Zondag 1 april, de Ronde van Vlaanderen komt 4 keer langs in Ronse!• Vanaf 12.50 u. worden de heren elite verwacht op de Berchemsesteenweg. Zij rijden de Zandstraat in, voorbij de Hotond en draaien links in aan de Hoogberg richting Zulzeke.

• Om 13.49 u. maken de dames hun opwachting. Komende van de Rubberigtsbank rijden zij langs de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te beklimmen. Zo rijden ze verder  via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont.

• Rond 14.32 u. komen de heren elite voor een tweede keer langs. Komende van D’Hoppe, via de Ninoofsesteenweg gaat het over de Kanarieberg naar de Ommegangstraat. Zij rijden rechtdoor richting Zandstraat en de Berchemsesteenweg.

• Een klein uur later, om 15.26 u., kan je de heren elite voor de derde keer bewonderen, nu in volle aanloop naar de finale. Net zoals de vrouwen via het vernieuwde parcours: komende van de Rubberigtsbank rijden de renners langs de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te  beklimmen. Zo rijden ze verder  via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont.

 

Volg de Ronde op groot scherm

In het Malanderpark vind je het eventdorp van de stad Ronse. Daar kan je de gebeurtenissen volgen op een groot scherm en de deelnemers zien voorbij komen. Eten en drank kan je bekomen in de bar. Iedereen welkom!

Mobiliteit

Dankzij een financiële tussenkomst van de stad Ronse werd een uitgebreider treinaanbod mogelijk gemaakt. Zo versterkt de NMBS voor de gelegenheid het aanbod met twee extra treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Ronse.

• Trein 1: vertrek Gent-Sint-Pieters (9 u.), aankomst Ronse (9.45 u.)
• Trein 2: vertrek Gent-Sint-Pieters (11 u.), aankomst Ronse (11.47u.)

Aan de stations van Oudenaarde en Ronse stoppen er gratis pendelbussen, waarmee je verder naar de grote publiekszones kan pendelen.

Veilig en gratis naar de Ronde van Vlaanderen

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen legt meerdere pendeldiensten in vanuit Ronse, Oudenaarde en Kluisbergen om toeschouwers naar het parcours te brengen.

Stopplaatsen in Ronse: Klijpekerk, Station, Rotonde Engelsenlaan/César Snoecklaan, Lange Haagstraat, Oudestraat, Zandstraat, Hotondberg, Proviciaal Domein Heynsdaele. De eind/vertrekhaltes zijn Kwaremont en Ronde Van Vlaanderenstraat.  

Meer info en uurregelingen kan je terugvinden op www.derondevanvlaanderen.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Ronse

Ronse
20-03-2018

Sinds kort kunnen Ronsenaars via eGovFlow digitaal 4 verschillende attesten uit het bevolkingsregister aanvragen: attest samenstelling gezin, attest van woonst, attest van wettelijke samenwoning en attest van nationaliteit. Ook een uittreksel uit het strafregister kan je digitaal aanvragen en ontvangen. En zowel inwoners als niet-inwoners kunnen verschillende aktes uit de burgerlijke stand...


Meer info

Ronse
Ronse
20-03-2018

De dienst Sport van de stad Ronse organiseert in samenwerking met Sport Vlaanderen en Vlaamse trainersschool een cursus Hoger Redder. Deze cursus start in september 2018 en zal plaatsvinden in het stedelijk zwembad van Ronse. Bij het behalen van jouw reddersbrevet kan je je kandidatuur stellen als redder of jobstudent-redder in het nieuwe zwembad van Ronse. Meer info en inschrijven via...


Meer info

Ronse
Ronse
20-03-2018

Tijdens de Ronde van Vlaanderen zal je als supporter op een positieve manier aangespoord worden tot verantwoord alcoholgebruik. I.s.m. VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) zal er een Beloofd!-campagne zijn om bezoekers te laten beloven geen alcohol te drinken wanneer ze een wagen besturen. In verschillende publiekszones zullen VSV-vrijwilligers de supporters aanspreken over de actie. Diegene...


Meer info

Ronse
Ronse
20-03-2018

Van 14 tot en met 18 mei in TIO3 De stad Ronse organiseert in de week van 14 mei samen met de FOD Financiën zitdagen voor het invullen van de aangiften personenbelasting aanslagjaar 2018 (inkomstenjaar 2017). Deze zitdagen vinden plaats in TIO3, Oscar Delghuststraat 60, telkens van 9 tot 12 u. en van 13 tot 15 u. Wens je hulp bij het invullen van je aangifte? Contacteer het Sociaal Huis...


Meer info

RonseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het