Gemeenteraad geeft groen licht voor bouw nieuw jeugdcentrumDe gemeenteraad heeft gisteravond zijn goedkeuring gegeven aan het dossier voor de bouw van het nieuwe jeugdcentrum. Na 2 decennia en verscheidene ludieke acties van de jeugd stopt daarmee het zoeken naar een geschikte locatie en zal er in 2018 gestart worden met de bouw van het jeugdcentrum op de terreinen van Kwartier Moorslede.

Het vinden van een geschikte locatie bleek geen sinecure. Na een zoektocht van enkele jaren nam de jeugddienst in 2012 zijn intrek in één van de gebouwen van Kwartier Moorslede. Het door het leger gerenoveerde treinstation werd onmiddellijk ingezet voor de verschillende werkingen, maar bleek al gauw te klein. De onmiddellijke, groene, landelijke omgeving is echter uitermate geschikt voor deze werkingen, waardoor al snel de keuze gemaakt werd om Kwartier Moorslede als locatie te behouden en het bestaande gebouw uit te breiden met de nodige lokalen.

Renovatie en nieuwbouw

De huidige lokalen zullen gerenoveerd worden en er wordt voorzien in extra kantoren en een vergaderruimte. Tevens zal het sanitair grondig aangepakt worden, zodat het voldoet aan alle vereisten voor de werkingen en evenementen. Ook uitleendienst ‘De Woeling’ krijgt opnieuw een plek in het jeugdcentrum.

Naast de renovatie maakt ook een nieuwbouw deel uit van het dossier. Er zal een polyvalente ruimte bijgebouwd worden om de activiteiten, georganiseerd voor en door de jeugd(dienst), te herbergen. Deze ruimte zal in drie aparte delen opgedeeld kunnen worden, zodat er ook voor de speelpleinwerking voldoende lokalen zullen zijn.

De renovatie en de nieuwbouw zullen voorzien worden van hedendaagse technieken (ventilatie, koeling,…) om het comfort van de gebruikers te garanderen, rekening houdend met duurzame energie en het milieu.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Leopoldsburg

Leopoldsburg
15-01-2018

Met de opkomst van elektrische voertuigen is het erg belangrijk dat ook de nodige infrastructuur geplaatst wordt om deze op te laden. Vlaanderen wil op dat vlak een grote inhaalbeweging uitvoeren en wil tegen 2020 in het kader van het actieplan ‘Clean Power for Transport’ minstens 2.500 nieuwe laadpalen installeren. Aan elke paal kunnen twee voertuigen opgeladen worden, dus we spreken...


Meer info

Leopoldsburg
Leopoldsburg
15-01-2018

SPORTKAMPEN krokusvakantie van 12 februari t.e.m. 16 februari Omnisportkamp Voor kinderen geboren 2011 – 2001 Van 12 februari t.e.m. 16 februari 2018 telkens van 09.00 tot 16.00 uur* Deelnameprijs: € 50 Sporthal ? 't Geleeg Circuskamp Voor kinderen geboren 2009 – 2001 Van 14 t.e.m. 16 februari 2018 telkens van 9.00 tot 16.00 uur* Deelnameprijs: 60 euro Sporthal 't...


Meer info

Leopoldsburg
Leopoldsburg
12-01-2018

Zoals in Tongeren, maar ook in Barcelona en Venetië, wil het gemeentebestuur de duivenpopulatie onder controle krijgen via de anticonceptiepil. Tijdens het kweekseizoen (maart-oktober) zullen de duiven gevoederd worden met voeder waaraan een anticonceptiemiddel wordt toegevoegd. De duiven gaan op die manier minder eieren leggen en worden onvruchtbaar. Uiteraard gebeurt dit onder begeleiding...


Meer info

LeopoldsburgAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het