Uitbreiding bedrijventerrein voorlopig goedgekeurdHet nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein in Opglabbeek is voorlopig goedgekeurd. Het plan voorziet een uitbreiding van 31 hectare regionaal en lokaal bedrijventerrein, inclusief groenbuffers en wegen. Van 5 mei tot 3 juli 2017 houdt de provincie een openbaar onderzoek waarbij het plan kan worden ingekeken en opmerkingen kunnen worden geformuleerd.

Opglabbeek was al langer vragende partij voor de uitbreiding, die één van de prioritaire beleidsdoelstellingen in de meerjarenplanning is. Ze is mogelijk gemaakt door het SALK, het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat. Met dit actieplan engageert de Vlaamse Regering zich om concrete acties en projecten te realiseren die de economische impact van de sluiting van Ford Genk en de toeleveranciers op korte termijn kunnen milderen. Anderzijds wordt met het plan op middellange termijn een nieuwe socio-economisch toekomstperspectief voor onze provincie uitgezet.

Opglabbeek is één van de drie locaties in Limburg, naast Hoeselt en Houthalen-Helchteren, waar de provincie inzet op uitbreiding van regionale bedrijventerreinen. Het terrein van Opglabbeek ligt net ten westen van de dorpskern langs de Weg naar Meeuwen (N76) en de Weg naar Zwartberg.

 

Het ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet ook een overdrukgebied voor de realisatie van een lokaal bedrijventerrein. Dit overdrukgebied bedraagt circa 5,5 hectare, inclusief groene buffer. Daarnaast duidt het plan de ontsluitingspunten indicatief aan. De hoofdontsluiting gebeurt via de N76 Weg naar Meeuwen en de Bedrijfsstraat. Het PRUP stemt zich af op het mobiliteitsplan van Opglabbeek, waar een tonnagebeperking van kracht is op de Weg naar Zwartberg.

 

Het bedrijventerrein wordt in fases ontwikkeld, wat ervoor zorgt dat de ontwikkeling van het bedrijventerrein in eerste instantie zal plaatsvinden in het oostelijk deel van het gebied, aansluitend op de bestaande bedrijfskavels langs de industrieweg Noord.

 

Openbaar onderzoek en infomarkt

Het openbaar onderzoek dat volgt, geeft de bevolking de kans om eventuele opmerkingen te formuleren. Het openbaar onderzoek start op 5 mei en eindigt op 3 juli 2017. In kader van dit openbaar onderzoek wordt op 30 mei 2017 een infomoment georganiseerd van 18u tot 20u In den Ichter in Opglabbeek. Op deze infomarkt zullen medewerkers van de provincie Limburg en het studiebureau Antea Group klaar staan om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Opglabbeek

Opglabbeek
07-12-2017

Wat doe je? Je bent mee verantwoordelijk voor de uitleendienst van de bib. De hoofdfocus ligt op de collectie voor volwassenen. Je ondersteunt promotieactiviteiten en denkt mee over nieuwe initiatieven. Je onthaalt, begeleidt en helpt klanten. Je verzorgt de administratie aan de balie en achter de schermen. Wie ben je? Je hebt minimum een diploma secundair onderwijs. Je hoeft geen...


Meer info

Opglabbeek
Opglabbeek
30-11-2017

Het OCMW van Opglabbeek is voor haar lokaal opvanginitiatief op zoek naar een matras met afmetingen 200 bij 200 centimeter, ofwel twee matrassen met afmetingen 200 bij 100 centimeter. Beschik je over zo'n matras en wil je die graag kwijt? Neem dan contact op met het OCMW via 089 81 01 40 of via ocmw@opglabbeek.be.


Meer info

Opglabbeek
Opglabbeek
24-11-2017

Opglabbeek neemt deel aan de samenaankoop strooizout voor de winter van 2017-2018, georganiseerd door Infrax. De firma Aegten nv uit Meeuwen-Gruitrode neemt het grondgebied van Opglabbeek voor zijn rekening.


Meer info

Opglabbeek
Opglabbeek
24-11-2017

Het gemeentebestuur reikt in totaal € 7.794,50 subsidies en € 1.240 nominatieve subsidies uit aan de Opglabbeekse socio-culturele verenigingen voor het werkjaar 2016. Het gemeentebestuur reikt in totaal € 22.037,87 subsidies uit aan de Opglabbeekse sportverenigingen voor het dienstjaar 2017. Dat geld wordt verdeeld over verschillende luiken: 1. subsidie voor het ondersteunen van...


Meer info

OpglabbeekAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het