Zondag 1 april, de Ronde van Vlaanderen komt 4 keer langs in Ronse!• Vanaf 12.50 u. worden de heren elite verwacht op de Berchemsesteenweg. Zij rijden de Zandstraat in, voorbij de Hotond en draaien links in aan de Hoogberg richting Zulzeke.

• Om 13.49 u. maken de dames hun opwachting. Komende van de Rubberigtsbank rijden zij langs de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te beklimmen. Zo rijden ze verder  via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont.

• Rond 14.32 u. komen de heren elite voor een tweede keer langs. Komende van D’Hoppe, via de Ninoofsesteenweg gaat het over de Kanarieberg naar de Ommegangstraat. Zij rijden rechtdoor richting Zandstraat en de Berchemsesteenweg.

• Een klein uur later, om 15.26 u., kan je de heren elite voor de derde keer bewonderen, nu in volle aanloop naar de finale. Net zoals de vrouwen via het vernieuwde parcours: komende van de Rubberigtsbank rijden de renners langs de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te  beklimmen. Zo rijden ze verder  via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont.

 

Volg de Ronde op groot scherm

In het Malanderpark vind je het eventdorp van de stad Ronse. Daar kan je de gebeurtenissen volgen op een groot scherm en de deelnemers zien voorbij komen. Eten en drank kan je bekomen in de bar. Iedereen welkom!

Mobiliteit

Dankzij een financiële tussenkomst van de stad Ronse werd een uitgebreider treinaanbod mogelijk gemaakt. Zo versterkt de NMBS voor de gelegenheid het aanbod met twee extra treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Ronse.

• Trein 1: vertrek Gent-Sint-Pieters (9 u.), aankomst Ronse (9.45 u.)
• Trein 2: vertrek Gent-Sint-Pieters (11 u.), aankomst Ronse (11.47u.)

Aan de stations van Oudenaarde en Ronse stoppen er gratis pendelbussen, waarmee je verder naar de grote publiekszones kan pendelen.

Veilig en gratis naar de Ronde van Vlaanderen

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen legt meerdere pendeldiensten in vanuit Ronse, Oudenaarde en Kluisbergen om toeschouwers naar het parcours te brengen.

Stopplaatsen in Ronse: Klijpekerk, Station, Rotonde Engelsenlaan/César Snoecklaan, Lange Haagstraat, Oudestraat, Zandstraat, Hotondberg, Proviciaal Domein Heynsdaele. De eind/vertrekhaltes zijn Kwaremont en Ronde Van Vlaanderenstraat.  

Meer info en uurregelingen kan je terugvinden op www.derondevanvlaanderen.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Ronse

Ronse
21-09-2018

‘Ieders stem telt’ in Ronse Kies straks voor een lokaal beleid waarin iederéén meetelt – In de week van 24/09 op FB pagina wijkwerking Ronse Zaterdag 29/09 om 11u publieksmoment op de markt [ klik hier om de publicatiedatum of klassementscode van de nota in te voegen ] Wie zal de klus klaren? kabouters tonen waar de uitdagingen liggen! ‘Ieders Stem...


Meer info

Ronse
Ronse
19-09-2018

Dit evenement vindt plaats op de terreinen van molen ‘Ten Hotond'. Het parcours staat bekend als één van de mooiste van België, zeker omdat je van op de flanken van het oude motorcrossterrein zowat 80 tot 90% van het parcours kan zien. Shuttle-bussen brengen de supporters gratis vanuit Ronse tot vlak bij het parcours. Wie te voet wil gaan kan de wagen op parking...


Meer info

Ronse
Ronse
19-09-2018

De stad ontving onlangs enkele meldingen van vandalisme op het oud kerkhof (Engelsenlaan) en heeft een paneel “verhoogd toezicht” aan de ingang geplaatst. Het stadspersoneel, de gemeenschapswachten en de lokale politie controleren regelmatig, maar beter zou zijn om het kerkhof bij het sluitingsuur af te sluiten. Daarom zoekt de stad één of meerdere vrijwilligers die voor...


Meer info

Ronse
Ronse
19-09-2018

De stad ontving onlangs enkele meldingen van vandalisme op het oud kerkhof (Engelsenlaan) en heeft een paneel “verhoogd toezicht” aan de ingang geplaatst. Het stadspersoneel, de gemeenschapswachten en de lokale politie controleren regelmatig, maar beter zou zijn om het kerkhof bij het sluitingsuur af te sluiten. Daarom zoekt de stad één of meerdere vrijwilligers die voor...


Meer info

RonseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het