens dat de gemeente Koksijde op zo’n 45 plaatsen, verdeeld over de hele gemeente, sfeerverlichting voorziet? Dit is goed voor zo’n 100.000 lampjes en 6 km lichtsnoer.

 

Opgepast! Werken!

De werken aan het L. Hegerplein in Koksijde-Dorp zijn ondertussen van start gegaan, waardoor de elektrische voedingsleidingen voor de kerstverlichting als eerste dienden te worden verwijderd. Hierdoor kunnen de verlichte kerstbomen in de Zeelaan en Noordstraat, alsook de herten op het Hegerplein deze winter niet worden geplaatst. Wel wordt er een accent voorzien aan het oud brandweerarsenaal, hier zullen de schaatsende ijsberen zich deze winter amuseren.

 

Mag het iets intiemer?

Doe mee aan onze fotowedstrijd #Koksijdepaktuit. Neem bij de grote kerstbal aan het gemeentehuis een te gekke kusfoto van jezelf onder de maretak mét partner, vriend, vriendin, of al wie je liefhebt. Zend je foto naar communicatie@koksijde of plaats hem op facebook, twitter en instagram met de hashtag #Koksijdepaktuit. De vijf leukste beelden worden gepubliceerd in het gemeentelijk infoblad Tij-dingen en winnen een Kado met K-gadgets.

 

Agenda klaarhouden

De lichtjes in Koksijde kan je bewonderen tussen vrijdag 30 november 2018 en zondag 6 januari 2019, telkens tussen 7 en 9 uur en tussen 15 en 23 uur. Op Kerst- en oudejaarsavond branden de lichtjes uitzonderlijk langer, tot ‘s anderendaags 9 uur.

De ijspiste is toegankelijk vanaf 15 december, eveneens tot 6 januari.

Tip: Raadpleeg de dienst toerisme, live of online via visitkoksijde.be, voor het overzicht van de kerstactiviteiten.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
16-05-2019

Op 17 mei lanceert Lokaal bestuur Koksijde met gepaste trots zijn regenboogkast. De kast is een idee van schepen van Gelijke Kansen Lander Van Hove en werd ontwikkeld om mensen te informeren rond holebi en transgender-thema’s. Zo vind je er folders en flyers, nuttige contactgegevens en tips over interessante boeken en films in terug.De kast is vanaf deze maand op heel wat verschillende...


Meer info

Koksijde
Koksijde
03-05-2019

Plezand, de Koksijdse kinderkrant bestaat 10 jaar en dat wordt in de gemeente Koksijde uitgebreid gevierd. Het hele jaar door staat de 10de verjaardag in de kijker. Het gemeentebestuur zorgde ook voor een gepast geschenkje in alle Koksijdse scholen.LanceringFebruari 2009, de eerste kinderkrant Plezand wordt gelanceerd. Een boekje dat alle gemeentelijke info op kindermaat bundelt. De kinderkrant...


Meer info

Koksijde
Koksijde
25-04-2019

Jaarlijks organiseert Vlaamse Vereniging Autisme een gezinsweekend aan zee. In 2019 gaat het gezinsweekend door van vrijdag 26 tot zondag 28 april in gezinshotel Het Reigersnest in Koksijde. VVA zorgt voor begeleiders voor de kinderen met autisme en voor de broertjes en zussen, zodat ouders van wat welverdiende rust kunnen genieten een weekend lang, vaak de enige vakantie van het jaar. Gezocht:...


Meer info

Koksijde
Koksijde
25-04-2019

Koksijde hecht heel wat belang aan het geluk van al zijn inwoners en bezoekers. Het krijgen van gelijke kansen, op de werkvloer, in vrije tijd en dagdagelijks op straat is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Al van 2012 is een schepen bevoegd voor gelijke kansen (Lander Van Hove) en sinds 1 januari 2019 is er ook een gelijke kansen-medewerker aan de slag. Binnen alle diensten en over de hele...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het