Koksijde trekt de hockeykaartDe gemeente Koksijde investeert verder in de uitbouw van zijn sportinfrastructuur. Na het bekomen van de bouwvergunningen en het aanstellen van een aannemer zal op het sportpark Hazebeek in Oostduinkerke een hockeyveld aangelegd worden. Burgemeester Marc Vanden Bussche hoopt dat het veld eind 2018 klaar is.

De hockeysport heeft de voorbije jaar in heel Vlaanderen sterk aan populariteit gewonnen, wat niet in het minste de verdienste is van de prachtige recente resultaten van de nationale heren en dames op het Europees Kampioenschap 2017 in Amsterdam. Daar behaalden zowel de Red Lions (m) als de Red Panthers (v) de zilveren medaille.

Maar ook in eigen gemeente en regio vinden meer en meer Koksijdse jongeren de weg naar de hockeysport, mede door het enthousiasme van de hockeyclub Sporkin Westkust.

Vandaag zijn de plannen klaar voor aanleg van een hockeyveld met aanhorigheden op het sportpark in Oostduinkerke, meer bepaald waar nu het trapveldje is.

 

Volgens FIH-normen

De kenmerken van het aanstaande hockeyveld, type waterveld: 91,40 bij 55 m, kunststoftapijt volgens de strengste FIH-normen, extra belijning voor jeugdcompetitie. Dit beantwoordt aan de KBHB-normen en laat wedstrijden toe uit ereklasse en voor de nationale ploeg.

Bijkomende accommodatie: beregening, LED-verlichting 300 lux, een overdekte tribune, een scorebord, een televisieplatform en een opwarmingsterreintje. De aanhorigheden omvatten 4 groepskleedkamers met douche, 2 kleedkamers voor scheidsrechters, een publiek sanitair en een cafetaria.

De kosten worden geraamd op 1,8 miljoen euro (zonder erelonen).

Een eerste fase behelst de aanleg van het hockeyveld voor een uitvoeringsperiode van 5 maand. In een latere fase zouden de aanhorigheden gebouwd worden.

 

Bewuste beleidskeuze

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Hockey is booming business in ons land. We zagen de massale belangstelling voor hockey tijdens de Olympische Spelen. Zowel de Belgische mannen- als vrouwenploeg werden als idolen onthaald. Veel mensen van onze gemeente spelen momenteel hockey in Veurne op een voetbalterrein. Maar Koksijde wil de leading rol in de regio blijven spelen, ook op sportief vlak. Ook de locatie, vlak palend aan het golfterrein en sportstadion zorgt voor een passend geheel. En zoals we het hier gewoon zijn wordt het een up-to-date ultramodern competitieterrein.”

Schepen van Sport Dirk Dawyndt: “Dankzij de successen van de Red Lions en de Red Panthers is hockey uitgegroeid tot een van de populairste sporten in ons land. Als sportgemeente zijn we het aan onze status verplicht om hier op in te spelen. Onze inwoners kunnen deze sport nu in hun eigen gemeente uitoefenen!”

 

Hockeyclub Sporkin Westkust

Hockey Club Sporkin Westkust startte in september 2014 onder de naam HC Sporkin Veurne, naam die in februari 2015 gewijzigd werd in HC Sporkin Westkust omdat heel wat leden aan de Westkust wonen. De vereniging telt momenteel een 110 tal leden.

Voorzitter Nathalie Jacob: “Ons bestuur is de gemeente Koksijde erg dankbaar om de hockey-sport deze mooie kans te geven. Sinds 2006 probeert Anne Nottebaert, ex Red Panther en gouden stick-winnares, hockey in de Westhoek te promoten. Het is een droom die uitkomt. De nabije West-Vlaamse clubs zijn Ieper, Oostende, Brugge, Roeselare, Waregem en Kortrijk. Net over de grens is er Malo Duinkerke dat vorig jaar een nieuw terrein aanlegde. Willen we starten met officiële competitie dan hebben we een veld en accommodatie nodig die voldoet aan de normen. We hopen dan ook dat een nieuw terrein een boost zal geven aan ons ledenaantal en dat we grote clubs naar de kust kunnen aantrekken voor stages en training. We zien er naar uit om een vlotte overgang te krijgen van Veurne naar Koksijde en vanaf volgend jaar te mogen genieten van de nieuwe mooie accommodatie in Oostduinkerke.”

 

Info: Hockeyclub Sporkin Westkust, voorzitter Nathalie Jacob, nathalie@hcwestkust.be, www.hcwestkust.be

 

Foto

Een 3D-beeld van het toekomstige hockeyterrein op het sportpark Hazebeek in Oostduinkerke.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
18-05-2018

Even laten weten dat het gemeentebestuur van Koksijde beslist heeft om de reddingsdienst komend weekend, 19-20-21 mei, te openen met 1 post nl. Koksijde-Centrum. De post is open van 10u.30 tot 18u.30 en wordt bemand met 3 redders. Meer info: www.redderaanzee.be (reddersposten)


Meer info

Koksijde
Koksijde
18-05-2018

Opening Cabin Art – zat. 19 mei om 11 uur Je bent meer dan welkom op de officiële opening van Cabin Art op de Zeedijk van Sint-Idesbald (t.h.v. George Grardplein). Graag je aanwezigheid bevestigen aan de dienst Cultuur & Erfgoed, Tel. 058 53 34 40 of cultuur@koksijde.be De openluchttentoonstelling loopt van 19 mei t.e.m. 9 september 2018. Vierde editie van de ‘Golf...


Meer info

Koksijde
Koksijde
09-05-2018

Een wegenbouwfirma heeft deze morgen door sloopwerken op de Zeedijk in Koksijde de middendrukleiding van het gas beschadigd. Uit verzorg werd het dichtbijgelegen appartementsgebouw geëvacueerd. Het gaat over zes personen van Residentie Greenwich. Zij werden uit voorzorg ondergebracht in het cultureel centrum nabij het gemeentehuis. De onmiddellijke omgeving werd afgesloten. Politie en...


Meer info

Koksijde
Koksijde
09-05-2018

Op 22 december 2016 vond een arbeider tijdens de graafwerken op de politiekantoorwerf fragmenten van een menselijk skelet. Niemand dacht dat men er een vroegmiddeleeuwse begraafplaats met 47 graven zou vinden, alsook de resten van een oudere nederzetting met restanten van gebouwen. Het eerste onderzoek toont alvast aan dat de vondsten, begin 2017 opgegraven in spoedtempo door het Agentschap...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het