Herinrichting speelplein DonckDe stad heeft heel wat speelpleintjes waar de stadsdiensten maandelijks controle doen op de toestand van de speeltuigen, enz. Ziet u als burgers problemen, dan mag u die zeker melden aan de dienst groenbeleid en landbouw. Zo zijn we er samen verantwoordelijk voor dat onze speelpleintjes onderhouden, maar vooral ook veilig blijven.

Eind mei start Groep Intro met de herinrichting van speelplein Donck in de wijk Vlotgras/Donck.  Deze herinrichting is nodig omdat de speeltuigen versleten waren en moesten afgebroken worden. We willen van dit speelplein een bruisende ontmoetingsplaats te maken voor buurtbewoners van 0 tot 99 jaar. Hiervoor doen we een totale make-over met speelaanleidingen, rustpunten en groenaanleg. De jeugdopbouwwerker is met enkele voorstellen naar de kinderen en jongeren van de wijk getrokken om te horen wat zij ervan vinden. Zij zijn uiteindelijk de grootste gebruikers van het nieuwe plein.

Er zal o.a. een olifantenpad doorheen het speelplein lopen die de beide delen van de wijk met elkaar verbindt. Er komt een groot waterspeeltoestel, picknickbanken en een palenbos. Maar ook groenaanplanting zal een grote rol spelen o.a. door het plaatsen van een wilgenhut, het planten van enkele nieuwe bomen, het plaatsen van enkele snoephagen en een leifruittunnel.

De heraanleg van dit speelplein kadert in de visie op natuurlijk spelen die de stad heeft ontwikkeld.  
"Jaarlijks pakken we ook een of meerdere pleintjes aan. We proberen deze nog attractiever te maken. In gesprekken met onze kindergemeenteraad en ook uit de Droomdag voor kinderen begin dit jaar leerden we dat kinderen net iets meer willen dan een schommel en een glijbaan. Ze hebben graag veel groen om te ravotten en attractieve, avontuurlijke speeltuigen waarbij ze ook nog hun fantasie kunnen gebruiken. Vanuit de stad proberen wij daarop in te spelen. Speelplein Donck is daar nu een voorbeeld van, maar ook onze kampenbouwwedstrijd die deze zomer loopt, speelt hierop in en daagt kinderen uit. " (quote Schepen Lien Verwaeren)

Meer info: Dienst groenbeleid en landbouw, Administratief Centrum, Fr. Courtensstraat 11, groenbeleid@dendermonde.be, 052-25 11 25
Voor de persmedewerker: wilt u de exacte datum van de start van de herinrichtingswerken weten (eventueel voor een fotomoment)?  Geef dit door aan de dienst groenbeleid en landbouw en ze brengen u op de hoogte.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
20-07-2017

Het stadsbestuur en de lokale politie nemen extra maatregelen om grootschalige evenementen te beveiligen. In het kader van de aanhoudende terreurdreiging niveau 3 en de verschillende incidenten die al in binnen- en buitenland hebben plaatsgevonden, heeft de lokale politie in samenspraak met het stadsbestuur extra maatregelen genomen zoals opgelegd door het crisiscentrum van de regering....


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2017

In de nacht van zaterdag 22 juli 2017 vindt de Tropical Party plaats in jeugdhuis Zenith. Er geldt een rij- en parkeerverbod (ook op de parking van JH Zenith) aan de Cleophas Heyvaertstraat van zaterdag 22 juli om 10 u. tot zondag 23 juli tot 10 u. Het is mogelijk dat in de Otterstraat meer verkeer en parkeerders zullen zijn.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2017

Op zondag 30 juli 2017 organiseert Toerisme Dendermonde van 14 tot 19 u. de jaarlijkse rommelmarkt op de Grote Markt, Kerkstraat (tussen Grote Markt en Beurzestraat), Justitieplein, Franz Courtensstraat, Werf, Koningin Astridlaan en Vlasmarkt. Vanaf 8 u. tot na afloop van de activiteit (ca. 21 u.) geldt er een rij- en parkeerverbod op het volledige tracé. Bijkomende regelingen: ·...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2017

Tussen de periode van 1 tot 10 augustus wordt een riool aangesloten aan Dijkstraat nr. 37. Doorgaand verkeer is niet mogelijk. Er wordt sterke hinder verwacht. Algemene informatie · Aard: rioolaansluiting · Startdatum: dinsdag 1 augustus 2017 · Einddatum: donderdag 10 augustus 2017 · Opdrachtgever: stad Dendermonde · ...


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het