Malinovskyi en Samatta scoren voor 2 - 0 uitgangspositie.“Poznan is een ploeg met kwaliteit,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. “Twee sterke spitsen, een goed middenveld met veel rust aan de bal en snelle flanken, we zullen op ons best moeten zijn als we willen winnen. Maar ik zie enorm veel honger in de kleedkamer.”

Clement had alvast geen selectieproblemen. Hij zette Aidoo op de bank, Lucumi nam over.

Poznan coach Djurdjevic had het over een ploeg in opbouw. “Dit wordt een grote test voor ons. We zullen moeten bewijzen dat we het hoger tempo aankunnen.”

Hij had wel enkele selectieproblemen. Tiba was geschorst, Janicki en Klups geblesseerd. Nieuwkomer Dioni ontbrak wegens een tekort aan matchritme.

Wie anders dan Malinovskyi voor de 1 – 0.

Ei zo na maakte Genk opnieuw een droomstart. In minuut vijf stuurde Trossard Pozuelo diep. Die omspeelde doelman Buric en legde terug op Trossard. Zijn schot van op de rand van de kleine rechthoek werd afgeblokt door De Marco. Vijf minuten later was het Uronen die de bezoekende zestien binnen dribbelde. Hij legde terug tot bij Samatta maar de Tanzaniaan trapte naast. De Polen waren tot dan amper in de buurt van Vukovic geraakt.

Dat gebeurde wel op het kwartier toen Jevtic een vrije trap mocht nemen vanop links. Gajos verlengde die met het hoofd maar de bal ging aan alles en iedereen voorbij zonder gevaar. Poznan speelde goed georganiseerd en hield achteraan de boel goed dicht. Zo dribbelde Pozuelo zich muurvast in het centrum. Maar Genk drong aan. Een vrije trap van Pozuelo werd vakkundig afgeweerd en op het halfuur probeerde Trossard het van ver. Het schot was te zwak om doelman Buric te verontrusten.

In minuut drieëndertig kon Pozuelo opnieuw een vrije trap voor doel zwiepen. Dewaest scoorde met het hoofd maar stond buitenspel en het feestje ging niet door. Korte tijd later sneed Trossard over links en zette voor. Ndongala was iets te klein om met het hoofd bij de bal te geraken. Even daarna herhaalde hetzelfde scenario zich. Alleen was het dit keer Ndongala die voorzette vanop rechts en Trossard die niet bij de bal kon. Twee minuten voor rusten kreeg Trossard de beste kans van de eerste helft. Pozuelo, wie anders, stak diep maar doelman Buric lag in de baan van het schot. Toch scoorde Genk nog voor de pauze. Malinovskyi pikte de bal op, ging de zestien binnen, kapte naar zijn linker en haalde verwoestend uit in de linkerbovenhoek. Doelman Buric had de bal niet eens zien passeren. De 1 – 0 voorsprong aan de rust was meer dan gerechtvaardigd.

Samatta zorgt voor de 2 – 0 uitgangspositie.

Genk begon de tweede helft met een scherpe voorzet van Uronen vanop links die voor de neus van Samatta werd weggewerkt. Kort daarop viel een bal voor de voet van Dewaest die van dichtbij pal op Buric schoot. Diezelfde Buric moest even later opnieuw de meubelen redden. Ndongala stak diep tot bij Samatta en de Poolse doelman moest goed plat om diens voorzet te onderscheppen voor de aanstormende Trossard.

Tien minuten in de tweede helft trapte een Poolse verdediger de bal pardoes op Ndongala. Die vond snel Pozuelo maar de Spanjaard krulde zijn trap net iets voorbij de kruising. Trossard slalomde de Poolse zestien binnen maar zijn voorzet werd weggekopt. De bal werd opgepikt door Maehle. De Deen zette in één tijd voor en de hard werkende Samatta kopte de 2 – 0 op het scorebord.

Poznan probeerde druk te zetten en dwong twee hoekschoppen op rij af. Gelukkig voor Genk bleven die zonder gevaar. Aan de overkant glipte Samatta door de buitenspelval maar zijn voorzet belandde achter Ndongala. Jevtic mikte nog een vrije trap voorbij de tweede paal en Trossard devieerde een voorzet van Pozuelo nipt naast.

Met Gano bracht Philippe Clement aflossing voor Samatta. Ndongala trapte over doel na een mooi balletje breed van Trossard. Diezelfde Ndongala bracht even later mooi voor doel maar de bal werd net voor de neus van Gano weggekopt. Met nog iets minder dan een kwartier te gaan had Ndongala pech. Pozuelo stak mooi diep maar Dieumerci trapte op de paal.

Genk bleef, met Zhegrova in de plaats van Trossard, op zoek gaan naar een derde doelpunt. Pozuelo mikte zeven minuten voor het einde een vrije trap maar net naast de paal buiten. Het bleef echter ook uitkijken voor de thuisploeg. Cywka haalde uit vanop de rand van de zestien maar gelukkig voor Genk gleed hij weg en Vukovic kon eenvoudig oprapen. Het doelhout hield Genk nog van de 3 – 0 toen Pozuelo de bal tegen de lat stifte. In de rebound werd het schot van Ndongala afgeblokt.

Het bleef uiteindelijk bij 2 – 0. Omdat Genk ook de nul hield kan het met een veelbelovende uitgangspositie afreizen naar Polen.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Lucumi, Dewaest, Maehle, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Trossard (81’ Zhegrova), Ndongala en Samatta (63’ Gano).

Opstelling Lech Poznan : Buric, De Marco, Rogne (67’ Vujadinovic) , Tralka, Gajos, Jevtic (73’ Tomczyk), Makuszewski (53’ Jozwiak), Cywka, Kostevych, Orlowski en Gytkjaer

Doelpunten :

43’ : 1 – 0 : Malinovskyi
55’ : 2 – 0 : Samatta

Gele kaarten : 24’ Makuszewski, 48’ Rogne, 73’ Kostevych, 92’ Tralka

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Marius Avram (Roemenië)

Toeschouwers : 13.540

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-08-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
+32
15-02-2019

“Als een ploeg zich kwalificeert in een groep met Zenith St-Petersburg, Bordeaux en Kopenhagen dan zijn ze sterk. Daar bestaat geen twijfel over. Het is een ploeg die dan weer wel en dan weer niet erg aanvallend speelt. Het zal afwachten zijn wat het wordt vanavond. Ik merk in elk geval veel gretigheid bij de groep,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. Clement miste de...


Meer info

KRC Genk official
Genk
12-02-2019

In januari bereikte KRC Genk een rechtsgeldig akkoord met Alejandro Pozuelo dat hij zou blijven tot 14 juni 2019. Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten. Dat gaat voor KRC Genk in tegen haar engagement met de speler, de hele spelersgroep én haar supporters. Voor KRC Genk is in dit dossier het sportieve belangrijker dan het financiële. Het gaat de club...


Meer info

KRC Genk official
Genk
12-02-2019

KRC Genk is trots om te melden dat Ismael Saibari (18) vanavond zijn eerste contract tekende. Ismael is een polyvalente middenvelder die al twee jaar deel uitmaakt van de Jos Vaessen Talent Academy. Hij toont zich binnen de academie als speler met technisch vermogen, inzicht en leiderscapaciteiten. KRC Genk is opgetogen dat Ismael kiest voor het project in Genk, en kijkt uit naar zijn...


Meer info

KRC Genk official
Genk
>>
12-02-2019

Afgelopen maandag stelde KRC Genk zijn nieuwste aanwinst de Japanner Junya Ito voor. KRC Genk TV haalde hem voor de camera voor een korte introductie.


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het