Verkeersweek in Gemeentelijke Basisschool WippelgemIn de week van 16 tot 20 oktober vindt de verkeersweek plaats. In onze school staat heel wat op het programma.

  • Maandag 16 oktober: 5de en 6de leerjaar hele dag naar Kasteeldomein van Wippelgem: workshops in verband met verkeer: tuimelwagen, verkeerspark, behendigheidsparcours, promillebrillen, getuigenissen, repair café en G-bus.
  • Dinsdag 17 oktober: 1ste en 2de leerjaar, fietsparcours op en rond de school, over de speelplaatsen en de parking. Behendigheid, evenwicht en stuurvaardigheden staan centraal.
  • Dinsdag 17 oktober: 5e en 6e lj., fietstocht door de gemeente met als tussenstop een bezoek aan het Waterspaarbekken en het Mottekasteel. Begeleiding door de gangmakers van Evergem Sport! vzw.
  • Woensdag 18 oktober: 3de en 4de leerjaar, verkeersproeven op de parking. Met de fiets in kleine groepjes onder begeleiding naar het dorp rijden en daar leren oversteken aan het kruispunt Wippelgem Dorp / Moleneinde. Het rondpunt correct passeren en de aandachtspunten bij het verlaten van het Kokerstraatje komen ook aan bod.
  • Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober: peuters, 1ste en 2de kleuterklas gaan voor hun loopfietsbrevet. De nadruk ligt op evenwicht, stuurvaardigheid, en kijk- en luistergedrag tijdens het fietsen.
  • Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober: 3de kleuterklas gaat te voet op stap rond de school en tracht zo een voetgangersbrevet te halen. Ze moeten hiervoor drie vaardigheden beheersen: stoppen aan de stoeprand, oversteken op een zebrapad en netjes langs de huizenkant stappen op het voetpad.Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Evergem

Evergem
18-10-2017

Onze verkeersweek is goed gestart! We kregen bezoek van de fluo's, die leerden onze fluodans. Vrijdag is er een groot fluofeest op school! We hopen dat alle kinderen zich laten zien in het verkeer en vrijdag mag dat een beetje extra fluo zijn ... Vrijdag hebben we zelfs fluomeesters en fluojuffen! Dat wordt de moeite! Meer over het programma van de verkeersweek


Meer info

Evergem
Evergem
18-10-2017

In november staan we vier keer stil bij de wereldoorlogen. We vieren Wapenstilstand op 11 november. Het Cultuurcentrum toont de voorstelling 'Ten Oorlog' en er is een lezing over het boek 'Bloedgetuigen'. Daarnaast kan je in de Hoofdbibliotheek de collectie memorabilia van Guido Deseijn ontdekken. Herdenking Wapenstilstand Zaterdag 11 november Vieringen in de drie grote...


Meer info

Evergem
Evergem
18-10-2017

-Op zondag 1 oktober was er Open Bedrijvendag in Evergem. Bezoekers kregen een stempelkaart. Bij elk bedrijfsbezoek kwam er een extra stempel op die kaart. Uit alle kaarten werden volgende winnaars geloot: Hoofdprijzen Daniël Cockuyt Hij wint een weekendje naar de kust voor 10 personen, geschonken door Verdegem Vastgoed. Anja Herbosch Zij wint een kookworkshop, aangeboden door VK...


Meer info

Evergem
Evergem
18-10-2017

Alle gemeente- en OCMW-diensten gesloten op 19 oktober Op donderdag 19 oktober zijn alle gemeente- en OCMW-diensten gesloten. Die dag denken alle ambtenaren en mandatarissen samen na over de missie, visie, organisatiecultuur en structuur. Ongeveer 300 medewerkers zakken die dag af naar Sportcentrum Hoge Wal om een antwoord te vinden op de volgende vragen: Wie zijn wij als organisatie? Waar...


Meer info

EvergemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het