Laatste rechte lijn richting Eleven Sports 24 Hours of Zolder ingezetEr zijn nog drie weken te gaan tot het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Alle teams en rijders van het nationale uithoudingskampioenschap leggen de laatste hand aan hun voorbereidingen, en sommigen onder hen zullen half augustus wel één of andere nieuwigheid uit de hoge hoed toveren. Een overzicht van wat nu al vast staat.

 

Independent Motorsports keert terug naar Porsche
Independent Motorsport - dat vorig jaar met Dries Vanthoor, Christian Engelhart, Niels Lagrange, Xavier Stevens en Lieven Goegebuer de 24 uur van Zolder wist te winnen - laat zijn nieuwe Lamborghini ondanks een podiumplaats in de klasse na Spa even op stal staan. In het atelier wordt immers al een paar weken een nieuwe 991 Cup klaargestoomd. De twijfels over het uithoudingsvermogen van de remmen op de relatief zware Lamborghini zouden de balans richting de bolide uit Stuttgart hebben doen doorslaan.
 
No Speed Limit stapt over naar Norma
Met hun No Speed Limit Porsche wisten Fred Bouvy en Damien Coens in Belcar 2 de eerste drie races van het seizoen te domineren. Voor de Zolderse etmaalrace had Fred Bouvy echter een andere wagen in gedachten. Ook hij stapt over naar Norma, de succesvolle Franse prototypebouwer wiens wagens al alle Belcar-races van 2019 wisten te winnen. Bouvy deed zijn Porsche van de hand, maar omdat de nieuwe eigenaar onmiddellijk over zijn speeltje wou beschikken kon het No Speed Limit team niet aan de start komen van de Belcar-manche in Spa. Toch staan ze nog steeds zevende in de huidige algemene Belcar-stand, op 32 punten van leider Russell Racing by PK Carsport. Er even aan herinneren dat er tijdens de 24 Uur ook na 6 en 12 uur wordt gescoord en er zo tot 70 punten te verdienen vallen.
 
Krafft Racing lijft Zwitser Giorgio Maggi in
De #11 Krafft Racing Norma wist dit jaar al twee races te winnen, en bij het Franse team zijn ze vast van plan om ook in de 24 Uur vooraan mee te draaien. Bert Longin zal zich met jonge talenten omringen. Stienes Longin en Christoff Corten uiteraard - dit jaar al elk een race gewonnen - maar ook de jonge Zwitser Giorgio Maggi.
"Ik heb nog samen met Giorgio met een LMP3 in ELMS gereden, ik weet dus wel wat hij kan", aldus Longin. "Ik vind het belangrijk dat we de 24 Uur rustig kunnen aanpakken. We weten wat we kunnen, en als we het strijdplan goed volgen, dan zullen we op zondag nog bij de zegekandidaten zijn.”
 
Steve Vanbellingen naar Deldiche Racing by JTB
De #111 Deldiche Racing by JTB Norma kreeg dit seizoen al een paar keer met pech te maken en wist voorlopig ook nog niet te winnen. De wagen prijkt voorlopig op de 14de plaats in de tussenstand. Voor de Zolderse 24 uur krijgen Tim Joosen, Tim Verbergt en Luc De Cock de versterking van de ervaren Steve Vanbellingen. “Een paar jaar geleden wisten we alle wedstrijden te winnen, behalve de 24 Uur”, aldus teambaas Luc De Cock. “Misschien kunnen we dat dit jaar omkeren!”
 
Ook AR Performance kiest voor Porsche
AR Performance had een uitstekende start van het seizoen, met een Belcar 5-zege in de tweede wedstrijd van het openingsweekend voor de #88 BMW E90 WTCC, maar nadien liep het minder vlot. Twee nulscores zetten de renstal aan om voor de 24 uur – voor het eerst – met een ander merk in actie te komen. De keuze viel op een Porsche Cayman Clubsport, met de bedoeling algemeen bij de eerste tien te eindigen.
 
VDW Motorsport kiest voor andere BMW
Na vier Belcar 6-podiumplaatsen op vier races – waarbij een klassezege in de allereerste race van het seizoen – prijkt de #83 BMW M3 E30 van VDW Motorsport op de tweede plaats in de Belcar 6-tussenstand, op slechts vier eenheden van de leiders van JJ Motorsport. Voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder doen de troepen van Van de Water nu beroep op een iets nieuwere BMW, een E46. 
 
THEMS Racing by EMG met Bas Schouten
Ze reden al met zijn drieën naar de Belcar 2-zege in Spa, en ook voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder zal Bas Schouten Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens op de #3 Porsche van THEMS Racing by EMG vervoegen. De Porschisten mikken minstens op een klassezege, maar het is geweten dat de Limburgse etmaalrace de bolides uit Stuttgart heel goed ligt.
 
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Circuit Zolder

Heusden - Zolder
>>
12-08-2019

Bert Longin mag zich voortaan mederecordhouder noemen met zes overwinningen in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. De Leuvenaar won de editie 2019 aan het stuur van de Norma M20 FC #11 van Krafft Racing, samen met zijn zoon Stienes, Christoff Corten – die zijn tweede succes boekt – en de Zwitser Giorgio Maggi. De Porsche 991 #99 van Belgium Racing (Dylan Derdaele-Marc Goossens-Lars...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
10-08-2019

Met een verbijsterende ronde van 1:28.128 heeft Gilles Magnus zich tijdens de Super Pole-sessie verzekerd van de pole positie voor de editie 2019 van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. In zijn Norma M20 FC #1 van Russell Racing by PK Carsport die hij deelt met Jeffrey Van Hooydonk, Fred Bouvy, Hans en Frank Thiers, was de 19-jarige Antwerpenaar maar liefst twee seconden sneller dan de Norma M20...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
25-07-2019

De “geboorteplaats van het DTM” blijft deel uitmaken van de kalenderDTM in België geliefd bij de toeschouwers en op TVKostron: “Zeer goede samenwerking met een enthousiaste partner” Het DTM zal in het seizoen 2020 terugkeren naar Circuit Zolder, dat bevestigden DTM-organisator ITR en de verantwoordelijken van het Belgische circuit op dinsdag.“De terugkeer naar...


Meer info

Circuit ZolderAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het