Hasselt Kermis blijft de grootste van het landVan 21 tot en met 29 september vindt op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan in Hasselt de grootste kermis van het land plaats.  Met maar liefst 170 zeer uiteenlopende kermisattracties is er voor ieder wat wils. 

 

De allerkleinsten kunnen een ritje maken op een van de paardenmolens of in de kinderbotsauto’s, eendjes vissen of een beertje vangen in het lunapark. Voor de durvers heeft Hasselt Kermis een schitterend aanbod aan grootvermaak. Dit jaar staan er niet minder dan 14 sensationele attracties op de septemberkermis.  Heb je een kleine honger? Dan heb je de keuze uit 40 verschillende eetkramen! Op Hasselt Kermis valt er voor iedereen iets te beleven.

 

“Als kermisliefhebber is het mij een bijzondere eer Hasselt kermis onder mijn hoede te hebben als schepen van Markten en Foren” zegt Rik Dehollogne.  “Deze indrukwekkende kermis trekt bezoekers aan van heel Limburg en daarbuiten, waarbij velen de combinatie maken met een namiddagje shoppen.  Een volwaardige toeristische troef voor onze stad!”

 

Programma

De opbouw van de kermis begint op zondag 15 september. Vanaf die dag is de Koning Boudewijnlaan niet meer bereikbaar voor verkeer. De opbouw zal een hele week in beslag nemen.


Op zaterdag 21 september gaat de kermis van start.  Om 15 uur wordt de kermis officieel geopend door het college van burgemeester en schepenen. Om 21 uur vindt het traditionele kermisvuurwerk plaats aan de Kanaalkom.

 

Andersvalidendag

Op maandag 23 september nodigen de stad Hasselt en de foorreizigers de Hasseltse andersvalidenorganisaties uit op de kermis.  Ze nemen gratis plaats op de kermisattracties en worden die dag, van 14 uur tot 17 uur, extra in de bloemetjes gezet.

 

Prikkelarm

Op maandag 23 september van 14 uur tot 21 uur is Hasselt Kermis prikkelarm, zodat personen met bijvoorbeeld epilepsie of autisme in alle rust van de kermis kunnen genieten, zonder storende prikkels.  Wat betekent dit concreet?  De flitsende lichten worden uitgezet en de volumeknop van de muziek gaat naar beneden, kermis zonder toeters en bellen dus.  Na 21 uur gaan de decibels weer de hoogte in.

 

Familiedag

Op donderdag 26 september is er de traditionele familiedag. Die dag kunnen alle bezoekers genieten van verlaagde tarieven en speciale acties georganiseerd door de kermisexploitanten.

 

Zondag 29 september is de laatste dag van Hasselt Kermis.

 

Nieuwigheden

Uiteraard heeft Hasselt Kermis ook dit jaar een aantal verrassingen in petto. Probeer dus zeker de nieuwe attracties uit:

 

Rock & Roll (Simon)

Move it (Van Herck)

Eliott (Bodet)

King Kong Bar
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
07-09-2019

Om de leegstand in de stad aan te pakken, heeft de stad een kaart ontwikkeld die informatie ontsluit over de beschikbare commerciële panden en beschikbare bedrijfsruimten. Daarnaast bevat de kaart ook andere informatie op maat van ondernemers, zoals ontwikkelingen en openbare werken, maar ook relevante links waar Stad Hasselt de ondernemers op attent wil maken, zoals overheidsopdrachten en...


Meer info

Hasselt
Hasselt
06-09-2019

De stad Hasselt zoekt actief naar efficiëntiewinsten en synergieën. De stadsmedewerkers op het departement Financiën gebruiken voortaan robotsoftware die repetitieve taken overneemt. Twee tijdsintensieve processen verlopen daardoor voortaan geautomatiseerd! “De werkhoeveelheid voor een lokale overheid neemt toe, maar het aantal medewerkers niet”, vertelt Frank Dewael,...


Meer info

Hasselt
Hasselt
06-09-2019

De rijweg in de Ridderstraat verkeert op enkele plaatsen in slechte staat. Daarom worden er vanaf maandag 9 september 2019 herstellingswerken uitgevoerd. “De bestrating in de Ridderstraat bestaat uit een klinkerverharding. Die krijgt het, in het bijzonder ter hoogte van de inrit en uitrit van de straat, hard te verduren als gevolg van de draaibewegingen van het autoverkeer en transporten....


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het