Provincie verdeelt opnieuw 10.000 zakjes gratis bloemenzaadVanaf vrijdag 15 maart verdeelt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw 10.000 zakjes gratis bloemenzaad. Ze doet dit reeds voor het negende jaar op rij.

De actie past in de campagne ‘Laat het zoemen met bloemen’ en heeft als doel meer ‘bijenvriendelijke’ bloemen in West-Vlaanderen te doen groeien.

Gratis zakjes
De gratis zakjes bevatten een mengsel van zaden van éénjarige planten: ze groeien en bloeien in één jaar tijd en moeten ieder jaar heraangelegd worden. Elk zakje bevat 10 gram, goed voor ongeveer 5 m².

Het mengsel werd op maat samengesteld door de Provincie West-Vlaanderen en bevat soorten zoals goudsbloem, gewone klaproos en gele ganzenbloem.

Broodnodig voor bijen
Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.

Met deze actie wil de Provincie mensen ervan bewust maken dat iedereen kan helpen aan oplossingen, elk op zijn eigen terrein.

Praktisch

Het bloemenzaad kan besteld worden via de website www.west-vlaanderen.be/bijen.

Een gratis zakje kan ook afgehaald worden in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge en in de provinciale bezoekerscentra: Bulskampveld in Beernem, De Palingbeek in Ieper, De Gavers in Harelbeke, De Blankaart in Diksmuide, Duinpanne in De Panne en het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.

In totaal zijn er 10.000 zakjes beschikbaar. Per persoon kan maximaal één zakje bloemenmengsel besteld of afgehaald worden.

[ www.west-vlaanderen.be/bijen ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Oostende - Stene - Zandvoorde
08-05-2019

Op 11 mei viert het gezinsevenement “Europa in je buurt” in Oostende de Dag van Europa, die plaatsvindt op 9 mei. Tijdens dit familie-evenement ‘Europa in je Buurt’ in Oostende slaan de Europese Structuur- en Investeringsfondsen van Vlaanderen (het Europees Sociaal Fonds (ESF), het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Europees Landbouwfonds voor...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Knokke - Heist
07-05-2019

Een speciaal opgeleide gids neemt de deelnemers mee door de prachtige Zwin-topnatuur en dompelt ze ook onder in de cultuur-historische rijkdom van het natuurgebied, de ruimere Zwinomgeving en de Zwinregio.Het Zwin Natuur Park met de Zwinvlakte is onlangs 120 hectare gegroeid tot 333 hectare. De activiteiten van het park ontsluiten nu met de fietstocht ‘Met de Zwingids op de fiets’ het...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Oostende - Stene - Zandvoorde
12-04-2019

Op zaterdag 20 en zondag 21 april kunnen bezoekers in ‘ANNO 1465’ in provinciedomein Raversyde (Oostende) kennismaken met het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde. Van 10.30 uur tot 18 uur zullen acteurs de huisjes van het vissersdorp opnieuw ‘bewonen’. Dit in klederdracht van de 15de eeuw en op de middeleeuwse manier. Ze bereiden er een uitgebreid middeleeuws banket en...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Izegem
12-04-2019

Op woensdag 17 april lanceren de Provincie West-Vlaanderen, het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart, Eperon d’Or en Dienst Toerisme Izegem, en Toerisme Leiestreek een nieuwe gezinsspeurtocht, ‘Op avontuur met Blob – Zoek mee naar het verdwenen familiejuweel’. Die kadert binnen een reeks gezinsvriendelijke zoektochten van Toerisme Leiestreek. Wallemote-Wolvenhof is...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het