Evermaruscomité krijgt Prijs Marcel EngelborghsDe Prijs Marcel Engelborghs is dit jaar weggelegd voor het Evermaruscomité in Rutten. 

Burgemeester Dewael heeft vanavond de cheque t.w.v. 500 euro en het gedenkteken overhandigd in cafetaria De Pline. Alle groepen die op 1 mei deelnemen aan het evenement waren afgevaardigd: "De Evermarusfeesten zijn uitgegroeid tot een fantastisch evenement dat jaarlijks duizenden geïnteresseerden naar Rutten lokt. De Ruttenaren zijn nauw betrokken met het hele gebeuren". 

De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt aan een persoon, vereniging of groep mensen die zich onderscheiden met een project ter bevordering van de sociale samenhang. 
In 2018 is het 1050 jaar geleden dat de Evermarus heilig verklaard werd. Dat wordt uitgebreid gevierd. Zo zal kleuterschool 't Evermaruske op 23 maart een eigen versie van het spel opvoeren in de heilige weide. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tongeren-vandaag

Tongeren
19-11-2018

Zaterdagavond is de foyer van cc de VELINX de groepstentoonstelling van de Koninklijke Tongerse Kunstkring (TKK) geopend. 22 leden stellen er hun werken tentoon en het is een diverse schakering met uiteenlopende technieken: schilderijen met sterke contrasten of met zachte pastelkleuren, tekeningen en grafisch werk, aquarel; keramiek. Verder komen fotografie en multimedia aan bod. Deze expo...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
16-11-2018

De parochieraad van Sint-Jozef (Nieuw Tongeren) heeft op 28 september een optreden van Dë Bjètëls georganiseerd. De opbrengst (2.250 euro) hebben ze namiddag geschonken aan De Nieuwe Volksbond (Momberstraat). In dit 'open huis waar armen het woord voeren' kan je kennismaken met 4 initiatieven: - open living - tweedehands kledingwinkel - huiswerkbegeleiding - een tuin waar...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
16-11-2018

De viio-leerlingen van 5 en 6 Humane hebben vandaag een evenement georganiseerd t.v.v. Rode Neuzen Dag want in deze editie staan de scholen centraal. De leerlingen hebben Rode Neuzen verkocht. Er waren 7 workshops en 9 sprekers rond o.a. alcoholverslaving, transgenders en seksuele geaardheid.


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
16-11-2018

Deze ochtend is men gestart met het leegmaken van de grote visvijver in stadspark De Motten. Binnenkort krijgt de vijver een opknapbeurt en daarom moet hij eerst helemaal ontruimd worden. In totaal werd er meer dan 3.500 kg vis uitgeschept: vooral karpers. Maar de meeste aandacht ging vanochtend naar de meerval: een kolos met een gewicht van 70 kg en een lengte van 2,33 m (foto: Annelies Baeten)


Meer info

Tongeren-vandaagAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het