Slachtoffers legionella kunnen aansluiten bij gemeentelijke burgerlijke partijstellingGemeente Evergem diende bij de onderzoeksrechter een klacht in met burgerlijke partijstelling, naar aanleiding van de legionellabesmetting. Inwoners van Evergem kunnen gratis aansluiten bij de gemeentelijke burgerlijke partijstelling. Ze kunnen bij de raadsman van de gemeente terecht met juridische vragen, consultaties en voor de burgerlijke partijstelling. De gemeente draagt de kosten.

 

Het is een vrijblijvend aanbod. Het staat slachtoffers uiteraard vrij om niet op dit aanbod in te gaan en zelf of via hun verzekering een raadsman aan te stellen.

 

Aansluiten bij burgerlijke partijstelling gemeente

Omdat een juridische procedure vaak omslachtig is en voor veel mensen een hoge drempel, stelde de gemeente voor om aan te sluiten bij de gemeentelijke burgerlijke partijstelling. Dat werd op dinsdag 11 juni officieel bekrachtigd door het college van burgemeester en schepenen.

 

De gemeente stelde een raadsman aan. Die diende op donderdag 23 mei namens de gemeente een klacht in met burgerlijke partijstelling. Door die klacht, werd het legionelladossier een ‘gerechtelijk onderzoek’. Dat houdt in:

·         De onderzoeksrechter voert het onderzoek

·         Zoekt belastende (à charge) en ontlastende (à décharge) elementen (principe vermoeden van onschuld)

·         Het geheim van het onderzoek is belangrijk

 

Zitdagen onderzoeksrechter

De onderzoeksrechter houdt op donderdag 13 en vrijdag 14 juni speciale zitdagen voor de legionellaslachtoffers. Dan kunnen slachtoffers een dossier indienen om zich burgerlijke partij te stellen. Het kan ook nog op een ander moment.

Slachtoffers die aansluiten bij de gemeentelijke burgerlijke partijstelling, hoeven niet zelf naar de onderzoeksrechter te stappen, maar kunnen dat via de raadsman van de gemeente doen.

 

Informatie en hulp

Op woensdag 29 mei bracht gemeente Evergem de slachtoffers van de legionellabesmetting op de hoogte dat de bron gevonden was. Op dinsdag 4 juni kregen de getroffen families meer informatie over het onderzoek, de burgerlijke partijstelling en de stappen die zij zelf kunnen zetten. Zowel van het Agentschap Zorg en Gezondheid, de gemeente, Stad Gent, het parket als het justitiehuis.

 

Het justitiehuis heeft een dienst ‘slachtofferonthaal’, waar ze gratis terecht kunnen voor inlichtingen over de juridische stand van het dossier, ondersteuning tijdens de gerechtelijke procedure, vragen aan de onderzoeksrechter en gespecialiseerde diensten.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Evergem

Evergem
22-08-2019

Op 2 september starten de scholen opnieuw. Doet jouw kind de verplaatsing van thuis naar school met het openbaar vervoer? Als Evergemnaar krijg je van de gemeente 22% korting op je abonnement van De Lijn. Ook als je kind met de trein rijdt, is er een korting.Terugbetaling deel abonnementDe gemeente betaalt een deel van de abonnementskosten voor jongeren die een trein- en of bus/tramabonnement...


Meer info

Evergem
Evergem
22-08-2019

Phishing is fraude via het internet waarbij oplichters gevoelige informatie (gebruikersnaam, wachtwoord, kredietkaartnummer, bankkaartcode, …) van je proberen te verkrijgen via valse e-mails en websites. Deze oplichters geven zich onder meer uit voor een medewerker van Gemeente Evergem.Hoe kan je verdachte e-mails herkennen?De e-mails komen onverwacht, zijn zogezegd 'dringend' en...


Meer info

Evergem
Evergem
22-08-2019

Op 8 september openen stad Gent, de Vlaamse Landmaatschappij en gemeente Evergem samen met de bewoners en Chiro Magneet een nieuw park in de Gentse kanaalzone: het koppelingsgebied Doornzele-Kanaalzijde. Een park tussen de Langerbruggekaai en de Lochtingstraat op de grens van Evergem en Gent.Iedereen is welkom!Het voormalig industrieterrein is ongeveer 4,5 hectare groot en vormt een groene buffer...


Meer info

Evergem
Evergem
19-08-2019

Naast autodelen krijgt het concept fietsdelen steeds meer naamsbekendheid. In Eeklo en Aalter kan je bijvoorbeeld al gebruik maken van Blue-bikes aan het treinstation. Natuurpunt en Partners Meetjesland zoekt mensen die hun eigen (bak)fiets willen delen. Heb jij interesse?Wist je dat je als particulier jouw elektrische (bak)fiets kan delen met anderen? In Gent heet dit initiatief...


Meer info

EvergemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het