Noodplanoefening: leerlingen Oscar Romerocollege geëvacueerd naar onthaalcentrumOp vrijdagnamiddag 19 mei vond een noodplanoefening plaats. Tijdens deze oefening werden een 40-tal leerlingen van het Oscar Romerocollege domein techniek en engineering geëvacueerd en overgebracht naar een onthaalcentrum.

Om alles zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten verlopen, werd het ongevalsscenario en het exacte tijdstip van de oefening niet vooraf bekend gemaakt.

 

Tijdens de oefening werd het interne noodplan van de school getest: alarmeren, leerlingen evacueren en verzamelen ... Ook de stedelijke structuren werden geoefend: het psychosociaal hulpverleningsnetwerk werd geactiveerd. Dit netwerk bestaat uit een aantal coördinatoren en opgeleide vrijwilligers. Zij hadden als taak om een onthaalcentrum in te richten, de leerlingen te registreren en de opvang te verzorgen.

 

De oefening en de samenwerking tussen de verschillende partners is vlot verlopen. Op basis van een evaluatie worden er in de noodplannen enkele punten aangepast. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
20-07-2017

Het stadsbestuur en de lokale politie nemen extra maatregelen om grootschalige evenementen te beveiligen. In het kader van de aanhoudende terreurdreiging niveau 3 en de verschillende incidenten die al in binnen- en buitenland hebben plaatsgevonden, heeft de lokale politie in samenspraak met het stadsbestuur extra maatregelen genomen zoals opgelegd door het crisiscentrum van de regering....


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2017

In de nacht van zaterdag 22 juli 2017 vindt de Tropical Party plaats in jeugdhuis Zenith. Er geldt een rij- en parkeerverbod (ook op de parking van JH Zenith) aan de Cleophas Heyvaertstraat van zaterdag 22 juli om 10 u. tot zondag 23 juli tot 10 u. Het is mogelijk dat in de Otterstraat meer verkeer en parkeerders zullen zijn.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2017

Op zondag 30 juli 2017 organiseert Toerisme Dendermonde van 14 tot 19 u. de jaarlijkse rommelmarkt op de Grote Markt, Kerkstraat (tussen Grote Markt en Beurzestraat), Justitieplein, Franz Courtensstraat, Werf, Koningin Astridlaan en Vlasmarkt. Vanaf 8 u. tot na afloop van de activiteit (ca. 21 u.) geldt er een rij- en parkeerverbod op het volledige tracé. Bijkomende regelingen: ·...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2017

Tussen de periode van 1 tot 10 augustus wordt een riool aangesloten aan Dijkstraat nr. 37. Doorgaand verkeer is niet mogelijk. Er wordt sterke hinder verwacht. Algemene informatie · Aard: rioolaansluiting · Startdatum: dinsdag 1 augustus 2017 · Einddatum: donderdag 10 augustus 2017 · Opdrachtgever: stad Dendermonde · ...


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het