Provincie verdeelt opnieuw 10.000 zakjes gratis bloemenzaadVanaf vrijdag 15 maart verdeelt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw 10.000 zakjes gratis bloemenzaad. Ze doet dit reeds voor het negende jaar op rij.

De actie past in de campagne ‘Laat het zoemen met bloemen’ en heeft als doel meer ‘bijenvriendelijke’ bloemen in West-Vlaanderen te doen groeien.

Gratis zakjes
De gratis zakjes bevatten een mengsel van zaden van éénjarige planten: ze groeien en bloeien in één jaar tijd en moeten ieder jaar heraangelegd worden. Elk zakje bevat 10 gram, goed voor ongeveer 5 m².

Het mengsel werd op maat samengesteld door de Provincie West-Vlaanderen en bevat soorten zoals goudsbloem, gewone klaproos en gele ganzenbloem.

Broodnodig voor bijen
Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.

Met deze actie wil de Provincie mensen ervan bewust maken dat iedereen kan helpen aan oplossingen, elk op zijn eigen terrein.

Praktisch

Het bloemenzaad kan besteld worden via de website www.west-vlaanderen.be/bijen.

Een gratis zakje kan ook afgehaald worden in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge en in de provinciale bezoekerscentra: Bulskampveld in Beernem, De Palingbeek in Ieper, De Gavers in Harelbeke, De Blankaart in Diksmuide, Duinpanne in De Panne en het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.

In totaal zijn er 10.000 zakjes beschikbaar. Per persoon kan maximaal één zakje bloemenmengsel besteld of afgehaald worden.

[ www.west-vlaanderen.be/bijen ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Diksmuide
19-03-2019

De Provincie West-Vlaanderen organiseert, naar aanleiding van de internationale Wereldwaterdag op vrijdag 22 maart, haar vierde ‘Wereldwaterweek’ in het bezoekerscentrum De Blankaart in Diksmuide. Tot en met vrijdag 22 maart worden ruim 400 leerlingen van de tweede graad basisonderwijs voor een halve dag op sleeptouw genomen door vier watergidsen: de waterprofessor, de waterdirigent,...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Nieuwpoort
02-03-2019

De Provincie West-Vlaanderen organiseert op donderdag 21 maart een infomarkt over het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) ‘Rechteroever Jachthaven Nieuwpoort’. De infomarkt vindt plaats in de vismijn van Nieuwpoort en is doorlopend te bezoeken tussen 16 en 20 uur. Openbaar onderzoek Het openbaar onderzoek voor het PRUP loopt van maandag 4 maart tot en met vrijdag 3 mei...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Nieuwpoort
28-02-2019

Op donderdag 28 februari is de Provincie gestart met de voorbereidende rooiingswerken in functie van de herinrichting van provinciedomein Koolhofput in Oostduinkerke/Nieuwpoort. De eigenlijke herinrichtingswerken van het domein zullen van start gaan begin juni 2019. Met de herinrichting wil de Provincie het domein integraal toegankelijk maken en het doen aansluiten met omliggende voorzieningen,...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het