In 4 dagen rond de provincie met nieuwe Fietsronde van LimburgReisorganisatie Happy Weekends uit Geel biedt fietstoeristen dit jaar een unieke manier om op verkenning te gaan in fietsprovincie Limburg. Met dagafstanden van zo’n 65 km neemt ze hen in 4 dagen mee voor een tocht langs de provinciegrenzen. “We laten de deelnemers dagelijks kennismaken met een andere Limburgse regio en doen ook telkens een bezoek aan een locatie die typisch is voor de streek waar we fietsen”, zegt zaakvoerder Paul Huysmans van Happy Weekends.

Het originele fietsarrangement in groep wordt in 2019 drie keer aangeboden: 13 – 16 juni, 18 – 21 juli en 8 – 11 augustus, dus telkens van donderdag tot en met zondag.

Startpunt Lommel
“Donderdagmorgen komen we samen in Lommel, waar de deelnemers worden verwelkomd met Limburgse vlaai en koffie”, aldus nog Paul Huysmans. “De eerste dag fietsen ze onder begeleiding naar Maaseik, dus langs het noorden van de provincie. De tweede dag staat Maaseik – Kanne op het programma, de derde dag Kanne – Sint-Truiden en de laatste dag vanuit Sint-Truiden terug naar Lommel.”

Dagelijks bezoeken
De eerste dag drinken de deelnemers een trapist in de Achelse Kluis, de tweede dag bezoeken ze de mergelgrotten onder Kanne, de derde dag een fruitteler in Haspengouw en de vierde dag de vroegere mijnsite in Beringen. “Op die manier laten we ze nog meer proeven van de vele facetten van Limburg”, duidt Paul Huysmans.  Ook de nieuwe fietssensatie Fietsen door de Bomen in Houthalen-Helchteren ligt op het traject.

Met bagagevervoer
Telkens wordt overnacht in een 3-sterrenhotel en de bagage van de deelnemers wordt van hotel naar hotel gebracht. Er wordt gefietst in groepen van max. 25 personen met op kop een Happy Weekends-begeleider. Wie  van verder weg komt, kan voorafgaand een extra overnachting in Lommel reserveren.

Nieuw concept
“Bij de uitwerking van het arrangement bleek dat dit fietsconcept met inbegrip van het bagagevervoer nog niet bestond”, weet Paul Huysmans. “Vreemd dat nog niemand op het idee is gekomen, want dit is een heel bijzondere manier om de provincie Limburg vanop de fiets te ontdekken.”

 

 


Nog beschikbaar
13 – 16 juni is volzet, maar voor de afreizen op 18 juli en 8 augustus zijn er nog plaatsen beschikbaar. Prijs vanaf € 475 p.p. (incl. 3 overnachtingen met ontbijt, 4x lunch, 3x 3-gangendiner, koffie en taart bij vertrek, 4x bagagevervoer, bezoeken, begleiding).

 

Buitenlandse touroperators
Happy Weekends is partner van Fietsvakanties in Vlaanderen, een project van Toerisme Vlaanderen i.s.m. de provinciale toeristische diensten dat buitenlandse fietstoeristen naar Vlaanderen moet lokken. De Fietsronde van Limburg zal in dat verband ook worden aangeboden aan buitenlandse touroperators.

Meer info op www.happyweekends.be, info@happyweekends.be, 014 75 71 16.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Boekhoute
14-09-2019

Zondag 22 september – 10 tot 17 uurBoechout maakt er op 22 september een feest voor voetgangers en fietsers van. Naast de tweede editie van Boechout Trailt vindt die dag de eerste Autovrije Zondag plaats. In en rond het Jef Van Hoofplein en de Heuvelstraat valt er veel te beleven: van een tweedehandsfietsenmarkt, infostands over autodelen, elektrische fietsen tot een auteurslezing en dans-...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mol
14-09-2019

Woensdag 2 oktober is Sporthal Den Uyt in Mol het decor voor de Blind(sports)date van G-sportfederatie Parantee-Psylos. Blinde en slechtziende sporters kunnen er proeven van allerlei sportinitiaties. Deelnemers kunnen er kennismaken met gymnastiek, duiken, goalbal, torbal, showdown, karate en dans. De sportdag is een samenwerking met Licht en Liefde, de sportdienst van Mol, OCMW Mol en VIGE Mol....


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Wevelgem
14-09-2019

In 2016 begint Stéphane Fievez, afgevaardigd bestuurder en eigenaar van Ice Mountain Adventure Park in Komen (op de grens van Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk) aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van zijn activiteitenpark.Ice Mountain werd in 1999 aanvankelijk opgericht als indoor skipiste en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste aanbieders van sportief...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
13-09-2019

Lidl betaalt 440 Ghanese cacaoboeren extra premie bovenop fairtradeprijs en begeleidt hen in verschillende projectenIn Melle, in Oost-Vlaanderen, heeft Lidl haar eerste superfairtradechocolade in primeur voorgesteld: Way to Go! Dat gebeurde in aanwezigheid van uittredend vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. Daarmee voegt Lidl naast de klassieke...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het