Archeologisch onderzoek en voorbereidende werkenIn het binnengebied Mons begint men in het najaar aan de bouw van 3 Urban Villa’s, goed voor in totaal 29 wooneenheden. Deze week speuren archeologen in het projectgebied alvast naar waardevolle historische elementen. Het gaat om een verplicht onderzoek in de vergunningsprocedure. In de loop van april voert men ook nog voorbereidende werken uit. Dan krijgt een ondergrondse pijpleiding een extra beschermingskoker.
Het binnengebied Mons ligt achter de percelen aan Ondermeel, Monsstraat en Baan naar Bree in Peer-centrum. De projectzone situeert zich ten westen van de plek van het voormalige zwembad.


Tijdens de week van 16 april zullen archeologen enkele dagen actief zijn met het graven en onderzoeken van proefsleuven. Ook in de loop van april zal een aannemer voorbereidende werken uitvoeren aan een ondergrondse pijpleiding. Rond de leiding brengt men een extra beschermingskoker aan, over een afstand van 65 meter.


Na het doorlopen van de nodige vergunnings- en aanbestedingsprocedures, zullen de grote infrastructuurwerken op het terrein vermoedelijk ten vroegste in augustus kunnen starten.


Deze ontwikkeling is een initiatief van het Autonoom Gemeentebedrijf Peer, in samenwerking met Vlaanderen Bouwt (Vlabo). Bouwonderneming Dethier uit Alken werd geselecteerd als projectontwikkelaar.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Peer

Peer - Grote en Kleine Brogel
19-04-2018

Binnenkort wordt het voormalige politiegebouw op de Markt in Peer omgebouwd tot een jongerencentrum. Voor het zo ver is, zet De Denktank (DDT) er komend weekend een leuk initiatief op poten. In het gebouw wordt een tijdelijke ‘escape room’ ingericht. Ontsnap uit De Bak, onder die naam daagt De Denktank je uit om op zaterdag 21 april en zondag 22 april, telkens van 14 tot 17 uur, deel...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
17-04-2018

Widde nog, de Torenfeesten? Hopelijk kan die vraag binnen pakweg 50 jaar nog beantwoord worden. Bij voorkeur met een simpele muisklik naar de website widdenog.be, de plaats waarop de Perenaren herinneringen delen aan hun stad. Thomas Schonkeren en Ben Creemers zijn twee van de stichters van de webstek die in het feestjaar Peer650 gelanceerd werd. “Widdenog.be is het collectieve geheugen...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
29-03-2018

De Stad Peer en Infrax hebben twee laadpalen voor elektrische auto’s geïnstalleerd in Peer. Vanaf nu kunnen er op het Preud’hommeplein in Peer en in de Sint-Trudostraat in Wijchmaal telkens twee voertuigen opgeladen worden. Met dit project zet de Stad Peer verder in op duurzame mobiliteit. Ja, Peer fietst waar en wanneer het kan, maar de auto is nog altijd welkom. Steeds meer...


Meer info

PeerAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het