Geen finale voor KRC Genk ladies. Beloften verliezen van Moldavo.KRC is er niet in geslaagd om voor de tweede opeenvolgende keer de finale van de Beker van België te bereiken. Ondanks de steun van heel wat supporters dankzij onze sponsor Wilms en een geslaagde supportersactie geraakte KRC niet aan de winst.

KRC kon niet rekenen op de zieke Yuna Appermont. Het begon nochtans goed. In het eerste half uur was KRC baas en dat ondanks het vroege uitvallen van Silke Leynen, voor wie een kruisbandletsel wordt gevreesd. We kwamen dan op het kwartier ook verdiend op voorsprong wanneer Celien Guns doorstak naar Liv Aerts die ons op 0-1 bracht. Aan de overzijde was keepster Rani Coenen bij de les op een poging van Lola Wajnblum. Maar een verre vrije trap van Noemie Gelders, die ongestraft 8 meter mocht pikken, verdween onder de lat in doel. KRC leek wat aangeslagen, zeker wanneer vijf minuten voor de rust Sanne Schoenmakers een hoekschop van Charlotte Cranshoff binnen knikte.
De bij de rust vers getankte moed werd snel de kop ingedrukt toen Gelders alweer met een erg verre vrije trap onder de lat mikte. Enkele scheidsrechterlijke beslissingen zorgden voor bijkomende frustratie. Toch probeerde KRC de bakens te verzetten, maar ondanks alle inzet, gesteund door de talrijke supporters, bleef het aantal kansen beperkt. In blessuretijd profiteerde Noëmie Gelders dan nog van een fout inspelen van keepster Rani Coenen om de overdreven 4-1 aan te tekenen.
Ontgoocheling troef. Het voetballeven gaat echter verder. Woensdag om half negen wacht Anderlecht aan het SportInGenk Park voor de eerste playoff-wedstrijd.
KRC: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Amber Tysiak, Lisa Verhoeven, Riete Loos, Yenthe Kerckhofs (74' Sylke Calleeuw), Aster Janssens, Silke Leynen (7' Janne Geers), Celien Guns, Liv Aerts.
Scheidsrechter: Amandine Lepage.
Doelpunten: 17' Liv Aerts 0-1, 22' Noëmie Gelders 1-1, 40' Sanne Schoenmakers 2-1, 47' Noëmie Gelders 3-1, 91' Noémie Gelders 4-1.
Gele kaarten: 45' Nathalie Weytjens, 58' Riete Loos, 65' Liv Aerts.

Nog meegeven dat onze U13-meisjes zich alvast plaatsten voor de finale van de Beker van België, ook op paasmaandag in Denderleeuw. Zij krijgen dan Brugge tegenover zich.

De Beloften verloren van Moldavo met 1-3. In de eerste twintig minuten kwamen we 0-2 achter. Een betere tweede helft werd niet beloond want Mol liep nog uit tot 0-3 vooraleer Jasmine Vebruggen kon tegenprikken.

De C-ploeg was vrij in het vooruitzicht van de terugwedstrijd van de Beker van Limburg tegen Hamont, waar het vorige week op 0-0 eindigde.

Om 10 uur ontving de U15 White in eigen huis Thor Hasselt. Er werd goed gevoetbald, maar toch verloren.

De U12 stuitte in Bocholt op een goede keeper, die onze winst verhinderde. In de laatste 10 minuten ging een 1-3 verloren en eindigde de match op 4-3.
De U15 Blue speelt zondag om 11.30 uur in Halveweg.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk Ladies

Genk
20-04-2019

Voor het seizoen 2019-2020 zijn er nog enkele interessante vacatures als trainer voor onze ploegen. Het betreft trainersopdrachten vanaf U11 t.e.m. Seniores (Eerste provinciale). Vereist: belang hechten aan opleiding van de speelsters, zowel technisch als op tactisch en mentaal vlak. Positieve energie. Diploma vereist. Wij hebben 2 ploegen U11, 1 ploeg U12, 2 ploegen U13, 2 ploegen U15, Eerste...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
20-04-2019

Op paasmaandag 22 april om 10.30 uur betwist onze U13 de Bekerfinale van België tegen de West Flames Club Brugge. Adres: FCV Dender, Walleken, 9470 Denderleeuw Er zijn 2 bussen voorzien, die vertrekken om half acht aan onze terreinen. Kom je onze meisjes aanmoedigen: er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar in de bussen. Reserveer via info@ladiesgenk.be .


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
20-04-2019

Wegens de finale van de Beker van België op Paasmaandag is er geen competitie in Playoff 1. De volgende wedstrijd staat aanstaande vrijdag 26 april op het programma, een verplaatsing naar AA Gent. Voor de Beloften wacht zaterdag om 16 uur nog een belangrijke confrontatie op het veld van Melsele. Puntengewin zou ons definitief in veilige oorden brengen. Bij winst is de redding zelfs...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
15-04-2019

Na het spijtige bekerverlies volgt woensdag al de eerste wedstrijd in Play Off 1. KRC krijgt leider Anderlecht tegenover zich. Aftrap om 20.30 uur op het SportInGenk Park. De stand voor de PlayOffs: 1 Anderlecht 24 pt. 2 AA Gent 19 pt (*) 3 Standard 18 pt (*) 4 KRC Genk 16 pt (*) (*) Bij gelijke stand wordt eerst één punt in mindering gebracht. De andere wedstrijd van...


Meer info

KRC Genk LadiesAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het