Aanleg fietspad tussen de Kroonveldlaan en site OlymposVeel fietsers gebruiken de verbindingsweg tussen de Kroonveldlaan en de site van het zwembad Olympos (Kalendijkgebied) om naar het stadscentrum te rijden. Deze buurtweg situeert zich op OCMW-domein tussen het ziekenhuis az Sint-Blasius en het nieuwe Huis van het Kind. De weg in freesasfalt is momenteel niet comfortabel berijdbaar.  

Er wordt een nieuwe rijweg in asfalt gerealiseerd met een breedte van 2,5 meter, die fietsvriendelijk en goed verlicht is. De stedenbouwkundige vergunning werd afgeleverd, waardoor we weldra kunnen starten.

De werken worden uitgevoerd in 3 fasen in de periode van begin april tot eind juni(timing afhankelijk van de weersomstandigheden):

  • Fase 1: Aanleg openbare verlichting door Eandis
  • Fase 2: Aanleg rijweg in asfalt door aannemer Viabuild.
  • Fase 3: Aanwerken van de bermen door de technische uitvoeringsdienst van de stad.

Het is onvermijdelijk dat we de fietsweg plaatselijk moeten afsluiten als er werken aan de gang zijn. Dit zal niet permanent zijn, soms zullen de fietsers wel kunnen passeren.

Er zijn alternatieve fietsroutes via een andere fietsweg in de Kroonveldlaan en ook via de Baleunisstraat.
Wij vragen om ter plaatse de aanwijzingen door de verkeerssignalisatie te volgen.

In de Kroonveldlaan zelf zal de hinder ter hoogte van de fietsweg beperkt blijven tot een duidelijke afbakening van de werkzone.

Infopagina op stadswebsite: https://www.dendermonde.be/fietspadkroonveldlaan
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
22-03-2018

Tijdens 2 werkdagen tussen donderdag 22 maart en zaterdag 31 maart wordt een wegverzakking hersteld op de Bevrijdingslaan ter hoogte van huisnummer 11. Algemene informatie Aard: wegverzakking herstellen (frezen en nieuw wegdek plaatsen) Datum: 2 werkdagen tussen donderdag 22 maart en zaterdag 31 maart 2018 Opdrachtgever: Soga nv Aannemer: Wawebo uit Sint-Gillis-Waas ...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
22-03-2018

Via deze overeenkomst voert de Sociale Werkplaats taken uit op het openbaar domein. Het stadsbestuur voorziet werkingsmiddelen, materiaal en logistieke steun. De gemeenteraad keurde op woensdag 21 maart de overeenkomst goed. De leerwerkplaatsen zijn bedoeld voor mensen die niet, nog niet of niet meer terecht kunnen in het reguliere of beschermde arbeidscircuit. Er wordt gewerkt via een...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
22-03-2018

Sinds vorig weekend doken er in het stadscentrum her en der stencils op met de boodschap ‘Waar is Franz?’. Er waren verschillende varianten (een portret, koeien, een varken, een zeezicht …). Tot op vandaag was onduidelijk wie er verantwoordelijk was voor deze actie en waarom. Nu komt de KASK naar buiten met de mededeling dat zij de guerrilla-actie opgezet hebben in het kader...


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het