Noodplanoefening: leerlingen Oscar Romerocollege geëvacueerd naar onthaalcentrumOp vrijdagnamiddag 19 mei vond een noodplanoefening plaats. Tijdens deze oefening werden een 40-tal leerlingen van het Oscar Romerocollege domein techniek en engineering geëvacueerd en overgebracht naar een onthaalcentrum.

Om alles zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten verlopen, werd het ongevalsscenario en het exacte tijdstip van de oefening niet vooraf bekend gemaakt.

 

Tijdens de oefening werd het interne noodplan van de school getest: alarmeren, leerlingen evacueren en verzamelen ... Ook de stedelijke structuren werden geoefend: het psychosociaal hulpverleningsnetwerk werd geactiveerd. Dit netwerk bestaat uit een aantal coördinatoren en opgeleide vrijwilligers. Zij hadden als taak om een onthaalcentrum in te richten, de leerlingen te registreren en de opvang te verzorgen.

 

De oefening en de samenwerking tussen de verschillende partners is vlot verlopen. Op basis van een evaluatie worden er in de noodplannen enkele punten aangepast. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
17-11-2017

In de periode van 20/11 tot 1/12/2017 voert Telenet graafwerken uit om nutsleidingen aan te leggen. De graafwerken vinden plaats in de omgeving van Allnex. Het verkeer zal geregeld worden met verkeerslichten, waarbij beurtelings langs de werken gereden wordt.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
17-11-2017

Iedereen kan de openbare zitting bijwonen. De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert op dinsdag 21 november 2017 om 20 uur in de raadzaal van het OCMW, Kerkstraat 115. Lees door voor de agendapunten.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
17-11-2017

Vernieuwingsproject voor de stationsomgeving: werk/denk actief mee! Workshopweek van 20 tot 24 november Het stadsbestuur wil werk maken van een grondige vernieuwing en herwaardering van de stationsomgeving. We willen hierover graag nadenken samen met u. Een team van experten zal voorstellen voor de ontwikkeling van de ruime omgeving van het station uitwerken. Maar we maken dit plan niet alleen....


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
+1
17-11-2017

Het pedagogisch project is een verplicht document dat elke school in bezit moet hebben. Hierin staan, voor al onze scholen in de scholengemeenschap, 9 fundamentele uitgangspunten ten aanzien van mens en maatschappij waarvoor wij, als school, staan. Dit pedagogisch project heeft de school ‘schooleigen’ gemaakt, maar ook kindvriendelijker! De 9 klassen kozen elk een uitgangspunt en...


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het