51 amAtae steunt De KlimopschoolDe dames van Fifty-One club amAtae Tongeren hebben educatief buitenspeelgoed geschonken aan de Klimopschool (Kanjelstraat), t.w.v. 1000 euro. 

De blokken in kunststof worden elke schooldag gebruikt door leerlingen met autisme om er een huisje mee te bouwen. 
De Klimopschool telt 140 leerlingen met type basisaanbod of type 9 (autisme spectrum stoornis). Er zijn o.a. 4 startersklassen en 32 personeelsleden. 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de aanleg van een nieuwe parking vóór de school: met een rotonde zodat de schoolbussen niet langer achterwaarts de Kanjelstraat moeten verlaten. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Tongeren-vandaag

Tongeren
18-10-2017

Rond 15u is er een ongeval gebeurd op de Romeinse Kassei. De bestuurster van een Citroën Berlingo wilde vanuit de Paardsweidestraat in Koninksem de Romeinse Kassei opdraaien. Haar wagen werd in de flank gegrepen door een vrachtwagen. In de Citroën zaten ook twee kindjes.


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
18-10-2017

Afgelopen nacht werd in de Kanjelstraat de voordeur van een rijwoning beklad. Een onbekende heeft met een rode spuitbus een 'hakenkruis' en 'nazi' aangebracht op de witte deur. Volgens de bewoner ligt de oorzaak bij een aanslepende burenruzie?


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
18-10-2017

Sinds 1984 musiceert de Tevona-band, een groep volwassenen met een verstandelijke beperking, op hoog niveau. Ze traden al meer dan 500 keer in binnen- en buitenland op. Op zondagnamiddag 29 oktober om 15u treden ze, na 10 jaar, weer op in de Velinx in Tongeren met ‘Matinée Parisienne’, muziek die ons in de sfeer van Parijs brengt. De Tevona-Band weet telkens weer opnieuw het...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
18-10-2017

De Limburgse Bakkersbond heeft op 17 september deelgenomen aan de ‘Dag van het eetbare landschap’ in Bokrijk. De leden bakten 375 Limburgse vlaaien om te verkopen en 700 kruidenbroden om gratis uit te delen. De toeschouwers mochten een vrijwillige bijdrage schenken en dat leverde 1810 euro op. De cheque werd namiddag overhandigd aan het BCG.


Meer info

Tongeren-vandaagAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het