Verkeersweek in Gemeentelijke Basisschool WippelgemIn de week van 16 tot 20 oktober vindt de verkeersweek plaats. In onze school staat heel wat op het programma.

  • Maandag 16 oktober: 5de en 6de leerjaar hele dag naar Kasteeldomein van Wippelgem: workshops in verband met verkeer: tuimelwagen, verkeerspark, behendigheidsparcours, promillebrillen, getuigenissen, repair café en G-bus.
  • Dinsdag 17 oktober: 1ste en 2de leerjaar, fietsparcours op en rond de school, over de speelplaatsen en de parking. Behendigheid, evenwicht en stuurvaardigheden staan centraal.
  • Dinsdag 17 oktober: 5e en 6e lj., fietstocht door de gemeente met als tussenstop een bezoek aan het Waterspaarbekken en het Mottekasteel. Begeleiding door de gangmakers van Evergem Sport! vzw.
  • Woensdag 18 oktober: 3de en 4de leerjaar, verkeersproeven op de parking. Met de fiets in kleine groepjes onder begeleiding naar het dorp rijden en daar leren oversteken aan het kruispunt Wippelgem Dorp / Moleneinde. Het rondpunt correct passeren en de aandachtspunten bij het verlaten van het Kokerstraatje komen ook aan bod.
  • Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober: peuters, 1ste en 2de kleuterklas gaan voor hun loopfietsbrevet. De nadruk ligt op evenwicht, stuurvaardigheid, en kijk- en luistergedrag tijdens het fietsen.
  • Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober: 3de kleuterklas gaat te voet op stap rond de school en tracht zo een voetgangersbrevet te halen. Ze moeten hiervoor drie vaardigheden beheersen: stoppen aan de stoeprand, oversteken op een zebrapad en netjes langs de huizenkant stappen op het voetpad.Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Evergem

Evergem
10-06-2018

Op 18 juni, 23 juni en 28 juni toont Plaza Café de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm op het Dorpsplein. Vier uur voor aanvang van de wedstrijd mag er niet geparkeerd worden op het plein. Dezelfde regeling geldt ook voor de wedstrijden die eventueel volgen. Vanaf enkele uren voor de wedstrijd tot enkele uren na de wedstrijd geldt er een parkeerverbod op het Dorpsplein....


Meer info

Evergem
Evergem
10-06-2018

Van maandag 11 tot maandag 25 juni past De Lijn haar dienstregeling aan en geldt er een examendienstregeling. Vanaf dinsdag 26 juni wordt het uurrooster opnieuw aangepast, dan geldt de vakantiedienstregeling. Je vindt alle informatie www.delijn.be. In de infozuilen in Administratief Centrum Evergem (Fortune De Kokerlaan 11) en Bibliotheek Evergem (Bibliotheekstraat 12) kan je folders met de...


Meer info

Evergem
Evergem
10-06-2018

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt Levensloop Evergem plaats aan Sportcentrum Hoge Wal. Tientallen teams engageren zich om 24 uur in beweging te blijven en zo geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker. Op 12 juni staat er een dessertenbuffet in AC Evergem om deze actie te steunen. Aan de Hoge Wal in Ertvelde (Guldensporenlaan 34) wordt in in het weekend van 16 en 17 juni een immens...


Meer info

Evergem
Evergem
10-06-2018

Van maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni wordt het tuin- en snoeiafval opgehaald. Zet het afval ten vroegste op zaterdag 16 juni en ten laatste op maandag 18 juni om 6 uur buiten. Los of fijn tuinafval moet je verzamelen in de bruine gemeentelijke composteerbare zakken. De zakken zijn te koop bij deze lokale handelaars en kosten 0,50 euro per stuk. Tips Steek nat tuinafval niet vroeger...


Meer info

EvergemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het