Uitbreiding bedrijventerrein voorlopig goedgekeurdHet nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein in Opglabbeek is voorlopig goedgekeurd. Het plan voorziet een uitbreiding van 31 hectare regionaal en lokaal bedrijventerrein, inclusief groenbuffers en wegen. Van 5 mei tot 3 juli 2017 houdt de provincie een openbaar onderzoek waarbij het plan kan worden ingekeken en opmerkingen kunnen worden geformuleerd.

Opglabbeek was al langer vragende partij voor de uitbreiding, die één van de prioritaire beleidsdoelstellingen in de meerjarenplanning is. Ze is mogelijk gemaakt door het SALK, het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat. Met dit actieplan engageert de Vlaamse Regering zich om concrete acties en projecten te realiseren die de economische impact van de sluiting van Ford Genk en de toeleveranciers op korte termijn kunnen milderen. Anderzijds wordt met het plan op middellange termijn een nieuwe socio-economisch toekomstperspectief voor onze provincie uitgezet.

Opglabbeek is één van de drie locaties in Limburg, naast Hoeselt en Houthalen-Helchteren, waar de provincie inzet op uitbreiding van regionale bedrijventerreinen. Het terrein van Opglabbeek ligt net ten westen van de dorpskern langs de Weg naar Meeuwen (N76) en de Weg naar Zwartberg.

 

Het ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet ook een overdrukgebied voor de realisatie van een lokaal bedrijventerrein. Dit overdrukgebied bedraagt circa 5,5 hectare, inclusief groene buffer. Daarnaast duidt het plan de ontsluitingspunten indicatief aan. De hoofdontsluiting gebeurt via de N76 Weg naar Meeuwen en de Bedrijfsstraat. Het PRUP stemt zich af op het mobiliteitsplan van Opglabbeek, waar een tonnagebeperking van kracht is op de Weg naar Zwartberg.

 

Het bedrijventerrein wordt in fases ontwikkeld, wat ervoor zorgt dat de ontwikkeling van het bedrijventerrein in eerste instantie zal plaatsvinden in het oostelijk deel van het gebied, aansluitend op de bestaande bedrijfskavels langs de industrieweg Noord.

 

Openbaar onderzoek en infomarkt

Het openbaar onderzoek dat volgt, geeft de bevolking de kans om eventuele opmerkingen te formuleren. Het openbaar onderzoek start op 5 mei en eindigt op 3 juli 2017. In kader van dit openbaar onderzoek wordt op 30 mei 2017 een infomoment georganiseerd van 18u tot 20u In den Ichter in Opglabbeek. Op deze infomarkt zullen medewerkers van de provincie Limburg en het studiebureau Antea Group klaar staan om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Opglabbeek

Opglabbeek
17-05-2018

De gezelligste loopwedstrijd van Opglabbeek De Pinkstermaandagloop vindt dit jaar plaats op maandag 21 mei. Zowel individuele lopers, teams als duo's kunnen deelnemen aan deze gezellige loopwedstrijd voor het hele gezin. Het programma staat op www.opglabbeek.be/PML. Verkeershinder De lopers volgen een parcours door de straten van Opglabbeek en daarom worden enkele straten afgesloten voor...


Meer info

Opglabbeek
Opglabbeek
11-05-2018

De komende weken ontvangen alle Oudsbergenaren maar liefst twee vrijetijdsbrochures. Eerst valt de podiumbrochure van Cultuurpunt in Meeuwen-Gruitrode in de brievenbussen, twee weken later verschijnt ook de Opglabbeekse seizoensbrochure. Op die manier maken alle inwoners kennis met het toekomstige aanbod van Oudsbergen. Topnaam op de affiche is Stan van Samang. “Oudsbergen ziet op 1...


Meer info

Opglabbeek
Meeuwen - Gruitrode
26-04-2018

Nog 251 dagen op de teller Het Vlaams Parlement keurde woensdag de fusie tussen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek goed. Op 1 januari 2019 worden ze samengevoegd tot de nieuwe gemeente Oudsbergen. Hoe staat Oudsbergen ervoor, met nog 251 dagen te gaan? Is een fusie tussen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek een goede zaak? Dat was de vraag die op 23 februari 2016 het fusiedebat in Vlaanderen op gang...


Meer info

Opglabbeek
Opglabbeek
24-04-2018

Brandweer Oost-Limburg lanceert snelinterventievoertuig in Oudsbergen Oudsbergen treedt op 1 januari 2019 toe tot de brandweerzone Oost-Limburg. Die brandweerzone stationeert een snelinterventievoertuig in Oudsbergen voor snellere hulpverlening. Meeuwen-Gruitrode behoort vandaag tot de hulpverleningszone Noord-Limburg, Opglabbeek is aangesloten bij brandweerzone Oost-Limburg. Oudsbergen kon dus...


Meer info

OpglabbeekAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het