Kwaliteit aan tafel blijft essentieel!



Op de sociale media circuleert een oud krantenartikel dat de kwaliteit van de maaltijden in de OCMW woonzorgcentra van Aalst aanklaagt. Het artikel vermeldt geen datum, maar het werd gepubliceerd in januari 2018, een half jaar geleden dus. OCMW-voorzitter Sarah Smeyers heeft toen gereageerd op het artikel. Het OCMW was zich overigens bewust van bepaalde problemen in verband met de maaltijden en ondertussen zijn de meeste klachten verholpen. Ook dat heeft de lokale pers gehaald.

De voorzitter herhaalt haar reactie van toen: “Kwaliteit aan tafel blijft essentieel! We blijven er alles aan doen om die te garanderen.” En ze voegt eraan toe: “De evaluaties zijn sindsdien niet opgehouden. Elke klacht is er één te veel, we moeten en willen luisteren naar de wensen en verzuchtingen van onze bewoners. Daarnaast bestaat een menucommissie en een gebruikersraad die mee evalueren. En we willen klachten ook vòòr zijn en ervoor zorgen dat er lekkere, voedzame en gevarieerde maaltijden geserveerd worden.”

Op basis van een bevraging aan bewoners, familieleden en personeel maakt het OCMW bijkomende afspraken met maaltijdenleverancier Sodexo. Onder meer de hoeveelheden werd verhoogd, en ook de manier van bestellen en leveren werd bijgesteld. Het contract met Sodexo loopt overigens af in maart 2019. Sarah Smeyers: “We hebben ondertussen een nieuwe gunning uitgeschreven, nieuwe kandidaten kunnen zich inschrijven. Een gelegenheid die we te baat hebben genomen om extra voorwaarden te formuleren die de kwaliteit van de maaltijden nog verbetert.”

Bedoeling is dat de (nieuwe) leverancier niet meer alle maaltijden levert. Ontbijt en avondmalen zullen doorgaans ter plekke bereid worden door het eigen personeel. “Zo kunnen we beter op maat werken en hebben we meer controle op de voorraad en de kwaliteit. Bovendien verhogen we de betrokkenheid van de medewerkers. En kan de externe leverancier zich concentreren op de kwaliteit van de warme middagmaaltijden. Dat maakt het logistiek ook wat eenvoudiger.”

“We blijven dus waakzaam,” herhaalt voorzitter Smeyers. “Voldoen één of meerdere schakels in de keten niet, dan worden die aangepast. Een lekkere maaltijd moet er ook lekker uitzien en met zorg worden geserveerd. De service van een sterrenrestaurant kunnen we niet evenaren, maar kwaliteit aan tafel is essentieel. En daar doen we alles aan.”




Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.








Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 



Meer nieuws over Aalst

Aalst
12-02-2019

Op dinsdag 12 februari 2019 organiseert het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse Overheid opnieuw de Dikketruiendag. Inmiddels is de Dikketruiendag al aan zijn vijftiende editie toe en is een begrip geworden in Vlaanderen. Ook de stad én de scholen nemen opnieuw deel aan Dikketruiendag. Schepen bevoegd voor Milieu & Natuur, Katrien Beulens: “De...


Meer info

Aalst
Aalst
30-01-2019

Iedereen Rubens! ‘De Heilige Rochus wordt door Christus aangesteld als patroon der pestlijders’ is het pronkstuk van de Aalsterse Sint-Martinuskerk. Deze authentieke Rubens wordt nu, net als de kerk zelf, gerestaureerd. De Stad Aalst wil van de restauratie van het schilderij een toeristische topper maken. De gemeenteraad keurde daartoe dinsdagavond unaniem een bestek goed. ...


Meer info

Aalst
Aalst
24-01-2019

“Het archeologisch onderzoek in de Sint-Martinuskerk bevestigt niet alleen wat we al wisten, maar toont ook aan dat Aalst ouder is dan we dachten en dat er in de vroegste geschiedenis al meerdere kernen waren. We zullen ons verhaal over het ontstaan van onze stad dus een beetje moeten herschrijven”, zegt schepen van erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA). In de zomer van 2017 waren de...


Meer info

Aalst
Aalst
20-12-2018

Vakmanschap borduren en hopteelt doorgegeven Twee Aalsterse meester-leerlingtrajecten zijn door minister Sven Gatz erkend. Het gaat om artisanaal borduren en hopteelt. Op die manier blijft de kennis van oude ambachten bewaard. “Aan de erkenning zijn middelen verbonden, waardoor vakmensen iemand een aantal maanden in de leer nemen om hem of haar de knepen van het vak te leren“, zegt...


Meer info

Aalst



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het