Gemeente Riemst ondertekent charter Gezonde Gemeente 2019-2024Dinsdagnamiddag 10 september om 17.00 uur heeft schepen Mathieu Eycken, bevoegd voor Gezondheid en Preventie, het nieuwe charter voor een Gezonde Gemeente toegelicht en ondertekend. Dit vond plaats tijdens de gemeentelijke sportnamiddag. Personeelsleden namen, samen met raadsleden, leden van het Bijzonder Comité Sociale Dienst en collega’s van de politie deel aan verschillende sporten, waaronder wandelen, fietsen en omnisport. Om die sportieve activiteit in schoonheid af te sluiten, ondertekende de gemeente Riemst het charter Gezonde Gemeente in de aanwezigheid van alle sporters, burgers en de afgevaardigde van LOGO Limburg (Lokaal Gezondheidsoverleg), mevrouw Renate Vanvlijmen.

De gemeente Riemst vindt een goede gezondheid voor iedereen belangrijk en engageert zich om tijdens de legislatuur 2019-2024 verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid. Dit beleid biedt iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen en stimuleert hen om gezond te leven in een gezonde omgeving.

Het objectief is een beleid te ontwikkelen dat iedereen kansen biedt om gezond te leven in een gezonde omgeving. Dit kan o.a. door meer bekendheid te geven aan bestaande gezondheidsinitiatieven, zoals de bevolkingsonderzoeken (met betrekking tot borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker), drugs- en alcoholpreventie, valpreventie, door te sensibiliseren voor o.a. griepvaccinatie en mazelenvaccinatie, en door nieuwe initiatieven te lanceren rond geestelijke gezondheid, gezonde voeding, gezond bewegen.

Zo zet het gemeentebestuur bijvoorbeeld actief in op minstens één uur naschools sporten voor alle kinderen via allerlei sportieve initiatieven. Zo werden alle kinderen uitgenodigd om één uur per week te sporten tijdens de opvanguren en zijn er in de kinderopvang bewegingskoffers beschikbaar die ingezet worden door de medewerkers.

Mathieu Eycken, bevoegd schepen: “Met dit charter verbindt de Gemeente Riemst zich ertoe om, in samenwerking met het Lokaal Gezondheidsoverleg Limburg (Logo), gezondheidspromotie en ziektepreventie op te nemen in haar meerjarenplanning en een gezondheidsbeleid te integreren in haar gemeentelijke werking. Door een jaarlijkse sportdag te organiseren voor het eigen personeel en de raadsleden wil de Gemeente Riemst alvast het goede voorbeeld te geven voor de inwoners van Riemst.”

De locatie van het moment van officiële ondertekening van het charter Gezonde Gemeente was sporthal Hirtheren, St.-Jansstraat 8, Herderen (Riemst).

Alle algemene informatie over het charter Gezonde Gemeente is te vinden via https://www.gezondleven.be/settings/gezonde-gemeente/over-gezonde-gemeente.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Riemst

Riemst
07-08-2019

Onze Kringwinkel in Riemst heeft een tijdje geleden een scootmobiel binnengekregen.Door onze regelgeving mogen wij deze helaas niet verkopen, maar uiteraard zou De Kringwinkel De Kringwinkel niet zijn, mochten we hiervoor geen creatieve oplossing gevonden hebben:We schenken de scootmobiel gratis weg! Omdat De Kringwinkel de veiligheid wilt garanderen is deze natuurlijk eerst volledig nagekeken...


Meer info

Riemst
Riemst
06-06-2019

Als eerste Limburgse gemeente geeft Riemst sinds kort een extra toelage aan alle verenigingen die energiezuinige renovaties uitvoeren aan hun gebouwen. De toelage bestaat bovenop de reeds gekende cultuur-, jeugd-, sport- en infrastructuurtoelages en kan om de vijf jaar aangevraagd worden. Mark Vos, burgemeester: “Wanneer verenigingen renovaties uitvoeren die hun energieverbruik doen dalen...


Meer info

Riemst
Riemst
23-05-2019

Via het inbraakpreventieplan zet gemeente Riemst in op sensibilisering en buurtpreventie om woninginbraken te voorkomen. De gekende WhatsAppgroepen waren een schot in de roos, met meer dan 600 leden. Ook in het straatbeeld is het buurtpreventienetwerk zichtbaar, via borden en raamstickers. Om het netwerk ook in de toekomst te ondersteunen, schakelen we nu over naar de gratis app Buurtpreventie24....


Meer info

RiemstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het