Slotmoment Anne Frank en Malala 24 aprilIn samenwerking met de Anne Frankstichting en het Kinderrechtenhuis organiseerde de bibliotheek van Leopoldsburg in februari en maart twee tentoonstellingen. In februari kon men gaan kijken naar ‘Lezen en schrijven met Anne Frank’ over het leven van het jonge joodse meisje in het achterhuis. In maart was er een tentoonstelling over Malala Yousafzai en andere kinderen die de wereld veranderd hebben. Kinderen van het 5e en 6e leerjaar van Sint-Michiel en het GO bezochten deze tentoonstellingen in de bibliotheek en kregen lezingen over Anne Frank en Malala Yousafzai. Aansluitend op die lezingen was er nog een verwerkingsmoment in de scholen waarbij de leerlingen van Sint-Michiel een knutselwerkje maakten en de leerlingen van het GO een krantje hebben samengesteld.


Op maandag 24 april om 13.00 uur zal er in de bibliotheek van Leopoldsburg een afsluitmoment met receptie plaatsvinden in aanwezigheid van een aantal kinderen van beide scholen.


Hier zullen de knutselwerkjes en het krantje voorgesteld worden. Tevens wordt de Anne Frank-Malalaprijs uitgereikt door het Kinderrechtenhuis. Dit is een geldbedrag voor de school die het hele traject doorlopen heeft én die het Anne Frank Museum zal bezoeken.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Leopoldsburg

Leopoldsburg
24-04-2017

Sinds september 2016 zijn er wegenwerken aan de gang op de Steenweg op Leopoldsburg in Balen. Langs deze steenweg worden immers nieuwe nutsleidingen en vrijliggende fietspaden aangelegd. Bovendien komt er gescheiden riolering. De werken verlopen in verschillende fases. Op de website van het gemeentebestuur Balen vind je een stand van zaken van deze werken.


Meer info

Leopoldsburg
Leopoldsburg
24-04-2017

In het weekend van 6 en 7 mei werkt Infrabel aan een spoorovergang in Balen. Daardoor is er die dagen geen treinverkeer mogelijk tussen Leopoldsburg en Mol. Er worden vervangbussen ingelegd. Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, zal op spoorlijn 15 (Mol-Hasselt) de overweg in de Vaartstraat in Balen vervangen. Het treinverkeer zal hiervan alleen op 6 en 7 mei hinder...


Meer info

Leopoldsburg
Leopoldsburg
24-04-2017

NMBS beschikt vandaag in alle stations over in totaal meer dan 90.000 fietsplaatsen. Het is net deze grote concentratie die ervoor zorgt dat stations een hotspot voor fietsdiefstallen zijn. Om dit probleem aan te pakken organiseert NMBS samen met de lokale partners van 22 tot en met 28 april 2017 in verschillende stations een sensibiliseringsactie. Op maandag 24 april 2017 vindt de...


Meer info

LeopoldsburgAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het