Overpelt organiseert zondag actienamiddag tegen armoede in CC paletheOp 17 oktober is het Werelddag van ‘verzet tegen armoede’. Ook Overpelt ondersteunt dit initiatief. In dat kader organiseert de gemeente op  zondag 15 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een grote actienamiddag in CC Palethe. Zo is er een belevingsspel voor de kinderen en maken alle aanwezigen een ketting tegen armoede.  Op 17 oktober zelf hangen aan de openbare gebouwen geknoopte lakens uit als symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede. “Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, 17 oktober uit tot Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Sindsdien is  17 oktober uitgegroeid tot een belangrijke dag om aandacht op te roepen voor de vele mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede”, zegt schepen van welzijn Ann Van Dorpe.

 

Ketting tegen armoede

In het belevingsspel ‘Ontknoop de zakdoek’ krijgen kinderen tussen 6 en 12 jaar op een speelse manier meer informatie over de ongelijkheid tussen rijk en arm. Om 15.45 uur maken alle aanwezigen samen een ketting tegen armoede. De kinderen zelf krijgen na ‘de ketting’ warme chocomelk en een heerlijke wafel aangeboden.

 

De volwassenen (ouders en andere geïnteresseerden) krijgen vanaf 16.00 uur meer uitleg over het nieuwe Overpeltse actieplan rond armoede, waaraan verschillende partners hard hebben gewerkt. Toegang tot de actienamiddag is volledig gratis!

 

Lakens uit het raam

Op 17 oktober hangen aan de openbare gebouwen witte lakens uit als symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede. Ann Van Dorpe: “Wil jij ook niet je ogen sluiten voor armoede? Kom dan samen met je kinderen meespelen of hang op 15 en/of 17 oktober een geknoopt laken uit je raam.”

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Overpelt

Overpelt
20-06-2018

Overpelt is één van de beste leerlingen van de klas als het gaat om de plaatsing van zonnepaneleninstallaties. Op 1 maart van dit jaar waren er 1260 installaties. Dat zijn er 83,8 per duizend inwoners. Op een dik jaar tijd kwamen er 162 nieuwe installaties bij. Dat is een stijging met 14,5 % op een dik jaar tijd. Overpelt staat met meer dan 70 installaties per 1000 inwoners mee aan...


Meer info

Overpelt
Overpelt
11-06-2018

Omwille van serieuze rookontwikkeling naar aanleiding van een brand bij André wagenbouw op het industrieterrein in Overpelt worden de mensen die woonachtig zijn in de nabije omgeving en in Lommel en Hechtel-Eksel uit voorzorgsmaatregel aangeraden voorlopig alle ramen en duren te sluiten.


Meer info

Overpelt
Overpelt
11-06-2018

De brandweer meldt dat de mensen die wonen in de buurt van Nolimpark en in Lommel en Hechtel-Eksel de ramen weer mogen openen. Uit voorzorgsmaatregel werd hen eerder op de avond gevraagd om deze te sluiten. Bij de brand die woedde bij André Wagenbouw Balen in de Haltstraat in Overpelt zijn geen gewonden gevallen.


Meer info

Overpelt
Overpelt
04-06-2018

Op zaterdag 2 juni is het vernieuwde pleintje in de Olmenstraat in Overpelt opnieuw in gebruik genomen. Het werd vorig najaar in navolging van het speelplein in Overpelt-Fabriek helemaal heraangelegd. Een jaar eerder werd er samen met Kind & Samenleving een traject gelopen waarbij kinderen uit de buurt de bestaande terreinen en speelgelegenheden in hun woonomgeving konden evalueren. Meteen...


Meer info

OverpeltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het