Buitenspeeldag HasseltOp woensdag 18 april gaan de favoriete televisiezenders van de Hasseltse jeugd tussen 13 en 17 uur op zwart, want dan is het Buitenspeeldag! Het ideale moment dus voor alle kinderen om buiten te gaan spelen: stad Hasselt zorgt voor een onvergetelijke namiddag ravotten in het Vredespark.

 

Buitenspeeldag Hasselt

Een zwart scherm op TV; een duidelijk signaal om naar buiten te gaan! Je hoeft je daarbij zeker niet te vervelen, want stad Hasselt doet dit jaar weer mee. De Jeugddienst zorgt voor allerlei activiteiten, zoals een zeepbaan, kampen sjorren, een rodeo, sumoworstelen en je kan ook een stormbaan trotseren. Heb je zin in een watergevecht? Dat kan, we nemen een heleboel watergeweren en waterballonnen mee. We zorgen voor XXL versies van bekende spelletjes, zoals bijvoorbeeld Vier-op-een-rij en Mikado. Neem zeker ook je fiets, steps, skateboard, rollerskates… mee!

Voor de sportliefhebbers voorzien we bumpervoetbal en bij de sportdienst kan je een gevechtssport leren.

Er zullen ook enkele workshops zijn, waaronder een dansworkshop van Vibez, totebags pimpen, een make-over karavan en zeepbellen blazen.

Heb je honger of dorst? Geen probleem: vereniging Femma voorziet een pannenkoekenstand aan €1/pannenkoek en KSA Runkst bemant een drankstand.

Ten slotte zal er ook een Kleuterkwartier zijn waar enkel -6 jarigen binnen mogen: hier kunnen ze verven, meedoen aan reis rond de wereld of spelen in het ballenbad of piratenspringkasteel!

De Buitenspeeldag is volledig gratis en werkt zonder inschrijving. Alle kinderen zijn uitgenodigd voor een mega toffe namiddag in het Vredespark in Runkst, van 13 tot 17 uur.

‘Buiten spelen kan rechtstreeks gelinkt worden aan een gelukkige jeugd’, zegt schepen van Jeugd Valerie Del Re, ‘Met de Buitenspeeldag proberen we de Hasseltse kinderen dus een mooie herinnering en een stukje geluk mee te geven.

We moedigen ook alle kinderen aan om hun fiets, step, skateboard, rollerskates… mee te nemen!’
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
26-03-2019

Afgelopen weekend sloegen vandalen toe op de begraafplaats van Sint-Lambrechts-Herk. Honderden grafstukken en -decoraties werden stuk gemaakt of in een container gegooid. De stad wil nu de items die de vandalenstreek overleefden, terug aan de rechtmatige eigenaars bezorgen. De politie kwam dit weekend ter plaatse om de feiten vast te stellen. De dader(s) werd(en) nog niet gevat. “Er is...


Meer info

Hasselt
Hasselt
21-03-2019

Wie na 31 maart 2019 trouwt in Hasselt zal merken dat de ambtenaar van de Burgerlijke Stand het huwelijk in één keer officieel zal bezegelen door het digitaal te tekenen met een elektronische identiteitskaart. Officieel moeten het bruidspaar en de getuigen geen papieren akte meer handtekenen, maar de stad wil de traditie bij dit belangrijke moment niet zomaar laten verloren gaan en...


Meer info

Hasselt
Hasselt
21-03-2019

Er staat een koopweekend voor de deur in Hasselt! Zowel op zaterdag 23 als zondag 24 maart is het heerlijk Lenteshoppen in Hasselt. De binnenstad fleurt sinds enkele dagen helemaal op dankzij het bloemenevenement Blossoming Herkenrode op 5, 6 en 7 april op de Abdijsite Herkenrode.


Meer info

Hasselt
Hasselt
21-03-2019

Oxfam Bookshop Hasselt draait voor 100 % op giften van particulieren, die bij ons de boeken binnenbrengen die ze niet meer kunnen gebruiken. Tijdens de ‘Week van de Gever’ plaatsen wij deze schenkers in de schijnwerpers. We nodigen iedereen uit boeken te schenken en belonen hen op onze beurt met kleine geschenkjes '(groeiblaadjes en pleisters 'voor op een houten been'). ...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het