Heraanleg E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen start op 17 juniOp maandag 17 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige heraanleg van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. In totaal wordt 8 km E17 volledig vernieuwd om het wegcomfort te verbeteren. Op zondagavond 16 juni vanaf 18u zet de aannemer de signalisatie klaar en rijdt het verkeer op de E17 in Zwijnaarde in beide richtingen over twee rijstroken. Ook de afrit naar de R4 in Destelbergen gaat dicht. Deze werken zullen heel wat hinder met zich meebrengen en daarom vragen we aan de weggebruikers zich vooraf goed te informeren vooraleer ze de weg op gaan. Het einde van de werken is voorzien eind augustus. 

Wat houden de werken in?
In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. De afrit naar het UZ Gent van de E17 richting Antwerpen wordt ook volledig heraangelegd. In de richting van Gent werkt de aannemer vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent. Ook de afrit krijgt een nieuwe toplaag. In totaal vernieuwen we 8 km snelweg voor meer veiligheid en rijcomfort.

Wanneer voeren we de werken uit?
Op zondag 16 juni vanaf 18u 's avonds zet de aannemer alle signalisatie klaar. Van maandag 17 juni tot 18 juli start hij met de heraanleg op de rijrichting Antwerpen. In de maand juni rijdt het verkeer in beide richtingen op twee versmalde rijstroken en gaat de afrit naar de R4 in Destelbergen dicht. Vanaf juli gaan verschillende op- en afritten in de richting van Antwerpen dicht. In deze periodes wordt er 24/24 gewerkt en ook tijdens het weekend. Tijdens de Gentse feesten wordt er niet gewerkt en is de weg terug vrij. De rijrichting Kortrijk krijgt een opknapbeurt van begin augustus tot eind augustus. Het viaduct van Gentbrugge, dat de komende twee jaar gesaneerd wordt, is niet opgenomen in de werfzone.

Verkeerssituatie tijdens eerste fase

Fase 1: van 17 juni tot 28 juni (+/- 12 dagen)
De werfzone loopt van even voorbij het viaduct in Gentbrugge tot voorbij het op- en afrittencomplex Destelbergen over een lengte van 3 km. Het verkeer rijdt over twee versmalde rijstroken op de E17 richting Antwerpen. De afrit in Destelbergen naar de R4 gaat dicht, het verkeer rijdt door naar het op- en afrittencomplex Beervelde en kan daar keren.

Tijdens de volgende fasen schuift de werfzone op richting Zwijnaarde en hierbij zijn niet steeds alle op- en afritten richting Antwerpen open. Het afsluiten van bepaalde op- en afritten gebeurt bewust tijdens de zomermaanden om de hinder zoveel als mogelijk te beperken.

Er zijn 9 verschillende fasen tijdens deze werken en het is niet echt aangewezen om deze allemaal in het persbericht te vermelden. Alle verschillende fasen en omleidingsplannen staan op www.wegenenverkeer.be/Gent.

Kies voor alternatieven
Gedurende twee maanden verwachten we veel hinder op de E17 in Zwijnaarde.
Informeer u goed op voorhand als u de weg op moet via onze webpagina. U kunt zich daar ook abonneren op de digitale nieuwsbrief. En we raden u aan om zoveel mogelijk te kiezen voor alternatieve routes. 

Minder hinder
De aannemer werkt dag en nacht, in het weekend en tijdens de vakantie.
Er wordt gewerkt in veel verschillende en korte fasen.
Als alles verloopt volgens planning, wordt er niet gewerkt tijdens de Gentse feesten (19 juli tot 28 juli).


Voor de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruikers wordt een snelheidsregime van 50km/u ingesteld.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Belga Media Support

Brussel
15-06-2019

De federale milieu-inspecteurs hebben verschillende autoshowrooms gecontroleerd tussen oktober 2018 en februari 2019. Meer dan 3/4 van de bezochte verkooppunten voldoen noch aan de verplichtingen voor het nieuwe CO2-etiket op auto’s noch aan deze voor de affiche met de prestaties van modellen van eenzelfde merk.De milieu-inspecteurs van de FOD Volksgezondheid hebben 44 showrooms en 34...


Meer info

Belga Media Support
Brussel
14-06-2019

In 2016 (meest recente gegevens) werden er in ons land meer dan 13.000 operaties bij nieuwe patiënten uitgevoerd om gewicht te verliezen. De laatste 7 jaar nam dit soort ingrepen met bijna 80% toe. Momenteel worden ze enkel terugbetaald aan volwassenen met een BMI van minstens 40 of van minstens 35, dit laatste in combinatie met o.a. type 2 diabetes. Het Federaal Kenniscentrum voor de...


Meer info

Belga Media Support
Brussel
08-06-2019

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed over het bedrag ten laste van de administratiekosten van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering, bestemd voor de financiering van het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg in 2019.Het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg wordt onder...


Meer info

Belga Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het