6.000 bezoekers terug naar de middeleeuwen tijdens de Sage van de EenhoornDe Sage van de Eenhoorn heeft er een succesvolle zevende editie opzitten. Maar liefst 6.000 ridders en jonkvrouwen zakten zondag af naar Abdijsite Herkenrode om er de middeleeuwse sfeer op te snuiven en te genieten van meer dan 40 doe- en beleefactiviteiten. De echte eenhoorn zorgde weer voor veel verbazing onder de kleinsten en de spectaculaire voorstellingen lieten iedereen verbijsterd achter.

 

“Elk jaar opnieuw zien we kindjes vol verbazing, maar met een grote glimlach rondkijken. Hiervoor doen we het”, vertelt Ginny Haesevoets, coördinator Abdijsite Herkenrode. “Niet alleen de kleinsten waren onder de indruk van de middeleeuwse setting, ook volwassenen zagen we regelmatig met hun mond open rondkijken. We zorgen jaar na jaar voor een gevarieerd en vernieuwd aanbod met activiteiten voor jong en oud, zodat terugkerende bezoekers elk jaar opnieuw verrast worden. Zo was het de hele dag aanschuiven voor onze nieuwe activiteit, de stok-eenhoorn. Honderden kindjes toverden een houten stokpaardje om in een magische eenhoorn. Daarnaast vielen de lekkernijen van de middeleeuwse eetmarkt bij vele bezoekers in de smaak, het was duidelijk een schot in de roos. Deze eetstanden waren dan ook volledig uitverkocht, net zoals onze drankstand. Ook onze shop met eenhoornproducten allerhande draaide bijzonder goed. ”

 

“Het vrolijke avontuur van Evi en haar magische eenhoorn, zorgde dan weer voor veel fonkelende oogjes. De ontmoeting met de eenhoorn is voor vele kinderen een magisch moment waar ze al weken naar hebben uitkeken’, aldus Ginny. “Zonder een échte eenhoorn zou voor velen ons festival niet compleet zijn.”

 

Succesvolle traditie
Al 7 jaar op rij vinden duizenden tevreden bezoekers hun weg naar onze site, wat natuurlijk de bekendheid van Abdijsite Herkenrode ten goede komt. De karaktervolle locatie en de vele doe-activiteiten dragen bij aan dit grote aantal,” vertelt Rik Dehollogne, voorzitter van Abdijsite Herkenrode vzw.

 

“Verbeelding, beleving, plezier en spektakel zijn onze kernwaarden en deze zijn in heel het evenement terug te vinden. We proberen gezinnen weg te trekken uit de technologische wereld van vandaag en willen hun entertainen met een waaier aan activiteiten. Soms vol spektakel of met een sprankeltje humor, soms magisch en mysterieus, maar altijd vervuld van beleving. Spectaculaire zwaardgevechten en riddertoernooien, muziek, dans, creatieve workshops, theatervoorstellingen, voorleesmomenten, enz. brengen onze bezoekers terug naar een tijd zonder swipes, likes en Snapchatfilters.”

 

Dit jaar viel ‘de Sage van de Eenhoorn’ samen met Vaderdag, de papa’s werden dus extra in de bloemetjes gezet. Zij konden een oorkonde verdienen, maar natuurlijk niet zomaar. Bie & Nie, twee jonkvrouwen, daagden tal van papa’s uit voor enkele pittige opdrachtjes. Enkel de papa’s die konden bewijzen dat ze sterk, knap, sportief of stoer genoeg waren, kregen een ridderlijke oorkonde. Die toonden ze dan heel trots aan hun familie.

 

“Na zo’n magische dag vol lachende gezichtjes en tevreden ouders, kijken we alvast uit naar volgend jaar,” aldus Ginny Haesevoets.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
14-06-2019

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de braderie in Hasselt plaats tijdens de laatste vier dagen van juni: van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni. Een uitgelezen kans voor handelaars en bezoekers om voor de officiële start van de zomersolden al hun voordeel te doen met kortingen. “Vooral voor bezoekers is het mooi meegenomen om al koopjes te kunnen scoren nog voor de start van de...


Meer info

Hasselt
Hasselt
30-05-2019

Leerlingen komen vandaag meer en meer in aanraking met allerlei mondiale thema’s. Bijgevolg leven er bij leerlingen meer dan ooit allerlei vragen rond die mondiale wereld. Om van hen échte wereldburgers te maken, bundelt stad Hasselt een breed aanbod aan activiteiten in een leerlijn ‘mondiale ontwikkeling’. “Hasseltse jongeren laten afstuderen met een diverse en...


Meer info

Hasselt
Hasselt
30-05-2019

Op 3 juni, bouwt Hasselt Zorgstad verder aan een slim en efficiënt (zorg)netwerk voor de Hasselaar. Opmerkelijk, na de lancering van het open netwerk Hasselt Zorgstad op 10 januari 2018, haakt aanstaande maandag de 100ste partner zich vast: Corda Campus. Deze technologiecampus zet stevig in op een gezonde manier van werken in een dynamische omgeving en is sinds vandaag ook officieel partner...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het