Curieus naar de ‘Schone Boeren’ in onze regio?‘Schoon Boeren’ toont hoe onze land- en tuinbouwers zorg dragen voor de bodem, hun dieren, de teelt en hun producten. De boeren gaan elk op hun manier de uitdaging aan om steeds duurzamer te werken. Ze combineren met succes de traditionele stiel en de nieuwste technologie. Ook de boeren in onze buurt zetten zich in voor een duurzame toekomst! Curieus naar de 'Schone Boeren' in onze regio? Tijdens diverse rondleidingen, fietstochten met gids en opendeurmomenten kan je met hen en de activiteiten op hun bedrijf kennismaken.

 

Zaterdag 4 mei 2019: Aardbeien Depestel
Kom de aardbeien en het korteketenverhaal van deze bijzondere landbouwers ontdekken tijdens een rondleiding. Vergeet niet om achteraf van de aardbeien te proeven. Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur.

Zaterdag 11 mei 2019: 'T Meerschhof

Ontdek het verhaal achter de lekkere ijsjes van Sandy tijdens een fietstocht met gids (35 km) langsheen de hoeve en het ijssalon. Vertrek om 14 uur aan de kerk van Hoeke, duur volledige tocht: ongeveer 4 uur.

Zondag 19 mei 2019: Hoeve Spizele
De rondleiding op deze hoeve kan niet doorgaan omwille van de regelgeving van de varkenspest. Als alternatief voorzien we een fietstocht met gids langsheen de hoeve en loonwerker. Vertrek om 14 uur aan de achterkant van het station van Lissewege.  

Zaterdag 15 juni 2019: Hoeveslagerij Burggraeve 
Ontdek dit vleesveebedrijf met hoeveslagerij tijdens hun opendeurmoment. Geniet ook van een proevertje. Het bedrijf is toegankelijk van 12 tot 17 uur. 

Zondag 30 juni 2019: Landbouwbedrijf Dhondt 

Beleef de kuikens op hun schattigste moment tijdens dit opendeurmoment op Landbouwbedrijf Dhondt, inclusief korte rondleiding. Het bedrijf is toegankelijk van 14 tot 18 uur. 

Zaterdag 17 augustus 2019: Potplantenkwekerij Gera-Fleur 

Ontdek de start van de kerststerren en de chrysanten in volle bloei tijdens een rondleiding met wandeling tussen de twee sites van deze potplantenkwekerij. Geniet nadien van een drankje aan de bar. 
Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur. 

 

Meer informatie over de activiteiten kan je vinden op de website van Schoon Boeren onder de rubriek 'activiteiten'

Inschrijven?

Heb je interesse in één of meerdere activiteiten bij de Schone Boeren in Brugge, Damme en Knokke-Heist? Registreer je dan via de registratielink en blijf op de hoogte van de activiteit! Na registratie ontvang je kort voor de datum van de activiteit nog een herinneringsmail met mogelijkheid om je deelname te bevestigen.

Meer info?

Voor meer informatie neem contact op met Celine Simoen, celine.simoen@inagro.be of 051 27 33 27.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
07-08-2019

De lokale politie Damme/Knokke-Heist kiest voor meer groen op straat met de leasing van twee splinternieuwe, elektrische wagens. De Renaults Zoe R90 Life stoten geen CO2 uit en zijn uitgerust als politiewagen. Een van de wagens gaat naar het Knokse wijkteam. Het politieteam wil de komende jaren zijn motor- en wagenpark verder vergroenen. Sinds enkele jaren zijn ook twee elektrische maxi-scooters...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
07-08-2019

Ben jij een gemotiveerde leerkracht secundair onderwijs die graag tijdelijk een nieuwe uitdaging aangaat? Dan ben jij misschien wel de ideale kandidaat om het team van het Zwin Natuur Park te versterken.Educatieve modules voor scholenHet Zwin Natuur Park biedt een unieke natuurbeleving aan een breed doelpubliek van scholen, groepen, bedrijven en individuele bezoekers om hun kennis van natuur,...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
06-08-2019

Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook het gemeentebestuur van Knokke-Heist lid van is. Op 6 en 9 augustus is het exact 74 jaar geleden dat de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki het slachtoffer werden van een aanval met een kernwapen. Daarom heeft het gemeentebestuur op het Abraham Hansplein de vlag van Mayors for Peace gehesen op dinsdag 6 augustus 2019...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
06-08-2019

Op maandag 5 augustus 2019 mocht burgemeester Graaf Leopold Lippens het lint doorknippen van het gloednieuwe petanqueveldje op het Oosthoekplein. De burgemeester en schepenen Piet De Groote en Jan Morbee speelden daarna het terrein in. De realisatie kwam er op vraag van een aantal handelszaken die het plein nieuw leven willen inblazen. Met de prachtige platanen die het Oosthoekplein voor een...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het