Infowandeling over toekomstplannen Sint-Elisabeth WijchmaalOp zondag 26 november om 10 uur op de campus Sint-Elisabeth

De scholen en het begeleidingscentrum Sint-Elisabeth denken al geruime tijd na over de uitbreiding van hun campus. Daarvoor lieten zij een ruimtelijk Masterplan opmaken, in samenspraak met het Stadsbestuur. Dat plan formuleert een lange termijn visie op hun volledige domein.

Nieuwe parking via Sint-Trudostraat

Om een antwoord te bieden aan de parkeerproblematiek wordt op vrij korte termijn een grote nieuwe parking voorzien. De ingang daarvan ligt aan de Sint-Trudostraat. Aan die kant van de campus voorzien de scholen ook nieuwe gebouwen.

Netwerk van trage verbindingen en groene Sint-Elisabethlaan

Omdat er ook nieuwe gebouwen worden voorzien op het huidige grasveld aan de zijde van de Hoevestraat, zal de Sint-Elisabethlaan daar plaatselijk autovrij worden. Er ontstaat zo een rustig, groen parkgebied midden in Wijchmaal. Dat wordt doorkruist door verschillende trage verbindingen. 

Infowandeling op zondag 26 november

Alle geïnteresseerden zijn welkom op de Infowandeling over het Masterplan Sint-Elisabeth op zondag 26 november om 10 uur. Ingang via de Steenovenstraat of de Sint-Elisabethlaan.
Schrijf voor maandag 20 november in via info@peer.be of Tel. 011 67 01 00.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Peer

Peer - Grote en Kleine Brogel
19-01-2018

Op maandag 22 en dinsdag 23 januari voert de Watergroep herstellingswerken uit ter hoogte van het kruispunt Noordervest-Steenweg Wijchmaal in Peer. Daar moet een lek hersteld worden. De werken brengen mogelijk plaatselijke verkeershinder met zich mee. Het doorgaande verkeer blijft wel mogelijk.


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
12-01-2018

Peer heeft sinds 2004 een partnerschap met de Duitse stad Parchim. Onze Duitse partnerstad organiseert van 16 tot en met 22 juli een internationaal kamp voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Parchim nodigde voor dit jongerenkamp niet alleen Peer uit, ook de jongeren uit de andere partnersteden Neumunster in Duitsland en Jekabpils in Letland zijn van de partij. Tijdens het jeugdkamp leren de...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
11-01-2018

Op dinsdag 16 januari verhuist de Wijkpolitie van de Markt naar de site 't Poorthuis. Tijdens de verhuisdag is de politiepost in Peer telefonisch niet bereikbaar. De Wijkpolitie neemt zijn intrek in het Stadhuis op de site van 't Poorthuis. De voorbije weken werd er hard gewerkt om het gebouw aan te passen aan de nieuwe bewoners. De eigenlijke verhuis gaat door op dinsdag 16 januari....


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
09-01-2018

Ga met ons de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Doe mee aan Tournée Minérale en sluit je aan bij ons team: Stad Peer. Schrijf je nu in! Zo ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van...


Meer info

PeerAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het