Sunflower wint Westtalent 2017Sunflower is de winnaar van Westtalent 2017. De band wint onder andere 1.500 euro, een concerttournee, coaching en kan gedurende enkele dagen gebruik maken van repetitieruimte en een studio.

Josefien Deloof werd tweede, zij mag onder andere rekenen op 1.000 euro, 3 concerten en coaching en gebruik van repetitieruimte.
Vito veroverde de derde plaats, goed voor 500 euro, 2 concerten en coaching. Daarnaast won Vito ook de publieksprijs, een voorprogramma brengen in De Kreun/Wilde Westen in Kortrijk.

Op zaterdag 18 november namen Sunflower, Celestial Wolves, Divided, The Waltz, Vito, Eraserhead, Josefien Deloof en James Frances King het in de finale in het Wilde Westen in Kortrijk tegen elkaar op.

De jury bestond uit Kirsten Lemaire (StuBru), Bert Moerman (Boomtown, Trix), Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren) en Bram Vermeersch (Melkrock, RifRaf) en werd bijgestaan door Mich Decruyenaere (Wilde Westen).

Voortraject
Tijdens vier voorrondes, op 7, 14, 21 en 28 oktober namen in totaal 24 bands en muzikanten het tegen elkaar op.
Major, Divided, PAGE DOWN, Flo, MC Equal, The Waltz speelden op zaterdag 7 oktober in het Wilde Westen in Kortrijk. TukTukThailand, Sunflower, MADCHA, Eszra, Mickey Doyle en Josefien Deloof gaven het beste van zichzelf op zaterdag 14 oktober in Cactus Muziekcentrum in Brugge. Op zaterdag 21 oktober was het de beurt aan Celestial Wolves, James Francis King, ABASHED, Forward, Mauger en Aping Friends in 4AD in Diksmuide. De laatste voorronde vond plaats op zaterdag 28 oktober in De Zwerver in Leffinge, daar traden Roxie Horse, Lip Service, Eraserhead, Millbrooks, Vito en Pjay op.

Ze brachten hun muziek telkens live.

Sunflower, Celestial Wolves, Divided, The Waltz, Vito, Eraserhead, Josefien Deloof en James Frances King waren de acht besten die na de voorrondes een plaats in de finale kregen.

‘Westtalent’
‘Westtalent’ is een muziekwedstrijd die open staat voor alle muziekgenres en alle leeftijden.

West-Vlaamse bands of muzikanten konden zich inschrijven tot en met 15 juni 2017. In totaal dienden 163 bands en muzikanten hun kandidatuur in. 24 bands werden geselecteerd voor de voorrondes.

Winnende bands uit de vorige edities van ‘Westtalent’ zijn onder andere: The Glücks, SX, Steak Number Eight, Balthazar en MAZE.

 

[ www.westtalent.be ]
[ www.facebook.be/westtalent ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis nieuws voor showbizz of muziek plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Kortrijk
04-08-2018

In haar zitting van donderdag 2 augustus besliste de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen om 10.000 euro vrij te maken voor noodhulp in Guatemala, nadat de vulkaan ‘Fuego’ daar uitbarstte. De ondersteuning zal gebeuren via Oxfam Solidariteit vzw. Situatie in Guatemala De vulkaan ‘Fuego’ begon met uitbarsten op zondag 3 juni. Volgens het Nationaal...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Kortrijk
03-08-2018

Op zondag 12 augustus is er het Kanapee Festival op diverse locaties langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Tussen 11 en 19 uur kunnen bezoekers er de verschillende kampen ontdekken die tijdens de afgelopen editie van het bouwkamp Kanapee werden opgezet. Drie kampen In juli werden op drie plaatsen langs het kanaal kampen opgebouwd: in de tuin achter de oude pastoriewoning in Bossuit, in het...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Oudenburg
23-07-2018

De Provincie West-Vlaanderen zoekt, samen met verschillende partners, alternatieve watervoorraden voor landbouwers. Door de aanhoudende droogte werd afgelopen week een captatieverbod op onbevaarbare waterlopen uitgeroepen. Daardoor is het voor veel landbouwers niet evident om zich van water te bevoorraden. Put ‘de Kluiten’ Een eerste overeenkomst werd gesloten voor put ‘de...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Kortrijk
20-07-2018

Op donderdag 19 juli bevestigde de deputatie tijdens haar zitting de omgevingsvergunning voor de omvorming van een woning naar een gebedsruimte in de Stasegemsestraat in Kortrijk. Deze omgevingsvergunning werd op 7 mei 2018 afgeleverd door de stad Kortrijk. Daarop werd beroep aangetekend door twee personen. De deputatie verklaarde het beroep onontvankelijk. Daarmee wordt de omgevingsvergunning...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het