Verkeersweek in Gemeentelijke Basisschool WippelgemIn de week van 16 tot 20 oktober vindt de verkeersweek plaats. In onze school staat heel wat op het programma.

  • Maandag 16 oktober: 5de en 6de leerjaar hele dag naar Kasteeldomein van Wippelgem: workshops in verband met verkeer: tuimelwagen, verkeerspark, behendigheidsparcours, promillebrillen, getuigenissen, repair café en G-bus.
  • Dinsdag 17 oktober: 1ste en 2de leerjaar, fietsparcours op en rond de school, over de speelplaatsen en de parking. Behendigheid, evenwicht en stuurvaardigheden staan centraal.
  • Dinsdag 17 oktober: 5e en 6e lj., fietstocht door de gemeente met als tussenstop een bezoek aan het Waterspaarbekken en het Mottekasteel. Begeleiding door de gangmakers van Evergem Sport! vzw.
  • Woensdag 18 oktober: 3de en 4de leerjaar, verkeersproeven op de parking. Met de fiets in kleine groepjes onder begeleiding naar het dorp rijden en daar leren oversteken aan het kruispunt Wippelgem Dorp / Moleneinde. Het rondpunt correct passeren en de aandachtspunten bij het verlaten van het Kokerstraatje komen ook aan bod.
  • Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober: peuters, 1ste en 2de kleuterklas gaan voor hun loopfietsbrevet. De nadruk ligt op evenwicht, stuurvaardigheid, en kijk- en luistergedrag tijdens het fietsen.
  • Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober: 3de kleuterklas gaat te voet op stap rond de school en tracht zo een voetgangersbrevet te halen. Ze moeten hiervoor drie vaardigheden beheersen: stoppen aan de stoeprand, oversteken op een zebrapad en netjes langs de huizenkant stappen op het voetpad.Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Evergem

Evergem
13-12-2017

Op zaterdag 16 december treden de GBS-Singers op in de kerk van Zelzate. Samen met Kinder- en jeugdkoor Kluizen en koor Glissando. Als voorprogramma bij Willy Sommers. Aan het einde van het concert zingen ze ook samen een lied. De opbrengst gaat naar een goed doel. Goal Events organiseert elk jaar een kerstconcert ten voordele van verschillende goede doelen. Via hun website kan je ook tickets...


Meer info

Evergem
Evergem
13-12-2017

Op zaterdag 27 januari gaat de vierdezaterdagwandeling richting Koewacht en Moerbeke. De wandeling bestaat uit twee delen van telkens zowat 8 km. Inschrijven kan bij Dienst Sport en bij de Gangmakers van Evergem Sport! vzw. Deelnemen kost 12 euro, er zijn verschillende opstapplaatsen voor de bus. Vertrekplaatsen bus 12.30 uur: Sleidinge-Dorp (Wilfried Martensplein) 12.40 uur: Reibroekstraat,...


Meer info

Evergem
Evergem
13-12-2017

In Ertvelde, Evergem en Sleidinge zijn er oplaadpunten voor de budgetmeter. Wie betaalt via bpost, overschrijving, budgetbeheerrekening, schuldbemiddelaar of bewindvoerder, kan enkel opladen in het Administratief Centrum Sleidinge. Breng dan ook een betaalbewijs mee. Als je je factuur van je energieleverancier niet tijdig kan betalen, wordt je energiecontract stopgezet. Als je op termijn geen...


Meer info

Evergem
Evergem
13-12-2017

De personeelsleden van gemeente en OCMW halen hun bakkunsten boven en bieden op 12 en 13 december een dessertbuffet en koekjes aan. Het buffet in het Administratief Centrum Gemeentehuis en het etentje met de burgemeester brachten samen al 255,55 euro op. Maar er is nog meer... Je kan vandaag nog aanschuiven in de bib en de sporthallen. Administratief Centrum Gemeentehuis: dinsdag 12 december...


Meer info

EvergemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het