VLAAMSE KUNSTENAARS BELEVEN OOSTERS AVONTUUREen maandlang mochten ze Zuid-Korea creatief verblijden, nu stellen deze zes Vlaamse kunstenaars de resultaten van hun cultuurreis – met sprekende beelden en anekdotes – tentoon in de exporuimte van cc Leopoldsburg. Deze expo is te bezichtigen van donderdag 18 tot en met woensdag 31 oktober 2018.

 

In het kader van uitwisselingsproject De Koreaanse Connectie reisden de zes Vlaamse kunstenaars op bovenstaande foto van 8 tot en met 28 augustus af naar Daegu, Zuid-Korea. Ze verbleven er onder de vleugels van de plaatselijke artiestenvereniging Daegu Contemporary Artists Association en stelden er tentoon in twee exposities; de eerste in het prestigieuze Daegu Culture and Arts Center en de tweede in space 129.

Op donderdag 18 oktober (19 uur, Crea-Ateliers cc Leopoldsburg) opent de expo waar zij de resultaten van hun reis tonen en vertellen over hun ervaringen in de moderne, oosterse miljoenenstad. De tentoonstelling blijft te bezichtigen tot en met woensdag 31 oktober 2018.

Wie wil, kan die dag ook genieten van de pittige theatervoorstelling Verdrongen (in het kader van Wereldarmoededag) van Compagnie Tartaren & HETGEVOLG in de schouwburg.

Dit project kwam tot stand met steun van het Departement voor Cultuur, Jeugd en Media, Gemeente Leopoldsburg, the European Network of Cultural Centres, GC De Zeyp, het gemeentebestuur van Daegu en de Daegu Contemporary Artist Association.

 

foto:De Vlaamse artiesten van links naar rechts:
Bert De Keyser (Dilbeek) – Marc Gielen (Leopoldsburg) – Joske Vranken (Leopoldsburg) – Mariejo Drees (Leopoldsburg) – Lian Vanbrakel (Balen) – Tjen Heyligen (Schoten)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Leopoldsburg

Leopoldsburg
23-09-2018

Leopoldsburg is één van de Vlaamse pilootgemeenten die de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s) nu al integreren in hun werking. Om dit in de kijker te zetten, heeft het college van burgemeester en schepenen een aantal voortrekkers in de gemeente genomineerd als ‘SDG-helden’. Vandaag, tijdens de Week van de Duurzame Gemeenten, werden...


Meer info

Leopoldsburg
Leopoldsburg
15-09-2018

Vorig jaar organiseerde het college van burgemeester en schepenen van Leopoldsburg voor het eerst een ontvangstavond voor alle gouden huwelijksjubilarissen. Dit jaar werd dit initiatief nog uitgebreid en werden ook de diamanten, briljanten en platina jubilarissen uitgenodigd. In totaal telt Leopoldsburg dit jaar 74 jubilariskoppels die 50, 60, 65 of zelfs 70 jaar getrouwd zijn. Al deze koppels...


Meer info

Leopoldsburg
Leopoldsburg
13-09-2018

Enkele maanden geleden lanceerde de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw (VVBAD), samen met een dertigtal partnerorganisaties en een honderdtal bekende Vlamingen, de campagne #bibvooriedereen. Hierbij wordt individuen, organisaties en gemeentebesturen gevraagd om het bibliotheekcharter ‘Een bibliotheek voor iedereen’ te ondertekenen. De volledige tekst...


Meer info

LeopoldsburgAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het