Zondag 1 april, de Ronde van Vlaanderen komt 4 keer langs in Ronse!• Vanaf 12.50 u. worden de heren elite verwacht op de Berchemsesteenweg. Zij rijden de Zandstraat in, voorbij de Hotond en draaien links in aan de Hoogberg richting Zulzeke.

• Om 13.49 u. maken de dames hun opwachting. Komende van de Rubberigtsbank rijden zij langs de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te beklimmen. Zo rijden ze verder  via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont.

• Rond 14.32 u. komen de heren elite voor een tweede keer langs. Komende van D’Hoppe, via de Ninoofsesteenweg gaat het over de Kanarieberg naar de Ommegangstraat. Zij rijden rechtdoor richting Zandstraat en de Berchemsesteenweg.

• Een klein uur later, om 15.26 u., kan je de heren elite voor de derde keer bewonderen, nu in volle aanloop naar de finale. Net zoals de vrouwen via het vernieuwde parcours: komende van de Rubberigtsbank rijden de renners langs de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te  beklimmen. Zo rijden ze verder  via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont.

 

Volg de Ronde op groot scherm

In het Malanderpark vind je het eventdorp van de stad Ronse. Daar kan je de gebeurtenissen volgen op een groot scherm en de deelnemers zien voorbij komen. Eten en drank kan je bekomen in de bar. Iedereen welkom!

Mobiliteit

Dankzij een financiële tussenkomst van de stad Ronse werd een uitgebreider treinaanbod mogelijk gemaakt. Zo versterkt de NMBS voor de gelegenheid het aanbod met twee extra treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Ronse.

• Trein 1: vertrek Gent-Sint-Pieters (9 u.), aankomst Ronse (9.45 u.)
• Trein 2: vertrek Gent-Sint-Pieters (11 u.), aankomst Ronse (11.47u.)

Aan de stations van Oudenaarde en Ronse stoppen er gratis pendelbussen, waarmee je verder naar de grote publiekszones kan pendelen.

Veilig en gratis naar de Ronde van Vlaanderen

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen legt meerdere pendeldiensten in vanuit Ronse, Oudenaarde en Kluisbergen om toeschouwers naar het parcours te brengen.

Stopplaatsen in Ronse: Klijpekerk, Station, Rotonde Engelsenlaan/César Snoecklaan, Lange Haagstraat, Oudestraat, Zandstraat, Hotondberg, Proviciaal Domein Heynsdaele. De eind/vertrekhaltes zijn Kwaremont en Ronde Van Vlaanderenstraat.  

Meer info en uurregelingen kan je terugvinden op www.derondevanvlaanderen.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Ronse

Ronse
11-12-2018

15 december 2018 - 13 januari 2019 Elk jaar organiseert het cultuurcentrum de wedstrijd voor actuele tekenkunst en deze keer voor de 50° keer! Dit moet als een feest voor de autonome tekenkunst gevierd worden. Tekenkunst in de publieke ruimte van Ronse, lezingen, een debat, interviews met juryleden over tekenkunst en de (on)zin van de wedstrijden, teksten, een voorstelling van kunstenaar...


Meer info

Ronse
Ronse
11-12-2018

Kleur Ronse een beetje groener! Een geveltuintje vrolijkt jouw huis en je straat op en brengt ook de natuur terug in de stad. Daarom kan je er nu zeer eenvoudig ééntje laten aanleggen via de stad. Een geveltuintje is een aanplanting van groen op het openbaar domein, binnen de rooilijn of atlas van de buurtwegen, gelegen tegen een muur van een private eigendom of een eigendom van...


Meer info

Ronse
Ronse
11-12-2018

Het stadhuis, het Sociaal Huis, de bib en de sporthal ’t Rosco zijn gesloten: - maandag 24 t.e.m. woensdag 26 december 2018 - maandag 31 december 2018, dinsdag 1 en woensdag 2 januari 2019 Het recyclagepark is gesloten: - maandag 24 december 2018 t.e.m. woensdag 2 januari 2019 Het zwembad is gesloten wegens onderhoudswerken: - zaterdag 22 december t.e.m. woensdag 2 januari 2019 ...


Meer info

Ronse
Ronse
10-12-2018

Zaterdag 15 december om 20 u. worden de winnaars geloot van de spaarkaartactie “Ronse Winterlicht” bij de lokale handelaars. In totaal zijn voor € 1.250 aan cadeaucheques te winnen en nog 31 waardebonnen van telkens € 50 die geschonken werden door de lokale handelaars. De spaarkaartactie werd gestart op maandag 19 november en loopt t.e.m. zaterdag 15 december om 17 u. Deze...


Meer info

RonseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het