Telenet isoleert ondernemers-klanten twee dagen in ZonhovenBedrijfscommunicatie met klanten en leveranciers wordt onmogelijk met zware bedrijfseconomische schade tot gevolg

 

Op 11 april heeft Telenet bij haar klanten in Zonhoven aangekondigd dat in het kader van de uitbreiding van haar kabelnetwerk in Vlaanderen naar een Giga-netwerk werken voorzien worden vanaf 25 april. Deze investering maakt deel uit van een groter project, de Grote Netwerf, waarbij Telenet zich voorbereidt op het almaar toenemende dataverkeer en inspeelt op de toekomstige digitale behoeften van particuliere en professionele gebruikers.

 

“Wij begrijpen dat de alsmaar toenemende communicatie via internet dergelijke investeringen noodzaakt”, stelt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg. “Maar de wijze waarop Telenet deze werken aankondigt en plant zorgen toch wel voor een grote verontwaardiging bij onze Zonhovense ondernemers.”

 

Zo meldt Telenet aan de bedrijven: “Op 25/04 en 26/04 zijn uw kabeldiensten (internet, vaste telefonie en tv) niet beschikbaar tussen 7.30u en 18u.”

“Als modern bedrijf gedurende twee dagen geen internetverbinding hebben is in deze tijden werkelijk ongehoord”, zo stelt plaatselijk UNIZO-voorzitter John Donders, tevens zaakvoerder van Hygiëne Support. “Communicatie met klanten en leveranciers wordt hiermee onmogelijk gemaakt, maar ook de interne communicatie tussen de medewerkers in een bedrijf wordt ernstig bemoeilijkt. Wij betreuren ook dat de communicatie met Telenet onpersoonlijk en vooral éénzijdig verloopt, wij ontvangen een mail en hebben individueel geen wederwoord.”

 

Er zijn 24 u in een dag, maar de werken gebeuren enkel tussen 7.30u en 18u, precies wanneer 99% van de bedrijfscommunicatie moet verlopen. Wij begrijpen dat het wegens lawaaihinder moeilijk is om toestemming te krijgen om ’s nachts te werken. Maar bijvoorbeeld een avond doorwerken zodat een dagdeel niet gewerkt wordt zou toch tot de mogelijkheden moeten behoren.

 

De beperkte alternatieven die Telenet voorstelt om het gebrek aan internetverbinding op te vangen is het werken via 3G/4G. John Donders: “Wij betreuren echter dat Telenet op geen enkele wijze melding maakt van extra en klantvriendelijke gunstmaatregelen voor de getroffen ondernemers. Bijvoorbeeld dat de meerkosten bij overschrijding van dit 3G/4G-abonnement uitzonderlijk niet aangerekend worden omdat de ondernemer verplicht wordt om deze verbinding te gebruiken.”

 

Telenet voorziet uiteraard in haar contracten dat zij onderhoudswerken mag uitvoeren. Maar ook al is dat contractueel opgenomen, dan nog blijft het gaan om een ‘niet–uitvoering’ van de overeenkomst gedurende twee dagen. Ook hier merken we vanwege Telenet geen enkele gunstmaatregel, bijvoorbeeld in een korting van pakweg 10 % in de abonnementsgelden van deze maand. Ondernemers moeten betalen voor diensten waarop ze geen beroep kunnen doen.  UNIZO is van mening dat het in deze zaak moet gaan om een evenwicht: de lasten voor de klanten moeten zoveel mogelijk beperkt worden, zonder dat dit tot onevenredige lasten/kosten voor Telenet mag leiden. Ons lijkt deze verhouding scheefgetrokken in het nadeel van de ondernemers die klant zijn bij Telenet.

 

In haar back-upoplossingen stelt Telenet immers voor om nieuwe diensten aan te kopen. Voor de aankoop van de 4G Mobile Wifi zou de ondernemer inclusief abonnement 90 euro moeten betalen. Ook kan hij volgens Telenet een mobiele betaalterminal huren voor de prijs van 95 euro voor twee dagen. In totaal dus een kleine 200 euro extra kosten om twee dagen over noodoplossingen te beschikken. Voor vele handelszaken is dit een hoge kost. Bovendien worden ook deze producten aangeboden aan de gangbare commerciële tarieven. In dergelijke noodsituatie zou het van een grotere klantvriendelijkheid getuigen om deze producten en diensten gratis ter beschikking te stellen.

 

Een bedrijf waarvan de bedrijfsopbrengst in 2016 meer dan 1 miljard euro bedraagt kan toch wel op een klantvriendelijkere manier zorgen voor een betere ondersteuning van haar klanten die slachtoffer zijn van deze werken.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over UNIZO LIMBURG

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-09-2017

Geniet van een GRATIS ONTBIJT met uw collega kmo-ondernemers van Kinrooi, Maaseik, Dilsen-Stokkem en Bree in het unieke concept bij GROEP JAM te Bree. Kom op donderdag 5 oktober 2017 van 08.00 tot 10.00 uur naar het ondernemersontbijt en - Leer elkaar kennen - Deel bekommernissen en ervaringen - Zoek samen naar oplossingen - Maak kennis met GROEP JAM - Ontdek mogelijkheden om lokaal beter...


Meer info

UNIZO LIMBURG
Hasselt
28-08-2017

De 22-jarige Cedric Habex, jobstudent bij Wopa Saving Energy in Riemst, is verkozen tot Limburgse jobstudent van het Jaar 2017. Voor het 10de jaar op rij organiseerden HR-dienstengroep ADMB en UNIZO de verkiezing. Ze doen dit om de 'werkgrage' jobstudent en zijn werkgever in de bloemetjes te zetten. Maar de wedstrijd dient vooral om het belang van de jobstudent voor werkgevers te...


Meer info

UNIZO LIMBURG
Hasselt
06-07-2017

- Met de nodige aanpassingen in het nieuwe decreet naar nog grotere interesse van KMO's - Duaal leren zit in volle groei in Limburg. Tijdens het zogenaamde duaal leren kiezen jongeren er bewust voor om tijdens hun schoolopleiding de nodige ervaring op te doen door aan de slag te gaan met een leercontract of werkplekleren. In Limburg zijn er al meer dan 2.000 werkplekken geregistreerd voor...


Meer info

UNIZO LIMBURG
Hasselt
02-06-2017

Op 1 mei 2015 werd de steunzone (ontwrichte zone) Limburg van kracht. Dit naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk. Dankzij deze maatregel kunnen de Limburgse bedrijven die gelegen zijn op industrie- en kmo-terreinen genieten van een vrijstelling van 25 % op van de bedrijfsvoorheffing wanneer ze bijkomende arbeidsplaatsen creëren naar aanleiding van bijkomende investeringen. Recent...


Meer info

UNIZO LIMBURGAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het