Zondag 1 april, de Ronde van Vlaanderen komt 4 keer langs in Ronse!• Vanaf 12.50 u. worden de heren elite verwacht op de Berchemsesteenweg. Zij rijden de Zandstraat in, voorbij de Hotond en draaien links in aan de Hoogberg richting Zulzeke.

• Om 13.49 u. maken de dames hun opwachting. Komende van de Rubberigtsbank rijden zij langs de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te beklimmen. Zo rijden ze verder  via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont.

• Rond 14.32 u. komen de heren elite voor een tweede keer langs. Komende van D’Hoppe, via de Ninoofsesteenweg gaat het over de Kanarieberg naar de Ommegangstraat. Zij rijden rechtdoor richting Zandstraat en de Berchemsesteenweg.

• Een klein uur later, om 15.26 u., kan je de heren elite voor de derde keer bewonderen, nu in volle aanloop naar de finale. Net zoals de vrouwen via het vernieuwde parcours: komende van de Rubberigtsbank rijden de renners langs de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te  beklimmen. Zo rijden ze verder  via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont.

 

Volg de Ronde op groot scherm

In het Malanderpark vind je het eventdorp van de stad Ronse. Daar kan je de gebeurtenissen volgen op een groot scherm en de deelnemers zien voorbij komen. Eten en drank kan je bekomen in de bar. Iedereen welkom!

Mobiliteit

Dankzij een financiële tussenkomst van de stad Ronse werd een uitgebreider treinaanbod mogelijk gemaakt. Zo versterkt de NMBS voor de gelegenheid het aanbod met twee extra treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Ronse.

• Trein 1: vertrek Gent-Sint-Pieters (9 u.), aankomst Ronse (9.45 u.)
• Trein 2: vertrek Gent-Sint-Pieters (11 u.), aankomst Ronse (11.47u.)

Aan de stations van Oudenaarde en Ronse stoppen er gratis pendelbussen, waarmee je verder naar de grote publiekszones kan pendelen.

Veilig en gratis naar de Ronde van Vlaanderen

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen legt meerdere pendeldiensten in vanuit Ronse, Oudenaarde en Kluisbergen om toeschouwers naar het parcours te brengen.

Stopplaatsen in Ronse: Klijpekerk, Station, Rotonde Engelsenlaan/César Snoecklaan, Lange Haagstraat, Oudestraat, Zandstraat, Hotondberg, Proviciaal Domein Heynsdaele. De eind/vertrekhaltes zijn Kwaremont en Ronde Van Vlaanderenstraat.  

Meer info en uurregelingen kan je terugvinden op www.derondevanvlaanderen.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Ronse

Ronse
20-06-2018

Donderdag 5 juli Kleine Markt - gratis toegang 18.00 u.: Cyclocartrace met optreden van Les Vaches Espagnoles. Deelname race: € 75,00 per ploeg. Inschrijven kan via cultuur@ronse.be of 055 23 27 95. Zaterdag 7 juli 11.00 u.: Beiaardrecital 17.30 u.: Eucharistieviering in de Sint-Hermeskerk Zondag 8 juli 11.00 u.: Academische zitting met Mieke Bouve – stadhuis Daarna kan...


Meer info

Ronse
Ronse
20-06-2018

Van maandag 2 juli t.e.m. vrijdag 31 augustus schakelt de stedelijke administratie over op de zomerregeling. Dit betekent dat het stadhuis tijdens deze maanden gesloten is op woensdagnamiddag. De diensten zijn elke werkdag bereikbaar van 8.30 u. tot 12 u. en de dienst Burgerzaken eveneens elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 9.30 u. tot 11.30 u. Het stadhuis / stadsdiensten zijn...


Meer info

Ronse
Ronse
20-06-2018

De zitdag van de Federale pensioendienst werknemers / zelfstandigen en het RSVZ zal plaatsvinden in het Sociaal Huis op dinsdag 10 juli, maar de zitdag van 14 augustus wordt geannuleerd. Voor de ontvangst van bezoekers bij de Federale Pensioendienst geldt de volgende zomerregeling: - De pensioenlijn 1765 is van 16 juli tot 17 augustus elke werkdag bereikbaar van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16...


Meer info

Ronse
Ronse
19-06-2018

GRATIS TOEGANG Voor de zesde keer tovert de jeugddienst van Ronse de Stadstuin om tot “Sierk Masjiek”: een gezellig festivalletje voor kinderen én hun (groot)ouders met straattheater, animatie en workshops waarbij ook lokaal talent aan bod komt. Een broos evenwicht tussen beleven, creativiteit en verwonderen. Sierk Masjiek speelt met de betekenis van de Franse woorden...


Meer info

RonseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het