Infowandeling over toekomstplannen Sint-Elisabeth WijchmaalOp zondag 26 november om 10 uur op de campus Sint-Elisabeth

De scholen en het begeleidingscentrum Sint-Elisabeth denken al geruime tijd na over de uitbreiding van hun campus. Daarvoor lieten zij een ruimtelijk Masterplan opmaken, in samenspraak met het Stadsbestuur. Dat plan formuleert een lange termijn visie op hun volledige domein.

Nieuwe parking via Sint-Trudostraat

Om een antwoord te bieden aan de parkeerproblematiek wordt op vrij korte termijn een grote nieuwe parking voorzien. De ingang daarvan ligt aan de Sint-Trudostraat. Aan die kant van de campus voorzien de scholen ook nieuwe gebouwen.

Netwerk van trage verbindingen en groene Sint-Elisabethlaan

Omdat er ook nieuwe gebouwen worden voorzien op het huidige grasveld aan de zijde van de Hoevestraat, zal de Sint-Elisabethlaan daar plaatselijk autovrij worden. Er ontstaat zo een rustig, groen parkgebied midden in Wijchmaal. Dat wordt doorkruist door verschillende trage verbindingen. 

Infowandeling op zondag 26 november

Alle geïnteresseerden zijn welkom op de Infowandeling over het Masterplan Sint-Elisabeth op zondag 26 november om 10 uur. Ingang via de Steenovenstraat of de Sint-Elisabethlaan.
Schrijf voor maandag 20 november in via info@peer.be of Tel. 011 67 01 00.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Peer

Peer - Grote en Kleine Brogel
06-11-2018

Het wilde zwijn komt steeds meer voor in Vlaanderen. Helaas zorgt dat voor heel wat overlast. Een everzwijn gespot of schade door everzwijnen vastgesteld? Je meldt het eenvoudig via het digitaal meldpunt voor everzwijnen van Stad Peer. De wilde zwijnen zijn in opmars. Feit is dat het wild zwijn een verrijking kan zijn voor de biodiversiteit. De omgeploegde weides, vraatschade, kans op overdracht...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
28-10-2018

Lees hier de novembereditie van Stadsmagazine De Poort


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
28-10-2018

Vanaf dinsdag 30 oktober 2018 wijzigen de openingsuren op het recyclagepark. Vanaf dan is de winteruurregeling van toepassing. Een bezoeker kan een uur minder lang op het park terecht en dit tot met zaterdag 30 maart 2019. Voor meer info kunt u terecht bij Katrien De Volder (katrien.de.volder@limburg.net of 011 28 89 51)


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
17-10-2018

Begin oktober installeerde de Stad Peer een fietsteller in de Peerse fietsstraat. De eerste resultaten daarvan zijn veelbelovend. Tijdens het afgelopen warme nazomerweekend registreerden we al een piek van meer dan 900 fietsers op één dag. De Perenaar maakt volop gebruik van de Peerse fietsstraat. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de recent geplaatste fietsteller. Op vrijdag...


Meer info

PeerAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het