Evermaruscomité krijgt Prijs Marcel EngelborghsDe Prijs Marcel Engelborghs is dit jaar weggelegd voor het Evermaruscomité in Rutten. 

Burgemeester Dewael heeft vanavond de cheque t.w.v. 500 euro en het gedenkteken overhandigd in cafetaria De Pline. Alle groepen die op 1 mei deelnemen aan het evenement waren afgevaardigd: "De Evermarusfeesten zijn uitgegroeid tot een fantastisch evenement dat jaarlijks duizenden geïnteresseerden naar Rutten lokt. De Ruttenaren zijn nauw betrokken met het hele gebeuren". 

De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt aan een persoon, vereniging of groep mensen die zich onderscheiden met een project ter bevordering van de sociale samenhang. 
In 2018 is het 1050 jaar geleden dat de Evermarus heilig verklaard werd. Dat wordt uitgebreid gevierd. Zo zal kleuterschool 't Evermaruske op 23 maart een eigen versie van het spel opvoeren in de heilige weide. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Tongeren-vandaag

Tongeren
22-01-2018

Afgelopen zomer opende Halalslagerij 'Abdul' in de Maastrichterstraat de deuren. Hosseini Abdul volgende een opleiding 'slager' bij Syntra. Samen met zijn vrouw Amiri Nourya verkoopt hij intussen alle soorten vlees, behalve varkensvlees. Voor de opstart van zijn handel alsook de renovatie van het pand vroeg hij zowel de starters- als de renovatiepremie aan. Beide premies werden...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
22-01-2018

Monique Rochus (72) uit Tongeren is de derde winnaar van de actie 'Win een Driekoningenbudget met je Ambi.pas'. Het levert haar 5.000 punten, goed voor 500 euro op. De uitreiking vond al voor de vijfde keer plaats bij brasserie Ben's Café (Grote Markt). Monique is er een dagelijkse klant.


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
22-01-2018

Op vraag van pastoor Emmanuel zullen de misvieringen tijdelijk doorgaan in de kerk van Nerem en dit vanaf zondag 11 februari om 10.30 t.e.m. het einde der werken in juli. Voor de parochie Nerem blijven de misvieringen om de veertien dagen op zaterdag 17 u behouden.


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
22-01-2018

Vrijdag heeft een interventieploeg van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst, op de Tongersesteenweg in Riemst een voertuig uit Tongeren gecontroleerd. De bestuurder gaf dadelijk toe in Brunsum bij Geleen (Nederland) 40 euro te hebben betaald voor 4 gram marihuana. De drugs werden in beslag genomen en zullen later vernietigd worden. De bestuurder had geen alcohol gedronken en bleek ook met alle...


Meer info

Tongeren-vandaagAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het