Verkeersweek in Gemeentelijke Basisschool WippelgemIn de week van 16 tot 20 oktober vindt de verkeersweek plaats. In onze school staat heel wat op het programma.

  • Maandag 16 oktober: 5de en 6de leerjaar hele dag naar Kasteeldomein van Wippelgem: workshops in verband met verkeer: tuimelwagen, verkeerspark, behendigheidsparcours, promillebrillen, getuigenissen, repair café en G-bus.
  • Dinsdag 17 oktober: 1ste en 2de leerjaar, fietsparcours op en rond de school, over de speelplaatsen en de parking. Behendigheid, evenwicht en stuurvaardigheden staan centraal.
  • Dinsdag 17 oktober: 5e en 6e lj., fietstocht door de gemeente met als tussenstop een bezoek aan het Waterspaarbekken en het Mottekasteel. Begeleiding door de gangmakers van Evergem Sport! vzw.
  • Woensdag 18 oktober: 3de en 4de leerjaar, verkeersproeven op de parking. Met de fiets in kleine groepjes onder begeleiding naar het dorp rijden en daar leren oversteken aan het kruispunt Wippelgem Dorp / Moleneinde. Het rondpunt correct passeren en de aandachtspunten bij het verlaten van het Kokerstraatje komen ook aan bod.
  • Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober: peuters, 1ste en 2de kleuterklas gaan voor hun loopfietsbrevet. De nadruk ligt op evenwicht, stuurvaardigheid, en kijk- en luistergedrag tijdens het fietsen.
  • Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober: 3de kleuterklas gaat te voet op stap rond de school en tracht zo een voetgangersbrevet te halen. Ze moeten hiervoor drie vaardigheden beheersen: stoppen aan de stoeprand, oversteken op een zebrapad en netjes langs de huizenkant stappen op het voetpad.Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Evergem

Evergem
16-02-2018

De Sociale Dienst helpt onder meer mensen om hun geld zo goed mogelijk te beheren, maar loodst hen ook door de soms ingewikkelde papierwinkel. Momenteel loopt er een traject om mensen zoveel mogelijk zelfstandig te leren omgaan met geld en papieren. Tewerkstelling blijft de beste hefboom om de vicieuze cirkel van de armoede te doorbreken. Maar voor veel mensen is de drempel naar een job nog te...


Meer info

Evergem
Evergem
16-02-2018

Mensen die door Fedasil naar lokale OCMW’s doorgestuurd worden, moeten binnen de 4 maand een woning vinden op de private markt. Meestal is dat niet mogelijk en blijven die mensen langer in de tijdelijke opvang. Dat is financieel onhoudbaar geworden, daarom wordt een aantal opvangplaatsen gesloten. Evergem beschikt over 52 Lokale Opvanginitiatieven, kortweg LOI’s. Een LOI is een...


Meer info

Evergem
Evergem
16-02-2018

OCMW Evergem voert sinds februari een vernieuwd activeringsbeleid, waarbij het sterk inzet op duurzame en lokale tewerkstelling. De OCMW-raad keurde hierover een visietekst goed, er zijn drie stappen: een voortraject, intensieve samenwerking en inzet van een activeringscoach. ‘Activering’ houdt in dat de Sociale Dienst mensen helpt om een geschikte job te vinden en aan het werk te...


Meer info

Evergem
Evergem
16-02-2018

et gemeentelijk informatieblad Burggrave verschijnt maandelijks (behalve in augustus). Je kan het magazine ook online lezen. Lees de nieuwe editie van het informatieblad Burggrave.


Meer info

EvergemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het