Buitenspeeldag HasseltOp woensdag 18 april gaan de favoriete televisiezenders van de Hasseltse jeugd tussen 13 en 17 uur op zwart, want dan is het Buitenspeeldag! Het ideale moment dus voor alle kinderen om buiten te gaan spelen: stad Hasselt zorgt voor een onvergetelijke namiddag ravotten in het Vredespark.

 

Buitenspeeldag Hasselt

Een zwart scherm op TV; een duidelijk signaal om naar buiten te gaan! Je hoeft je daarbij zeker niet te vervelen, want stad Hasselt doet dit jaar weer mee. De Jeugddienst zorgt voor allerlei activiteiten, zoals een zeepbaan, kampen sjorren, een rodeo, sumoworstelen en je kan ook een stormbaan trotseren. Heb je zin in een watergevecht? Dat kan, we nemen een heleboel watergeweren en waterballonnen mee. We zorgen voor XXL versies van bekende spelletjes, zoals bijvoorbeeld Vier-op-een-rij en Mikado. Neem zeker ook je fiets, steps, skateboard, rollerskates… mee!

Voor de sportliefhebbers voorzien we bumpervoetbal en bij de sportdienst kan je een gevechtssport leren.

Er zullen ook enkele workshops zijn, waaronder een dansworkshop van Vibez, totebags pimpen, een make-over karavan en zeepbellen blazen.

Heb je honger of dorst? Geen probleem: vereniging Femma voorziet een pannenkoekenstand aan €1/pannenkoek en KSA Runkst bemant een drankstand.

Ten slotte zal er ook een Kleuterkwartier zijn waar enkel -6 jarigen binnen mogen: hier kunnen ze verven, meedoen aan reis rond de wereld of spelen in het ballenbad of piratenspringkasteel!

De Buitenspeeldag is volledig gratis en werkt zonder inschrijving. Alle kinderen zijn uitgenodigd voor een mega toffe namiddag in het Vredespark in Runkst, van 13 tot 17 uur.

‘Buiten spelen kan rechtstreeks gelinkt worden aan een gelukkige jeugd’, zegt schepen van Jeugd Valerie Del Re, ‘Met de Buitenspeeldag proberen we de Hasseltse kinderen dus een mooie herinnering en een stukje geluk mee te geven.

We moedigen ook alle kinderen aan om hun fiets, step, skateboard, rollerskates… mee te nemen!’
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
23-04-2018

Aan de schuine wand van het Hasseltse stadhuis zijn vandaag de eerste afwerkingspanelen bevestigd. Die test maakte duidelijk dat enkele panelen beschadigd zijn en het bevestigingssyteem nog niet op punt staat. Arbeiders monteerden vandaag met behulp van twee hoogwerkers de eerste van 170 panelen die samen de schuine wand zullen bekleden. Een bewuste kleinschalige test, om zo een optimaal...


Meer info

Hasselt
Hasselt
20-04-2018

De Hasseltse stadsbeiaardiers nemen het Erfgoeddagthema van dit jaar, KIEZEN, wel heel letterlijk. Nog tot en met zondag 22 april kan je je favoriete nummer aanduiden op de website jukebells.be. De populairste nummers worden gespeeld op Erfgoeddag tussen 15 uur en 16.30 uur. ‘Ik heb eerder deze week al op Hijo de la Luna gestemd, omdat het zoete herinneringen oproept aan mijn...


Meer info

Hasselt
Hasselt
20-04-2018

Na de rode loper die Het Stadsmus met haar werking uitrolt voor de Hasselaren ligt er nu ook een ‘groene loper’ klaar die inwoners van de stad nog meer bij het museum moet betrekken. Het Stadsmus zet namelijk de deuren van de museumtuin wagenwijd open voor bezoekers. De Hasseltse binnenstad krijgt er zo een groene long bij. Groene oase en een culturele setting Vandaag is de...


Meer info

Hasselt
Hasselt
19-04-2018

Wat denkt modeontwerpster Kristien Follon, rechterhand van Walter Van Beirendonck voor de ZulapaPUWA-collectie bij JBC, van de silhouetten in de expo? Of hoe kijkt kunstfotografe Malou Swinnen naar het thema ‘eeuwig jong?’ En welk stuk kiest de eeuwig jonge architect Vittorio Simoni? Modemuseum Hasselt laat op Erfgoeddag drie mensen met een eigen, bijzondere kijk gidsen in de expo. ...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het