Schitterende 3 - 1 winst tegen Club Brugge!Philippe Clement keek met vertrouwen vooruit op de knaller tegen de regerende landskampioen. “Ik verwacht een mooie wedstrijd tussen twee ploegen die willen voetballen. Brugge zal zich niet komen wegsteken. Toch maken ook zij fouten en daar moeten we van profiteren,” besloot onze coach.

Personeelsproblemen had Clement in elk geval niet. In de kolom van de gekwetsten op het selectieblad stonden geen kruisjes. De coach kon dan ook dezelfde elf de wei insturen die op de vorige speeldag wonnen tegen AA Gent.

Coach Leko dacht niet dat deze wedstrijd bepalend zou zijn voor het kampioenschap. “Zeer belangrijk, dat wel,” aldus de Kroaat. “Maar er volgen na deze nog zes wedstrijden, daarin kan nog alles veranderen.” Ook Leko kon beschikken over dezelfde basiself die afgelopen week Standard inpakte.

Trossard met een juweeltje, Vanaken met de strafschop.

De tien eerste minuten waren voor Genk. Het had het balbezit en speelde quasi constant op de Brugse speelhelft maar gevaar leverde dat niet op. Tot in minuut dertien de thuisploeg toesloeg. Trossard onderschepte een foute pas van Denswil en joeg de bal onhoudbaar voorbij Horvath in de benedenhoek. De verdiende voorsprong stond op het scorebord.

Tien minuten later had Horvath de hulp van het doelhout nodig. Samatta wurmde zich voorbij Denswil maar trapte dan onder de Brugse doelman door op de verste paal. Een minuutje later stuurde Malinovskyi Trossard diep maar dit keer lag Horvath wel goed in de baan van het schot. Brugge kon daar enkel een schot van Mata tegenover zetten. Het verdween naast het doel van Vukovic.

Op het halfuur ging Denswil opnieuw flagrant in de fout. Met een domme terugspeelbal verraste hij ei zo na zijn doelman. Gelukkig voor hem kon Horvath de bal nog net voor de lijn keren. Genk combineerde dan goed door het midden. Trossard kon uithalen maar de Brugse doelman lag goed in de weg.

In minuut 34 ging de bal op de stip voor de bezoekers. Uronen werkte de bal weg voor de voet van Vormer maar het was de tackle van Heynen die de Nederlander uit evenwicht bracht. Boucaut kende de strafschop zonder aarzelen toe en Vanaken zette die koelbloedig om. Op slag van rust legde Trossard breed tot bij Ito. Die draaide om zijn as maar kon dan geen kracht zetten achter zijn trap en Horvath kon gemakkelijk stoppen. In blessuretijd dacht Dewaest dat hij zijn ploeg op voorsprong had gebracht toen hij een vrije trap van Malinovskyi aan de verste paal binnenkopte. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt echter afgekeurd. Zo gingen we naar de koffie met een 1 – 1 op het scorebord.

Malinovskyi op strafschop en Samatta met het hoofd.

Brugge begon de tweede helft met Amrabat in de plaats van Rits. Genk trok met frisse moed ten aanval. Samatta kon een voorzet van Ito net niet koppen en diezelfde Ito werd door Mechele afgestopt na een snelle en verre uittrap van Vukovic. Na tien minuten in de tweede helft ging de bal op de stip voor Genk. Mechele raakte de bal met de elleboog in de zestien. Boucaut vond het aanvankelijk geen strafschop maar raadpleegde dan toch het welgekende schermpje. Hij nam er zijn tijd voor maar kende dan toch de penalty toe. Malinovskyi trapte alle frustratie van de voorbije week van zich af en pegelde de 2 – 1 loeihard voorbij Horvath.

De thuisploeg bleef het goed doen al moest Trossard een scherpe voorzet aan de tweede paal wegkoppen voor de neus van de aanstormende Dennis. Bij Brugge kwamen Openda en Danjuma in voor Schrijvers en Dennis maar dat bracht weinig zoden aan de dijk voor de bezoekers. Al trapte Danjuma al meteen van ver naast.

Met nog een kwartier te gaan lanceerde Malinovskyi Ito. Die zocht Samatta aan de tweede paal maar de Tanzaniaan struikelde en kon niet afwerken. Dan lukte het beter een kleine tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Ito zette met een mooie beweging Denswil in de wind en dit keer kon Samatta wel binnen knikken. 3 – 1 en match gespeeld. We staan opnieuw vier punten voor op onze dichtste achtervolger.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Lucumi, Dewaest, Maehle, Berge, Heynen (92’ De Norre), Malinovskyi (79’ Wouters), Ito, Trossard (88’ Ndongala) en Samatta.

Opstelling Club Brugge : Horvath, Wesley, Diatta, Schrijvers (65’ Openda), Vanaken, Denswil, Vormer, Rits (45’ Amrabat), Dennis (69’ Danjuma), Mechele en Mata.

Doelpunten :

13’ : 1 – 0 : Trossard
36’ : 1 – 1 : Vanaken (strafschop)
54’ : 2 – 1 : Malinovskyi (strafschop)
81’ : 3 – 1 : Samatta

Gele kaarten : 21’ Dennis, 45’ Rits, 72’ Samatta, 85’ Mata

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Alexandre Boucaut.

Toeschouwers : 22.124
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
15-10-2019

Op dinsdag 5 november trekken we naar het legendarische Anfield. In de groepsfase nemen we het op tegen het Engelse Liverpool FC, de titelverdediger in de Champions League, aftrap 21u (Belgische tijd), 20u (lokale tijd). Naar goede gewoonte is er een supportersgids met praktische info en reisadvies. Deze kan je hier bekijken.Onze SLO's trekken mee naar Liverpool. Supporters kunnen met vragen...


Meer info

KRC Genk official
Genk
15-10-2019

Na het succesvolle debuutseizoen, slaan de Pro League en Proximus opnieuw de handen in elkaar om de enige officie√Ƭąle EA SPORTSTM FIFA 20-competitie in Belgie√Ƭą te organiseren. Wie volgt “ShadooW” op als Belgisch ePro League-kampioen?Belgische FIFA-fans kunnen hun hart ophalen. Niet alleen ligt EA SPORTSTM FIFA 20 nog maar pas in de rekken, dit jaar is er opnieuw de kans voor...


Meer info

KRC Genk official
Genk
15-10-2019

Op woensdag 30/10 organiseren we het allereerste evenement van De Genkies in het seizoen 2019-2020! En wat voor één, De Genkies Voetbaldag! De voetbaldag gaat door op een unieke locatie, namelijk de KRC Genk Indoor voetbalhal! Tijdens deze dag vol voetbal en plezier krijg je van enkele freestyle voetballers, pannavoetballers en trainers leuke workshops. Wil je een nieuw trucje...


Meer info

KRC Genk official
Genk
07-10-2019

“Moeskroen is een gevaarlijke tegenstander,” volgens Felice Mazzu. “Maar het punt tegen Napoli was een referentie match. Nu is het zaak om decompressie te voorkomen en niet te euforisch te worden.”Veel redenen om zijn basiselftal te wijzigen had Mazzu niet. Het leek erop dat de ploeg het juiste evenwicht gevonden had. De elf die Napoli in bedwang hielden startten dan ook...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het